Dolphin 2.0

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

stefan
Moderator
Spol: M

Dolphin 2.0

Post Postao/la stefan »

Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
sumski
Moderator
Spol: M

Re: Dolphin 2.0

Post Postao/la sumski »

Da , to dosta fensi izgleda , i animacije su dosta zgodne (ali možda i nepotrebne?), ali trenutno selektiranje fileova/foldera ne radi, to bi tak navodno trebalo biti do pred kraj 4.8 razvojnog ciklusa
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
gMajstor

Post Postao/la gMajstor »

Premalo animacija za moj ukus, ovo sto sam video, i nije bas obecavajuce. Pa mobilni telefoncici danas imaju vise animacija. Steta sto ne znam da programiram :(
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Uvjek možeš naučiti programirati.
gMajstor

Premalo vremena ja imam da bih ucio jos i to. Mada ... nikad se ne zna :D Ako znas mozda de ima uputstvo na srpskom ili hrvatskom za Qt davaj :D
gMajstor

Pazi, po meni bi bilo idealno da u prozoru u Dolphinu ima animacija poput npr kao sto ima dodatak Cooliris za firefox. E kad bi tako npr ocitavao foldere, plus, jos da se doda animacija za otvaranje foldera poput npr na iPhoneu (da sadrzaj foldera dolazi iz dubine) ... pa de bi nam kraj bio :D veruj mi da bi to privuklo puno korisnika (barem kolko sam primetio po ljudima sa ih privlaci)
Npr. ovakvo pretrazivanje foldera po kompu, pa kad se priblizi , da se vidi sadrzaj foldera.
http://www.youtube.com/watch?v=EtTYFOlp ... re=related
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Ne bi li se takvim animacijama otežalo korisnicima koji nemaju baš ultra-snažan sustav? Osim ako bi se one mogle isključiti...no ipak, ne bi li pri razvijanju file managera i dodataka za njega fokus trebao biti na brzini i funkcionalnosti, a ne na eye-candyju? :|
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Bitna je funkcionalnost a ne eye candy.
gMajstor

Abzeenth je napisao/la:Ne bi li se takvim animacijama otežalo korisnicima koji nemaju baš ultra-snažan sustav? Osim ako bi se one mogle isključiti...no ipak, ne bi li pri razvijanju file managera i dodataka za njega fokus trebao biti na brzini i funkcionalnosti, a ne na eye-candyju? :|
Naravno, trebala bi da postoji opcija da radi i kao 2D , tj klasicno. Dakle, ovako, pametno si me sad podsetila. bolje da on bude samo plugin za Dolphin. Tj samo kao dodatak. cisto radi estetike, Dakle, sam pretrazivac da radi brzo (jer to je najbitnije), a dodatak da ono sto pretrazivac nadje, da prikaze na nama lepši način. (valjda sam sad ok sročio)
I da, svako 3D okruženje ima svoje prednosti nad 2D. daleko je lakše i brže raditi na 3D, jer se tačno vidi šta se radi i ako se u potpunosti ne fokusira na monitor (brzo prebacivanje prozora s jednog na drugi , a u ovom slucaju brzo prebacivanje sa foldera i fajlova)
Odgovori