no svakako bi se slozio da je zelena jaeko dobra.. i nekako mi se cini da je malo zapostavljena na webu?
Prijedlog za redizajn
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Prijedlog za redizajn
odine.. ona recenzija opensuse je ocito utjecala na tebe 
no svakako bi se slozio da je zelena jaeko dobra.. i nekako mi se cini da je malo zapostavljena na webu?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
-
Lutherus
Ma nije to do utjecaja suseta.Prije ja na suse utjecal,spucal ga na dwm
i sad mi je najljepši
nek mi je onaj plavi dizaj nekako težak i naporan i već nakon 20 sec me tjera da ugasim stranicu a to nije dobro.
nek mi je onaj plavi dizaj nekako težak i naporan i već nakon 20 sec me tjera da ugasim stranicu a to nije dobro.
- vuksamotnjak
- Spol: M
iskreno mal mi se ne sviđa ovaj novi koji je u planu :S
mislim nemojte me krivo shvatiti ali samo kažem malo mi navigacija se ne sviđa hedaer i footer :S
mislim nemojte misliti da sam bezobrazan ili nešto ali od linux portala najlijepši je omgubuntu a ovak inaće isto nešto https://s3.amazonaws.com/webdevtuts/upl ... layout.jpg ili http://d3pr5r64n04s3o.cloudfront.net/00 ... /final.jpg ne znam samo ono kažem
ne se ljutiti eto
) nekako mi nepregledno sve tako :S
mislim nemojte me krivo shvatiti ali samo kažem malo mi navigacija se ne sviđa hedaer i footer :S
mislim nemojte misliti da sam bezobrazan ili nešto ali od linux portala najlijepši je omgubuntu a ovak inaće isto nešto https://s3.amazonaws.com/webdevtuts/upl ... layout.jpg ili http://d3pr5r64n04s3o.cloudfront.net/00 ... /final.jpg ne znam samo ono kažem
オープン思考....Linuxを使う=オープンWikiの [url]wiki.open.hr[/url](すべての情報を持って)
एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
- Suko
- Site Admin
Speedy, jel mozes jos koju kombicaciju boja nabaciti?
Ova zelena je OK, ali nekako mi nije za Linux portal.
Suko je napisao/la:Speedy, jel mozes jos koju kombicaciju boja nabaciti?
ako je raspored ok mogu sutra slozit nesto,,,,,,, ima kakvih zelja mozda da nepecam u mutnom?
(samo da nije nes narandasto i ljubicasto da nevuce na ubuntu)
@vuk
ovi primjeri sa si dao su slicni trenutnom sajtu (pogotovo prvi)
- sidebar sam izbacio namjerno bas zbog preglednosti
- gumbici u headeru su malo glomazniji radi jednostavnijeg koristenja na mobitelima i tabletima
- footer je takav malo kao sirok da se na wide screen monitorima dobije nekakav dojam sirine,,,,,
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Predlažem nešto minimalističnije.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
- vuksamotnjak
Da je jako je sličan onaj prvi ali što sam želio reći da mi se layout ne sviđa tj navigacija je prevelika nekako i slažem se s @iv@n da bude ipak nešto minimalistično i ono što je danas trend inner shadow mislim gle nbez ljutnje samo ono kažem što mislimspeedy je napisao/la: @vuk
ovi primjeri sa si dao su slicni trenutnom sajtu (pogotovo prvi)
- sidebar sam izbacio namjerno bas zbog preglednosti
- gumbici u headeru su malo glomazniji radi jednostavnijeg koristenja na mobitelima i tabletima
- footer je takav malo kao sirok da se na wide screen monitorima dobije nekakav dojam sirine,,,,,
オープン思考....Linuxを使う=オープンWikiの [url]wiki.open.hr[/url](すべての情報を持って)
- Abzeenth
- Site Admin
Davno obećah mockup, no zbog kojekakvih privatnih problema nisam stigla napraviti ga dosad, pa evo, da ne ostanem dužna...
Link: http://i.imgur.com/lrTeo.png
Ovdje je samo predloženi izgled početne stranice, ostale bi se nastojale uskladiti s njom.
Napominjem da se radi o vrlo grubom draftu (što se može i primijetiti); recimo da je ovo osnovna ideja koja je podložna promjenama; štoviše, promjene, kritike i ideje su dobrodošle (ionako ne sumnjam da će ih biti, heh). Boje (plava i narančasta) se mogu mijenjati, ali sive dijelove ne bih dirala. Naravno, ako vam se uopće ne sviđa, nećemo dwellati na njoj i pokušavati ju popraviti; mislim da je bolje tražiti dalje.
Nekoliko objašnjenja:
+ U prvoj sekciji tekst između dva loga (početna, forum, wiki) bi bili linkovi koji vode na navedene stranice
+ Logo LZS je malen jer mi se nije dalo tražiti veći, to se lako zamijeni većim po potrebi.
+ U drugoj sekciji slika i tekst ispod 'Izdvajamo' se mijenjaju (javascript ili CSS ili što već kontrolira te dinamične elemente, nikako Flash). Brojevi ispod teksta vijesti služe za navigaciju odnosno preskakanje između tih izdvojenih vijesti. Među njima bi bile 4 najnovije vijesti + program tjedna, i to se dakle automatski izmjenjuje.
+ Izbornik sa strane je isto nabacan, ne mora uopće biti tim redoslijedom niti ti isti linkovi. Ako bi bili, ovaj 'O nama' bi vodio na kombinaciju povijesti portala i impressuma, a 'Suradnja' bi kombinirala stranicu za kontakt i stranice za sponzore, suradnike i to, jel, marketing, ne znam ja kako se to zove.
+ Ad je prilično self-explanatory; tu idu reklame koje se isto mogu izmjenjivati kao ono u drugoj sekciji da ne stoji stalno ista.
+ Social Media Bar
je također prilično straightforward; na njemu se nalaze ikone koje bi imale tooltip-style nazive (pojavljuju se kad prijeđete mišem preko njih). Ove u primjeru su nabacane bezveze, tek toliko da nešto ima; pravi SMB bi sadržavao linkove na Twitter, Facebook, Identi.cu, Google+, odnosno LZS profile na tim mrežama; zatim link za Bookmark this site, Share (delicio.us ili gdje se to već stavlja), link na LZS IRC i na LZS službeni mail, te naravno RSS. Pokraj ide copyright i Powered by/Hosted by, kako već želite. Ovaj SM bar ne mora biti uvijek vidljiv - možemo ga također učiniti dinamičnim - da se pojavljuje već u određenim intervalima ili na neki trigger, ili da ima button pomoću kojeg ga se može "sakriti".
+ Srednji dio s vijestima bi po mom mišljenju trebao biti jednostavan, a obzirom da je meni lakše čitati tekst koji skrola dolje od onog koji je u dva ili više stupaca, stavih ovako. Primijetit ćete da nema onih sličica pokraj vijesti - za to je ostavljeno nešto prostora između izbornika i dijela gdje ide tekst, no ja bih te sličice izbacila jer ničemu ne služe. Ovako bi ostao čisti tekst; naravno, klikom na naslov ili čak cijelo područje teksta otvarala bi se zasebna vijest, kao i dosad. Možda bi se moglo dodati brojeve za navigaciju dolje, da se može pregledavati arhiva vijesti, jer bi na ovoj prvoj stranici bilo samo 5 ili 6 najnovijih.
To je sve, I'm ready for your stones.
kava
Ovdje je samo predloženi izgled početne stranice, ostale bi se nastojale uskladiti s njom.
Napominjem da se radi o vrlo grubom draftu (što se može i primijetiti); recimo da je ovo osnovna ideja koja je podložna promjenama; štoviše, promjene, kritike i ideje su dobrodošle (ionako ne sumnjam da će ih biti, heh). Boje (plava i narančasta) se mogu mijenjati, ali sive dijelove ne bih dirala. Naravno, ako vam se uopće ne sviđa, nećemo dwellati na njoj i pokušavati ju popraviti; mislim da je bolje tražiti dalje.
Nekoliko objašnjenja:
+ U prvoj sekciji tekst između dva loga (početna, forum, wiki) bi bili linkovi koji vode na navedene stranice
+ Logo LZS je malen jer mi se nije dalo tražiti veći, to se lako zamijeni većim po potrebi.
+ U drugoj sekciji slika i tekst ispod 'Izdvajamo' se mijenjaju (javascript ili CSS ili što već kontrolira te dinamične elemente, nikako Flash). Brojevi ispod teksta vijesti služe za navigaciju odnosno preskakanje između tih izdvojenih vijesti. Među njima bi bile 4 najnovije vijesti + program tjedna, i to se dakle automatski izmjenjuje.
+ Izbornik sa strane je isto nabacan, ne mora uopće biti tim redoslijedom niti ti isti linkovi. Ako bi bili, ovaj 'O nama' bi vodio na kombinaciju povijesti portala i impressuma, a 'Suradnja' bi kombinirala stranicu za kontakt i stranice za sponzore, suradnike i to, jel, marketing, ne znam ja kako se to zove.
+ Ad je prilično self-explanatory; tu idu reklame koje se isto mogu izmjenjivati kao ono u drugoj sekciji da ne stoji stalno ista.
+ Social Media Bar
+ Srednji dio s vijestima bi po mom mišljenju trebao biti jednostavan, a obzirom da je meni lakše čitati tekst koji skrola dolje od onog koji je u dva ili više stupaca, stavih ovako. Primijetit ćete da nema onih sličica pokraj vijesti - za to je ostavljeno nešto prostora između izbornika i dijela gdje ide tekst, no ja bih te sličice izbacila jer ničemu ne služe. Ovako bi ostao čisti tekst; naravno, klikom na naslov ili čak cijelo područje teksta otvarala bi se zasebna vijest, kao i dosad. Možda bi se moglo dodati brojeve za navigaciju dolje, da se može pregledavati arhiva vijesti, jer bi na ovoj prvoj stranici bilo samo 5 ili 6 najnovijih.
To je sve, I'm ready for your stones.
-
Lutherus
kakvo kamenovanje?ova je predivnoAbzeenth je napisao/la:
To je sve, I'm ready for your stones.kava
- kvaju
Da, stvarno je odlična, jednostavna, kao i ova sada. Me like
Dropbox reg. se i dobivaš 2GB odmah, a +250MB dobivamo i ti i ja ako se regaš preko ovog linka
How to
LastFM grupa LINUXZASVE join us
How to
LastFM grupa LINUXZASVE join us