Sveta istina! Ali ne treba podcjenjivati ni slaganje pločica, nije to lagnao ako želiš da su razmaci isti, a pločice ravne (tj nagnute malo (1%) ili prema odvodu ili prema van kuće/stana)!fakin je napisao/la:Abzeenth je napisao/la:Ukratko: bilo koji certifikat, nije važno, ionako ćeš preslagivati keramičke pločice![]()
to je samo kod nas i to dokazuje koliko se cijeni znanje kod nas.
linux certifikati
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Certifikati
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- glaskoncILLa
Re: linux certifikati
pa to bi bilo otprilike jednako, iako se ponesto i slazem sa ostatakom slazem, bilo bi bolje da je to misljenje usmjereno prema onome sto je danas i tu.shrike je napisao/la: Problem kod nas je taj da mi na fakultetima ne učimo kako riješiti problem, već kako misliti.
iako treba i ponesto ezoterije, cisto iz povijesnih razloga.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
-
fakin
- Spol: M
treba jasno ljudima reći, da država nije karitas, a i više ne živimo u socijalizmu.shrike je napisao/la:fakin je napisao/la:
13 00 kn netto, a brutto recimo 30 % na netto kao porez.
a od 13 000 kn, odvojiš 1500 za zdravstveno i 1500 za mirovinu (privatno sve)
i ostane ti 10 000.
austrija, njemačka itd....
Čuj, to sada neki rade u smislu da rade na crno i onda ne plaćaju doprinose niti štede za pod stare dane. Siguran sam da kada bi ostala mogućnost da sam uplaćuješ zdravstveno i penzioni fond, da bi ga malo ljudi uplaćivalo. Tada bi se dogodilo isto što i kada ekipa koja radi na crno i ne uplaćuje: krivila bi državu i kapitalizam da im ne daju penziju kakvu zaslužuju pod stare dana, "pogotovo kada su u svoje dane zarađivali i po 5000 maraka.".
Čuj, mora biti usmjereno prema onome što koristimo danas. Što ja imam od toga da učim kako radi karburator, ako se danas koristi direktno ubrizgavanje? EglaskoncILLa je napisao/la:pa to bi bilo otprilike jednako, iako se ponesto i slazem sa ostatakom slazem, bilo bi bolje da je to misljenje usmjereno prema onome sto je danas i tu.shrike je napisao/la: Problem kod nas je taj da mi na fakultetima ne učimo kako riješiti problem, već kako misliti.
iako treba i ponesto ezoterije, cisto iz povijesnih razloga.
zoterija jest potrebna, ali ne više od 3% sadržaje, umjesto danas da se na ezoteriju koncentrira. Naravno, tu dolazi i ono da "znati razmišljati" znači samo to, da znaš dobro povezati stvari, ali ne i kako riješiti problem u realnoj domeni. Primjerice, meni je jasno da ako imam stirlingov stroj koji je spojen na osovinu generatora koji proizvodi struju, da takav uređaj može biti iskorišten samo za baznu potrošnju a ne dinamičku (jer ne može dovoljno brzo i lagano mijenjati brzinu obrtaja). Ako želim dinamičku potrošnju sa stirling motorom, moram imati kontinuirano varijabilni prijenos (ili beskonačno varijabilni prijenos). Samo.... ja nemam za sada ni najmanje ideje kako to napraviti. A trebao bih. Ili primjerice, sjećam se da mi je jjj rekao na jednom od sastanaka da oni na filozofiji isto ne će znati kako realno upotrebljivo, primjerice, govoriti švedski. A čemu se onda studira švedski, antroplogija, sociologija ili xyz na studiju ABC ako se neće znati ništa raditi nakon toga? To je loš studiji.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Sveta istina i apsolutno se slažem. Ali neki ljudi žele vratiti socijalizam i tvrde upravo suprotno, da država jest karitas, da bi država trebala davati i određivati svima sve plaće, prihode i sve povlastice. Kako je ono išao citat: "Nisam ja tu radi države, nego država radi mene". Takvi ljudi nikada ne razmišljaju od kuda novci za sve to.fakin je napisao/la:
treba jasno ljudima reći, da država nije karitas, a i više ne živimo u socijalizmu.
Da bude jasno. Ja sam za edukaciju, certifikate i sve ostalo i to edukaciju u području koje čovjeka zanima i kojime si može osigurati egzistenciju. Ja si već dulje planiram upisati na tečaj kuharstva. To mi je u planu čim završim studiji i zaposlim se.
- drone
- Moderator
Je li socijalizam bio nešto lošije od ovoga sad? Kako kome, ali ovdje nikad nije niti postojao. Možda neko kratko vrijeme. Što će nam uopće država ako njeni građani nemaju nikakvu sigurnost?treba jasno ljudima reći, da država nije karitas, a i više ne živimo u socijalizmu.
Spominješ Njemačku, Austriju i ...
Mogu spomenuti Francusku, Englesku, Švedsku i ... Skandinavske zamlje su jedine koje su na ovoj planeti živjele najbliže socijalizmu, kako će biti dalje, vidjet ćemo.
Meni se čini da se kod nas sa zapada uvoze sve najgore stvari (mislim na zakone, propise i sl.) i onda se to protura kao usklađivanje s EU što nema blage veze, a ono što valja ostaje tamo s tendencijom ukidanja.
Da, slažem se da je previše džabalebaroša i kojekakvih pijavica. Međutim nisu svi takvi. Mnogima se guli koža s leđa da bi ovi mogli uživati u svojim pravima, braniteljskim penzijicama i thompsonovim koncertima. Mnogima stvarno treba pomoć. Ne može se iz nepravde izroditi nešto dobro. Zato su priče o obrazovanju, certifikatima i znanju isprazne. Nije sve tako crno, ali je premalo poštenja. Da imam 20-ak godina pokušao bih zbrisati odavde. Kako se sad čini nema ovdje materijala za promjene na bolje. Vrijeme prolazi, životi prolaze, stalno jedne te iste priče godinama, a sve je gore.
Uostalom, kako siješ, tako i žanješ. Ovaj narod upravo ima svoju žetvu.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
- drone
- Moderator
Možda je mislila na rad u skladištu građevinskog materijalashrike je napisao/la:Sveta istina! Ali ne treba podcjenjivati ni slaganje pločica, nije to lagnao ako želiš da su razmaci isti, a pločice ravne (tj nagnute malo (1%) ili prema odvodu ili prema van kuće/stana)!
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2010-... Arch
2010-... Arch
Prije nekih 5 god. krenuo sam na tečaj za CCNA na VELS-u u Varaždinu. Uglavnom predavanja su se održavala 2x tjedno, a na tim predavanjima lik nam je ukratko prepričao ono što je pisalo u službenim ciscovim materijalima, a ostatak vremena smo radili vježbe na routerima. Uglavnom nije se isplatilo tih novaca. Odustao sam od toga nakon prve cjeline i počeo se sam pripremati. Što se tiče praktičnog djela postoji brdo simulatora i emulatora koji mogu poslužiti. Ili ako baš hoćeš možeš preko e-baya kupiti za par dolara neki stari router pa možeš raditi na njemu. Ne znam kako je u ostalim "akademijama" i predavanjima ali ako je slično onda se na isplati bacati lovu na te stvari. Kupiš knjige, proučiš i izađeš na ispit. Jedino je problem natjerati se da redovito učišante003 je napisao/la: imam ja pitanje oko tih certifikata. Gledao sam sad bas cijene recimo u NetAkademiji i zanima me jel se isplati uzeti neki tecaj za PHP ili Javu pa tamo pljunuti par tisuca kn ? ono sto mene zanima, jesu li ti novci vrijedni toga sto se nauci tamo ?
- franz
- Spol: M
- Kontakt:
Ako izaberes CCNA, onda moras ici i na CCNP, jer CCNA su samo osnove da se snajdes i da upoznas osvove osnova. Nesto konkretno treba i veci certifikat. Nazalost..