ubuntu na asus eee pc
Moderator/ica: Moderatori/ce
ubuntu na asus eee pc
pozdrav...
dobio sam asusov eee pc N455 na poklon, sa sedmicom gore, pa bi zelio to ispraviti, i staviti ubuntu gore.
zanima me da li ima posebna distribucija za notebook, ili je to isto kao i desktop verzija? (11.04 ubuntu).
hoce li podrzavati unity, ili je preslab, i ima li neko mozda neku bolju ideju sto staviti gore, imajuci na umu moje neveliko znanje.?
hvala ekipa!!!
dobio sam asusov eee pc N455 na poklon, sa sedmicom gore, pa bi zelio to ispraviti, i staviti ubuntu gore.
zanima me da li ima posebna distribucija za notebook, ili je to isto kao i desktop verzija? (11.04 ubuntu).
hoce li podrzavati unity, ili je preslab, i ima li neko mozda neku bolju ideju sto staviti gore, imajuci na umu moje neveliko znanje.?
hvala ekipa!!!
Re: ubuntu na asus eee pc
Neki već dolaze sa Ubuntu tako da mislim da problema neće biti...
A Unity bi trebao raditi, ako ne 3d onda možeš imati 2d.
Preuzmeš istu verziju za desktop računala staviš na USB disk i pokreneš (LIVE) i vidiš kako sve radi.
Na Ubuntu stranici imaš upute kako napraviti USB disk i s njega pokrenuti Ubuntu.
A Unity bi trebao raditi, ako ne 3d onda možeš imati 2d.
Preuzmeš istu verziju za desktop računala staviš na USB disk i pokreneš (LIVE) i vidiš kako sve radi.
Na Ubuntu stranici imaš upute kako napraviti USB disk i s njega pokrenuti Ubuntu.
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.
ak stiže s 7icom, trebalo bi radit.
http://www.kde.org/workspaces/plasmanetbook/ i probaj si KDE netbook.
http://www.kde.org/workspaces/plasmanetbook/ i probaj si KDE netbook.
evo, uspio sam staviti ubuntu i radi super, i unity, sve ok.
pratio sam tutorial sa ubuntu stranice, instalacija preko USB-a.
bio je problem u pocetku uci u bios pod windosima, ali sam nasao uputstvo na nekom forumu, da je najbolje prisilno ga ugasiti i zatim drzati pritisnut F2 kod paljenja, i onda je uspjelo.
sto se tice ovog KDE netbook, da li bi za to trebao instalirati kubuntu ili ...je to posebna distribucija???
pozdrav.
bio je problem u pocetku uci u bios pod windosima, ali sam nasao uputstvo na nekom forumu, da je najbolje prisilno ga ugasiti i zatim drzati pritisnut F2 kod paljenja, i onda je uspjelo.
sto se tice ovog KDE netbook, da li bi za to trebao instalirati kubuntu ili ...je to posebna distribucija???
pozdrav.
https://wiki.kubuntu.org/Kubuntu/Netbook najbolje si to pogledajLahas je napisao/la:evo, uspio sam staviti ubuntu i radi super, i unity, sve ok.
pozdrav.
hvala!!
ali prije bilo kakve instalacije novog OS-a, baci oko na screenshotove, da vidiš želiš li uopće to instalirat 
Ostavi 7-icu, a preko wubi-a instaliraj Ubuntu.
Zašto imat 1 os ako možeš 2
Čuo sam za 7 sve naj bolje zato bilo bi je šteta uklonit.
Zašto imat 1 os ako možeš 2
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
WubiStarter je napisao/la:Ostavi 7-icu, a preko wubi-a instaliraj Ubuntu.
Zašto imat 1 os ako možeš 2![]()
Bolje neka si instalira win 95 i upuca se u nogu.
Manje ce napraviti stete nego da koristi Wubi.
ne kužim..
po čemu je Wubi tolika šteta a ne korist?
po čemu je Wubi tolika šteta a ne korist?