Pitanje u vezi promjene OS na HP Ipaq 2110

Pametni telefoni, tableti, netbook prijenosnici...

Moderator/ica: Moderatori/ce

S1hr
Spol: M

Re: Pitanje u vezi promjene OS na HP Ipaq 2110

Post Postao/la S1hr »

CaM je napisao/la:Mislim da ovo spada u ovu grupu.

Kupio sam HP Ipaq 2110 na kojem je kako pise u about systema, Windows Mobile 2003
No zanima me da li postoji i da li se uopce moze na njega stavit kakav linux OS, da izbacim ovo cudo od Win ??

Podaci o HP Ipaq 2110:
-PXA270 Intel Processor optimized for Pocket PCs - 312Mhz
-128 MB ROM, 64 MB RAM
-3.5" display 64k color, 320x240
-Bluetooth i IR
-SD i CF slot, integrirani mic i zvucnik
nema GPS, WiFi, GSM
vidim da mnogi se sprdaju i ismijavaju,sa tobom i uredjajem...ali ide im iznanedjenje...
pod broj jedan: da mozes i staviti i novije windowse na njega ,zadovoljava i uvjete VindowsMobile5..ali i jos bolje vijesti slijede..

pod broj 2: da mozes podignuti linux POTPUNO operativni sustav na njemu i bas za njega i gradjen od strane compaq inžinjera,a onima koji kazu da ne radi,kazem ,ljudi ipaqi su se prodavali sa instaliranim linuxima!!!

pod broj 3: ima i poznat mi je jedan od mnogo projekata za linux za bas ovaj procesor!!

rijec je o amstrong linux za PXA270 ,a to je tvoj procesor ,zar ne?
posjedujem kompletni sistem sa svim driverima i nekim dodatnim programima..jos dok znase koja stranica radila..sad je u radovima(i tako mjesecima,sigurno vec preko 6mj nedostupna!)
Zadnja izmjena: S1hr, dana/u 03 sij 2012, 12:02, ukupno mijenjano 2 puta.
S1hr

Post Postao/la S1hr »

Suko je napisao/la:Koliko ja znam, ako i postoji mogućnost, dobio bi nešto jako rudimentarno.
Tipa konzole, a pola hardvera ti ne bi radilo.
Tako da nemaš sreće...
Netocno!

radilo bi mu itekako,postoji projekti linuxa s kojima su se pojedini ipaqi i prodavali..a postoji i projekt-distribucija AMSTRONG za PXA270 procesor...pisano za bas taj hardwer i ne da mu ne bi radilo,radilo bi mu perfektno i jos i wifi moze dodati na CF ili SD slot(ovisno o tocnom uredjaju)
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Pa eto, bas mi je drago.
Nema potrebe za takvim napadackim tonom.
Nitko od nas nije imao iskustva s takvim uredjajem, a ne mozes ocekivati da sve znamo.
Hvala na informaciji. Nadam se da ce CaM uspjeti nesto s tim uredjajem.
Odgovori