VIDI časopis - prijedlozi za članke
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: VIDI časopis - prijedlozi za članke
Open Office je ipak ime. Ako netko zna za alternativu MS Officu, onda zna za Open Office.
A OO.o je jedna od rijetkih 'linux' stvari koja se koristi i van linux zajednice.
Tesko je sad takvim ljudima objasnit kaj je Libre office i od kud je to sad doslo.
A OO.o je jedna od rijetkih 'linux' stvari koja se koristi i van linux zajednice.
Tesko je sad takvim ljudima objasnit kaj je Libre office i od kud je to sad doslo.
Avoid the Gates of Hell. Use Linux!
Kome se u Vidiju treba obratiti da naprave recenziju Fusion Linuxa? Ali tek slijedećeg release koji izlazi uskoro.
nema nikoga iz vidija ovdje?
Reiko navrati. Njemu se obrati jer je on pisac FOSS rubrike u VIDIjuvalent je napisao/la:nema nikoga iz vidija ovdje?
OK. Može.4ndY je napisao/la:ReiKo, moram te pohvaliti što i dalje držiš "opensource" rubriku u redakciji koja je, čitajući ostale kolumne u časopisu, puna fanboya drugih platformi.ReiKo je napisao/la:http://www.vidilab.com/digitalvidi/arhi ... /index.php
+ intervju s tvorcem ubuntua =)
Usput, moram te upozoriti na jedan propust u tekstu o LibreOffceu: OO.org je uvijek bio dostupan i na svim drugim platformama tako da to nije velika novost u LibreOfficeu. Pored toga LibreOffice je potpuni fork OO.org (nije da su uzeli samo "dio" koda), a razlog forkanja prvenstveno je zbog neslaganja zajednice s novim vlasnikom Oracleom... Što je na kraju završilo tako da je Oracle izgubio i predao OO.o zajednici...
Pa gledaj, da...teško je, nekad si kao u kavezu punom lavova. Primjedbu uvažavam. U pravu si. Inače, samo pisanje open source rubrike je dosta zahtjevnije, iskreno - nakon toliko testova, obrtanja distrosa i proučavanja čovjeku se dogodi koja greška. Ali glavni zadatk rubrike je promocija otvorenog koda tako da eto mogu samo reći da se više neće dogoditi =)
http://www.vidilab.com/digitalvidi/arhi ... /index.php
Inače, navratim ja ovdje ali iskreno volim dosta lurkati po forumu, upijam informacije iako znam da je lijepo sudjelovati ponekad samo stignem čitati =( ali svaki P.M. koji mi se pošalje pogledam i odgovorim na njega, za to uvijek moram i imam vremena. Hvala.
Pozdrav!
Evo, link je ispravljen novim.
Nego, radi se nova tema za novi broj: Linux ured! Zamisao je da se dokaže kako je to moguće i kako se može izvršiti, pogotovo u početnim poslovanjima.
Meni bi trebala ipak mala pomoć, dali postoji netko na forumu tko ima tvrtku i tko je efikasno prešao s komercijalnog na open source rješenje da ga uzmemo za primjer? Možda čak i neki kratki intervju?
Pokušavamo "modernizirati" open source rubriku ovakvim temama pa eto ako netko ima volje za odgovoriti bio bi mu zahvalan.
lp.
P.S. Odličan dizajn foruma, svake pohvale=)
Nego, radi se nova tema za novi broj: Linux ured! Zamisao je da se dokaže kako je to moguće i kako se može izvršiti, pogotovo u početnim poslovanjima.
Meni bi trebala ipak mala pomoć, dali postoji netko na forumu tko ima tvrtku i tko je efikasno prešao s komercijalnog na open source rješenje da ga uzmemo za primjer? Možda čak i neki kratki intervju?
Pokušavamo "modernizirati" open source rubriku ovakvim temama pa eto ako netko ima volje za odgovoriti bio bi mu zahvalan.
lp.
P.S. Odličan dizajn foruma, svake pohvale=)
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Ivan Guštin, he is your man.ReiKo je napisao/la:Pozdrav!
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Može. Ima li netko kakav kontakt?
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
DM.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.