Koj je vaš omiljeni terminal emulator?

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Lutherus

Re: Koj je vaš omiljeni terminal emulator?

Post Postao/la Lutherus »

ma ljudi,najbolji je terminal onaj koj je zenburnan 8-)
Suko
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la Suko »

stefan je napisao/la:
Suko je napisao/la:KDE-ov Konsole uglavnom.
Al volim i Jukekake. Dobro dođe sa onim svojim F12.
A koliko ja koristim Terminal, bilo koji koji dođe s DE-om je dobar.
Ma baš guglam taj tvoj jukekake...
:misli
Valjda yakuake?
Pa da. ;)
pootzko
Kontakt:

Post Postao/la pootzko »

pa zar razlike mogu biti stvarno tolike? osim encodinga i recimo što ovaj kde-ov konsole npr ima tabove i eventualno transparency podrška (što su po meni sve trivijalne stvari), šta je to toliko posebno drugačije? konkretno, što vas je natjeralo da koristite baš neki određeni emulator?
...I put on my robe and a wizard hat...
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

pootzko je napisao/la:pa zar razlike mogu biti stvarno tolike? osim encodinga i recimo što ovaj kde-ov konsole npr ima tabove i eventualno transparency podrška (što su po meni sve trivijalne stvari), šta je to toliko posebno drugačije? konkretno, što vas je natjeralo da koristite baš neki određeni emulator?
Konsole dolazi predinstaliran, a Yakuake ima zgodnu foru sa f12 :)
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Yakuake je jako praktican.
S F12 ga zarolas s vrha ekrana, obavis sto treba i vratis ga nazad gdje se ne vidi i ne smeta. A lako ga pozoves kad god ustreba. Ima podrsku za tabove. Ja uvijek imam dva taba u njemu.
Jedan root, a jedan obican.
Takodjer, sto mi je jako vazno Yakuake podrzava prozirnost. Ako prepisujem neke naredbe s neta, dobro je da ih vidim i da ne moram svako malo sklanjati terminal da vidim sto dalje.
Takodjer, ako prevodim neki tekst s neta, u terminalu pisem u vim-u pa istovremeno mogu vidjeti oba teksta.
Prozirnost nije samo sminka.
Manje vise to sve mogu i u Konzoli, ali puno je lakse stisnuti F12 nego otvarati Konzolu. Iako i za nju mogu staviti tipkovnicku kraticu. Nekako mi je to zgodnije uraditi u Yakuakeu.
Za ozbiljniji posao ipak otvorim Konzolu.
jjj

Post Postao/la jjj »

pootzko je napisao/la:konkretno, što vas je natjeralo da koristite baš neki određeni emulator?
Računalo. Konkretno, nije ugodno koristiti terminal koji se diže koliko i neki browseri. U kojem svaki novi tab ima odgodu. A tu su i tone (inače suvišnih) dependencyja. Mogućnosti koje spominješ - tabovi i transparentnost - imaju gotovo svi emulatori koje isprobah. Općenito, rekao bih da postoji feature parity - zašto bih onda koristio sporotu poput Gnome Terminala (a neki paralelni ja, koji može probaviti KDE, Konsolea)?
pootzko
Kontakt:

Post Postao/la pootzko »

jjj je napisao/la:Računalo. Konkretno, nije ugodno koristiti terminal koji se diže koliko i neki browseri. U kojem svaki novi tab ima odgodu. A tu su i tone (inače suvišnih) dependencyja. Mogućnosti koje spominješ - tabovi i transparentnost - imaju gotovo svi emulatori koje isprobah. Općenito, rekao bih da postoji feature parity - zašto bih onda koristio sporotu poput Gnome Terminala (a neki paralelni ja, koji može probaviti KDE, Konsolea)?
e i mislio sam da će netko reć - spor terminal. u kom smislu spor? ja na laptopu starom 5 godina nemam nikakvih problema s brzinom terminala.. mislim, što tu uopće ima biti sporo? paljenje terminala? ispisivanje velikih količina teksta?
...I put on my robe and a wizard hat...
Lutherus

+ branding.desktop manageri zapravo svi voze isti terminal samo je stavr brandinga.Ima ljudi koji ne vole branding.Dok su drop down terminali dosta praktični.Pritisneš f12 i on se pojavi.na istu shemu ga i makneš.pa recimo razlika u brzini nije toliko velika ali nije ni neprevidiva a ljudima koji stvarno puno rade u terminalu zna biti presudna i važna.
madone

Post Postao/la madone »

Gnome-terminal i Guake samo radi cmus-a, upalim odma radio i mir a i imam backup u slučaju da moram u konzolu :)
Ali budem probao neki od ovih šta ste preporučili, malo za promjenu ....
Lutherus

neko možda probal ili koristi tilda drop down terminal?

primjetil da puno ljudi izbjegava xterm jer ne podržava copy/paste.
Odgovori