[ZBIRNA TEMA] GMail - pitanja, problemi...

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

madone
Spol: M

Re: gmail mi hakiran?

Post Postao/la madone »

LastPass uses SSL exclusively for data transfer even though the vast majority of data you're sending is already encrypted with 256-bit AES and unusable to both LastPass and any party listening in to the network traffic -- the amount of data is trivial so the extra encryption doesn't hurt. Our policy of never receiving private data that you haven't already locked down with your LastPass master password (which we never receive and will never ask for) radically reduces attack vectors. We use firewalls and best practices to protect the servers and service, but our best line of defense is simply not having access to data even if someone got in. If LastPass can't access it, hackers can't either.
Ne znam jeste li ustvrdili u prijašnjim postovima da općenito ne postoji 100% sigurnost ;)
Pa tako ni kada držiš doma nešto kriptirano .... uvijek postoji ako ovo ako ono.

Ako ne radiš za FSB ili NSA Lastpass je savršeno siguran i praktičan.
madone

Post Postao/la madone »

pootzko je napisao/la:evo baš vijest od nekidan o lastpassu..

http://www.theregister.co.uk/2011/03/01 ... e_xss_bug/
Lastpass nije ni zamišljen da se koristi preko web sučelja niti se moglo doći do passworda, tako da........
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

madone je napisao/la: Ne znam jeste li ustvrdili u prijašnjim postovima da općenito ne postoji 100% sigurnost ;)
Pa tako ni kada držiš doma nešto kriptirano .... uvijek postoji ako ovo ako ono.

Ako ne radiš za FSB ili NSA Lastpass je savršeno siguran i praktičan.
To je sve rekla kazala što oni meni vele. Dok to sve nije open source i revidirano i revidirano, sa autentikacijom da je kod objavljen točno onaj korišten - nije sigurno. Već vidim spammere kako idu prema ovome.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
zole052

Post Postao/la zole052 »

Koji ste vi fanatici :mrgreen:

Ko da na svom privatnom mailu imate drzavne tajne :D
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
tartaglia

Post Postao/la tartaglia »

shrike je napisao/la: To je sve rekla kazala što oni meni vele. Dok to sve nije open source i revidirano i revidirano, sa autentikacijom da je kod objavljen točno onaj korišten - nije sigurno.
Potpuno se slazem, a nisam bas neki paranoik (my mother had me tested).
Avoid the Gates of Hell. Use Linux!
pootzko
Kontakt:

Post Postao/la pootzko »

po meni je vrlo zgodno rješenje clipperz
on jest open-source, kriptira podatke lokalno te ih tek onda šalje na server (fino je objašnjeno na stranici kako radi). ono što je također zgodno je - da ga se može instalirati na svoj server (možete skinuto source sa stranice)..

isto tako, xmarks se recimo može skinuti i instalirati na svoj server (tražit "xmarks BYOS"), ali to je neka pomalo okljaštrena verzija xmarksa..

isto tako - i firefox sync se može instalirati na vlastiti server! :D

ovo sa lastpass incidentom je dobro prošlo - realno nije nešto previše otkriveno, i vrlo je brzo reagirano i pokrpano i da, koriste snažne enkripcije.. ali i ovo što je procurilo je donekle povjeriljiv info.. moglo bi se reći da je "dovoljno sigurno" - do daljnjeg :D

a postoji još jedna zgodna opcija - keepassx (autentifikacija pomoću ključa + passworda) + keepassx plugin za firefox koji služi kao nekakav bridge da bi radio auto-fill.. i onda recimo to u kombinaciji s dropboxom (koji također kriptira sve (i transfer i autentifikaciju i podatke)).. e to je već mega kriptirano na pet milijuna načina pa ko probije - e pa neka mu (za frikove) :D a i teško da će netko ići napadati dropbox kao što bi netko mogao lastpass, jer se na dropboxu ne očekuje da netko čuva passworde, a i ako skine fajl s njima, ne može ništa jer nema ni pass ni ključ.. - do daljnjeg :D

iako, mislim da svi koji previše pazimo o tome - više toliko pazimo iz nekog gušta i što nam je zanimljivo i iz nekakvog principa nego iz straha da će netko stvarno uspjeti proći kroz sve to.. ^^^
...I put on my robe and a wizard hat...
tartaglia

Post Postao/la tartaglia »

Cijela priča me je podsjetila na ovo http://www.youtube.com/watch?v=U4oB28ksiIo
Avoid the Gates of Hell. Use Linux!
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

zole052 je napisao/la:Koji ste vi fanatici :mrgreen:

Ko da na svom privatnom mailu imate drzavne tajne :D
Pa neko je rekao da ima osjetljive poslovne info, što je sasvim dovoljno. Baš smo radili na jednom predmetu da je inudstrijska špijunaža najveća svjetska špijunaža (veća od hladnoratovske). Evo ,recimo, kod mene bi se moglo naći golemi repozitorij sapphic audio-vizualnih fajlova :o :shock:
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

shrike je napisao/la: Evo ,recimo, kod mene bi se moglo naći golemi repozitorij sapphic audio-vizualnih fajlova :o :shock:
Cuvar kulturnog dobra nase planete.
Nadam se da imas snazne lozinke.
Buducnost nase civilizacije je mozda u tvojim rukama.
Bolje da te osjetljive podatke cuvas na nekom odvojenom mediju. ;)
madone

Post Postao/la madone »

Suko je napisao/la:Cuvar kulturnog dobra nase planete.
Beleži narodne umotvorine i poslovice...naime neko mora i o tome da vodi računa :D
Odgovori