Preporuka za filmove

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

marlon
Spol: M

Re: Preporuka za filmove

Post Postao/la marlon »

jjj je napisao/la:
marlon je napisao/la:zapravo
Black Swan nisam još pogledao, i vjerojatno će proći neko vrijeme prije što to učinim ..
svak ima neki svoj estetski svjetonazor odn. filmski "krajolik duše", ali mislim da će ti se svidjet (trebao bi)..

ja sam ga pogledao skinutog s torrenta ali morat ću ponovit u kinu, jer to takav film zaslužuje, pogotovo s onakvim soundtrackom..
marlon

Post Postao/la marlon »

evo, stavit ću ovde još pokoji meni zanimljiv film, ponavljam, ovaj je topic dugačak možda je nešto od toga bilo i predloženo, nemam pojma..

radi se manje-više o filmovima koji su izaz(i)zvali prilične kontraverze, s jedne strane moglo bio se reći da spadaju u filmski mainstrem ali opet u idejnom/naracijskom smislu provociraju i ruše razne tabue..

"the idiots" - lars von trier, kultni danski režiser, rodonačelnik "dogma" pokreta (neobičan film i tema, inače spada u angažirani mainstream (kritika društva) ali s par real hard-core scena..
http://www.imdb.com/title/tt0154421/

"9 songs" - michael winterbottom, totalno otkačen film, slučajno spetljan ljubavni par u kratkoj burnoj vezi posjećuje 9 (odličnih) koncerata (primal scream, franz ferdinand etc..)a između svakog slijedi bar po jedna (totalno necenzurirana) ševa..
http://www.imdb.com/title/tt0411705/

"romance x" - catherine breillat
izazvao svojevremeno priličnu buru u javnosti i flmskim krugovima:http://film.purger.com/recenzije/filmovi/01141.shtml

"eyes wide shut" - stanley kubrick - kubrick je kubrick, najbolji, i pred smrt. u filmu ima podosta slobodnih scena, orgija.. mada ne toliko eksplicitnih (nema vidljive penetracije etc...). naravno, te scene seksa nisu same sebi svrha nego samo ilustracija jedne dublje, složene priče..
http://www.imdb.com/title/tt0120663/

"black swan" bi također spadao u tu "provokativniju" kategoriju.

filmovi su "skidljivi" s torrenta kao i (prema potrebi) hr titlovi. ;)
Markec

Post Postao/la Markec »

Clockstoppers 2002
imdb http://www.imdb.com/title/tt0157472/
Tinejdžer Zack pronalazi sat koji mu omogućava da zaustavi vrijeme. Počinje luda zabava no ne bez posljedica.
Zack Gibbs je usmjerio je svu svoju energiju u nabavku prvog limenog ljubimca. Do novca nastoji doći prodajom svega što mu dođe pod ruku na eBayu. Između ostalog pronalazi i stari ručni sat za kojeg vjeruje da vrijedi pravo bogatstvo.

Ispostavlja se da je sat zapravo izum koji je njegovom ocu poslao proplupali izumitelj. Ovaj je pak radio na izumu svanog Hypertimea za veliku korporaciju Quantum Tech. Riječ je o napravi koja omogućava ubrzanje korisnikovih molekula do goleme brzine što stvara dojam da sve oko njega miruje.

Nakon obustave projekta naprava se našla u sve samo ne pravim rukama. Uvidjevši moći nevjerovatnog izuma Zack ga koristi pomažući prijatelju te kako bi impresionirao djevojku na koju je bacio oko. Kako se film ne bi sveo samo na isprobavanje mogućnosti sata tu je i zli biznismen koji nastoji doći do naprave kako bi ovladao svijetom.
Markec

Post Postao/la Markec »

Stargate Universe

Za one koji već dugo ćekaju nove epizode evo u trečem mjesecu su počeli sa snimanjem novih epizoda za drugu sezonu tako da su već izašle od 11 do 18 epizodi. Titlovi koliko vidim dostupni samo za prve dvije.
Stargate universe je po meni lošiji od prethodnih stargate serija, no to ne znači da neželim gledati. Volio bih vidjeti kako će sve to završiti. Serija ima lošu gledanost i obečano je samo nekoliko epizoda (neznam točan broj) da se završi cijela priča.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

samo sg-1 i movie priznam pod stargate.
zole052

Post Postao/la zole052 »

odin je napisao/la:samo sg-1 i movie priznam pod stargate.
Atlantis je isto jako dobar ali nije bas kao sg-1 (koja je meni u ostalom u top 5 najboljih serija ikada) a universe je onako... nije nesto ali ok za pogledati pogotovo ako volite sf.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

neznam.meni atlantis ne odgovara a universe ako baš nema ništan drugo za pogledati a dsadno mi.rađe bi gledal fringe. :(
zole052

Post Postao/la zole052 »

odin je napisao/la:neznam.meni atlantis ne odgovara a universe ako baš nema ništan drugo za pogledati a dsadno mi.rađe bi gledal fringe. :(
A nije bas toliko los, mozda na pocetku je ali poslje je bolji i bolji ali realno prva sezona sg-1 je nevjerojatno losa da bi poslje postala jedna od meni boljih serija ikada, ... ja pogledo do sredine druge sezone universe, sve osim ovoga koje je sada pocelo izlaziti...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Markec

Post Postao/la Markec »

I ja također volim SG-1 volim i Atlantis ali ne toliko kao SG-1..
Ja mislim da oni nisu mogli smisliti novi sg-1 jer je istrošen, Goauildi su mrtvi, kao i Ori što bi se sad moglo pojaviti još gore od ona dva neprijatelja ? Zato su redatelji htjeli snimiti SG-U da ekipa bude tamo gdje nisu upoznati terenom kao što je SG-1 bio na početku, Jako je teško snimiti novi film ili novu seriju ako več isti postoji prije, evo naprimjer terminator, večina ljudi hvale prva dva filma a zajdni dva im se ne sviđaju toliko.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Stargate Universe je 100X bolji od Atlantisa! :bleh
Atlantis mi je bio toliko dosadan da ga nikad nisam pogledao više od pete epizode.
A Universe rules !!!
(Dobro, za sednu solidnu minus četvorku)
Odgovori