ADSL njubi

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Frula

Re: ADSL njubi

Post Postao/la Frula »

Nadam se da nece smetati autoru teme sto cu ovdje postavit pitanjce :oops:

Zanima me kako da spojim navedeni Thm SpeedTouch (koji sam spojio na komp preko eth kabla) ? :misli

Moram napomenuti da sam na Metronetu ..

Na winu ide prica da jednostavno otvorim browser, skinem .exe file i instaliram ga ..

Nakon instalalcije dobivam onaj okvir di kucam user i pw i time je prica gotova ..

No dok sam na ubuntu digao mozzilu, takodjer skinuo .exe file, naravno nije htjelo jer ubuntu ne podrzava taj format :cry:

Ekipa pomozite kava
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Nije da ubuntu ne podržava taj format, nego je to windows program, Ubuntu nije windows.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Frula je napisao/la:Nadam se da nece smetati autoru teme sto cu ovdje postavit pitanjce :oops:

Zanima me kako da spojim navedeni Thm SpeedTouch (koji sam spojio na komp preko eth kabla) ? :misli

Moram napomenuti da sam na Metronetu ..

Na winu ide prica da jednostavno otvorim browser, skinem .exe file i instaliram ga ..

Nakon instalalcije dobivam onaj okvir di kucam user i pw i time je prica gotova ..

No dok sam na ubuntu digao mozzilu, takodjer skinuo .exe file, naravno nije htjelo jer ubuntu ne podrzava taj format :cry:

Ekipa pomozite kava
Zanimljivo...ja imam Thomsonov SpeedTouch preko Iskon.DUO-a i nikakve .exe netrebam instalirati nigdje...sve radi odmah...pogotovo preko Ethernet kabla. Router dodjeli adresu preko DHCP-a, mašina to prihvati i spojen si odmah, kako u Windozama, tako i u Linuxu. Ne znam točno što taj .exe radi u windowsima...
Sokac
Site Admin
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la Sokac »

Probaj otvoriti u firefoxu stranice: http://192.168.1.1, http://192.168.0.1, http://192.168.2.1 te ako ti ijedna otvori, znači da je dobro spojeno s routerom. Nazovi tehničku podršku i reci da bi htio napraviti router mode te da ti malo pripomognu, ne znam baš nišat o tim routerima.
I da, ako ti kažu da ne postoji podrška za Linux, a ti si uspio otvoriti administraciju routera na jednom od ona tri linka, reci da to nije do linuxa, već do postavki routera ;)
Frula

Post Postao/la Frula »

Grofe ja sam na metronetu, te imaju neki drukciji pristup :)

Btw prvu mi odmah odbije stranicu, a ove dvije beskrajno dugo connecting :|
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Frula je napisao/la:Grofe ja sam na metronetu, te imaju neki drukciji pristup :)

Btw prvu mi odmah odbije stranicu, a ove dvije beskrajno dugo connecting :|
Da li si dobio knjižicu sa uputama od metroneta, te ako jesi da li u njoj negdje piše kojom se adresom spajaš na router...
Soul_Sample

Post Postao/la Soul_Sample »

da ne otvaram novu temu

neki dan sam napokon odlučio podesiti modem u router mode, i spojih se na njega po uputstvima nađenim na netu + u knjižici od optime. i sve radi super, ALI (uvijek on)

povremeno mi veza samo umre. i to dosta često, svakih 10 do 15 minuta. disconnecta me s icq-a i sličnih servisa, obustavi downloade, ali i dalje tvrdi da je spojen, i onda se promet samo nastavi. ne znam u čemu bi tu mogao biti problem, ne znam odakle ga početi tražiti, pa ako itko ima kakvih sličnih iskustava :(
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Dein je napisao/la:da ne otvaram novu temu

neki dan sam napokon odlučio podesiti modem u router mode, i spojih se na njega po uputstvima nađenim na netu + u knjižici od optime. i sve radi super, ALI (uvijek on)

povremeno mi veza samo umre. i to dosta često, svakih 10 do 15 minuta. disconnecta me s icq-a i sličnih servisa, obustavi downloade, ali i dalje tvrdi da je spojen, i onda se promet samo nastavi. ne znam u čemu bi tu mogao biti problem, ne znam odakle ga početi tražiti, pa ako itko ima kakvih sličnih iskustava :(
Čudno... kao da je do optime, a ne to tvog compa. Možeš li to istestirati iz windoza?
Sokac
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Sokac »

Dal možda puca veza? Pogledaj na routeru pod status koliko si dugo online (ako postoji). Probaj se spojit na optimu te pregledati sva spajanja (ako postoji). Nazovi optimu te pitaj da ti oni provjere dal ti puca veza svakih 10-15 min il ti je pak do komunikacije router-pc.

Nema potrebe za windowsima :)
Soul_Sample

Post Postao/la Soul_Sample »

hvala vam, al čini se da je ipak do optime bilo, smirilo se nakon onog dijela večeri kad su svi online i ostanem samo ja (dakle od 2 do 7 ujutro) rofl
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
Odgovori