Anime

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Lutherus

Re: Anime

Post Postao/la Lutherus »

retsum je napisao/la:Od novijih mi je Death note zakon.

Pa onda Neon Genesis Evangelion, Ninja Scroll,Initial D, Dragon ball(Z mi je lošiji od originala, ali dobar),Elfen Lied, Naruto, Bleach, Blood+, FullMetal Alchemist

Drago mi je da je netko otvorio ovu temu, ima fakat dobrih anime-a
Bleach pokušal gledati ali mi baš neleži.
Naruto :thumbs2 trenutno čekam da se skinu nastavci 191-220
kova-ng
Spol: M

Post Postao/la kova-ng »

inače, nevolim anime, al ova mi se jednostavno urezala i gledao sam kad sam mogao na tv-u

Captain Tsubasa

slika
http://en.wikipedia.org/wiki/Captain_Tsubasa
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
pootzko
Kontakt:

Post Postao/la pootzko »

ja više volim ove što ih nema naštancano pet milijuna epizoda već što su ili kraći serijali ili u obliku "filma" - znači dugometražni

shigurui - samurajska tematika, meni osobno najdraži anime, ima svega 12 epizoda, odlična radnja, jako lijep stil crtanja (barem meni), malo brutalan na trenutke i što mi je ogroman plus - borbe su realne i kretnje u borbama samuraja su vrlo vjerne stvarim pokretima samurajskih škola

ghost in the shell - klasik. radi se o relativno bliskoj budućnosti, računalima, kiborzima, specijalnim policijskim postrojbama... film matrix je inspiriran ghost in the shell serijalom. "filmovi" su po meni nešto bolji od serija..

akira - isto klasik, futuristička tematika, malo čudan, "film"

samurai x - prequel i sequel relativno poznatog kenshin serijala, samo što ovoga ima 4 epizode, i puno je kvalitetnije od onih 100tinjak epizoda koliko serijal ima. crtež vrlo lijep, i priča ++

paprika - "film", ne znam šta reći o ovome jer je unikat. čudan. snovi. pogledajte :D

tekkonkinkreet - ovo je isto dosta drugačije od ostatka, nešto u stilu par klinaca vs. mafija, ima nadrealnih trenutaka. "film"

tokyo godfathers - "film". djevojka, propalica i transvestit pronađu dijete u smeću... transvestit zabrije da hoće bit mama djetetu i kreće party alarm

ko voli samurajsku/ninja tematiku, preporučam još - samurai champloo, afro samurai, sword of the stranger i peace maker kurogane...
...I put on my robe and a wizard hat...
jjj

Post Postao/la jjj »

Pretpostavljam da editirah onaj post prekasno da vidiš dio o anime serijama, o odine, pa evo re-posta, i ostali se mogu uključiti, naravno:

Relativno nedavno počeh malo istraživati anime, prvo jer sam htio vidjeti je li moguće da je sav tako glup kao ono čemu smo svi bili izloženi putem teveja, tj. da vidim je li moguće pronaći neki gdje neće biti 1) djece 2) nečega za što kasnije saznah da se naziva fanservice. Rezultat potrage je bio manje-više uspješan, iako ni jedno ni drugo nije moguće u potpunosti izbjeći (iako je Desu Noto bio jako blizu toga (pogotovo prvih 25, tj. prvi story arc)), no pronađoh nekolicinu gdje takvih stvari ili nema puno (fanservice) ili imaju smisla u kontekstu (djeca). Rant ovdje završava, a pitanje počinje - možeš li preporučiti neke koji bi odgovarali tom opisu? :) Naime, Naruto mi je već bio na "crnoj listi", a čini mi se da ni BL nije nešto u čemu bih uživao.

Evo kronološki posloženog popisa onih koje pogledah a u željenom su "stilu":
Death Note
Neon Genesis Evangelion
Serial Experiments Lain
Paranoia Agent
Ghost Hound

Od tih se nikako ne bih mogao odlučiti između prva dva, pa ih preporučujem, iako ni ostali (pogotovo SEL) ne zaostaju puno. Idući na popisu jest Boogiepop Phantom. Jedna preporuka za koju sam siguran da odgovara gornjem opisu jest Monster, ali mnogo me mrzi što ima sedamdeset epizoda, preferiram kratkoću.
Lutherus

Linebarrels of Iron
pogledal par epizode,nije loše.Serija ukupno 26 nastavaka.

http://en.wikipedia.org/wiki/Linebarrels_of_Iron
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

odin je napisao/la:Svaaki govor mržnje i rasizam su nepoželjni.
odin je napisao/la:da sad još reci pokemon :twisted: mrzil pokemone
Hmmm. kava
Pa odine.... kako sad to? :D

Ja baš volim Pokemone...barem ove stare, dok su još sličili na slatke životinje i nije ih bilo over 9000 za sakupiti.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

I da, naravno: Candy Candy i Jeanne - Kamikaze Kaito su super :D <3
Ali da, to su anime za curice rofl
Lutherus

Abzeenth je napisao/la:
odin je napisao/la:Svaaki govor mržnje i rasizam su nepoželjni.
odin je napisao/la:da sad još reci pokemon :twisted: mrzil pokemone
Hmmm. kava
Pa odine.... kako sad to? :D

Ja baš volim Pokemone...barem ove stare, dok su još sličili na slatke životinje i nije ih bilo over 9000 za sakupiti.
:bleh
pootzko
Kontakt:

Post Postao/la pootzko »

jjj je napisao/la:<cut>
ima, probaj neke od ovih koje sam ja predložio.. većina ih je kao da gledaš neke nacrtane, artsy filmove. kažem većina jer recimo ghost in the shell serijal (2 sezone), bih osobno nazvao fanserviceom, dok bi 3 gits filma rekao da su vrlo vrlo kvalitetni. iako je to sve dosta subjektivno... ali eto. probaj.
...I put on my robe and a wizard hat...
retsam

Post Postao/la retsam »

@jjj da probaš fullmetal alchemist ili blood+(činimi se da si rekao da ti je naruto na black listi)
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Odgovori