ja više volim ove što ih nema naštancano pet milijuna epizoda već što su ili kraći serijali ili u obliku "filma" - znači dugometražni
shigurui - samurajska tematika, meni osobno najdraži anime, ima svega 12 epizoda, odlična radnja, jako lijep stil crtanja (barem meni), malo brutalan na trenutke i što mi je ogroman plus - borbe su realne i kretnje u borbama samuraja su vrlo vjerne stvarim pokretima samurajskih škola
ghost in the shell - klasik. radi se o relativno bliskoj budućnosti, računalima, kiborzima, specijalnim policijskim postrojbama... film matrix je inspiriran ghost in the shell serijalom. "filmovi" su po meni nešto bolji od serija..
akira - isto klasik, futuristička tematika, malo čudan, "film"
samurai x - prequel i sequel relativno poznatog kenshin serijala, samo što ovoga ima 4 epizode, i puno je kvalitetnije od onih 100tinjak epizoda koliko serijal ima. crtež vrlo lijep, i priča ++
paprika - "film", ne znam šta reći o ovome jer je unikat. čudan. snovi. pogledajte
tekkonkinkreet - ovo je isto dosta drugačije od ostatka, nešto u stilu par klinaca vs. mafija, ima nadrealnih trenutaka. "film"
tokyo godfathers - "film". djevojka, propalica i transvestit pronađu dijete u smeću... transvestit zabrije da hoće bit mama djetetu i kreće party alarm
ko voli samurajsku/ninja tematiku, preporučam još - samurai champloo, afro samurai, sword of the stranger i peace maker kurogane...
...I put on my robe and a wizard hat...