Par pitanja o Novell Suse distribuciji

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
madone
Spol: M

Par pitanja o Novell Suse distribuciji

Post Postao/la madone »

Neki dan sam frendici instalirao Novell Suse 11sp1 koji je došao sa laptopom.
Primjetio sam da nije dobila ništa za registraciju (bar ona tako kaže).

Sad me zanima ako netko ima iskustva;
Dali sa HP laptopima dolazi Suse licenca ili je jednostavno to njihova promotivna akcija sa ograničenim vremenom u kojem je moguće besplatno updatetat distribuciju.
Negdje sam pročitao da se nakon 60 dana više ne može updateat ako Suse nema registriranu licencu.

Dali se može preći na OpenSuse bez reinstalacije ? Mijenjanjem repoa...

Inače to mi je prvi susret sa Suseom i ostavio je jako dobar dojam. Velika je prednost što je prilagođen unaprijed za taj lap... Čini mi se da je odličan za početnike. ima OO, kodeke, flash... sa grafičkom nikakvih problema.
Sve šta treba radi bez ikakvog podešavanja. Jedino sam mijenjao timeout u grubu koji je narihtan na ludih 10sec. Bluetooth nije radi sa mobitelom (trebalo je instalirat obex-ftp). Nije bilo compiza. Ali sve su to sitnice koje se brzo riješe.

Jedina stvar koju nisam riješio a meni je išla na žifce je stalno traženje lozinke kad pokrećem yast ili bilo što šta traži root ovlasti. Vjerojatno treba samo sudo instalirati i dodat usera u grupu.

Sve u svemu svidjelo mi se kako su sredili Gnome.
Nije to po mom ukusu ali je dosljedno dizajnirano.
Yeti

Re: Par pitanja o Novell Suse distribuciji

Post Postao/la Yeti »

Ja sam uzel HP-ov lap u 4. mjesecu i nema nikakvih bedova, bas sam danas bootal opet i radi sve uredno... A isto nisam dobil nist za reg. tak da je valjda free... Doduse nisam na ti bas linuxima pa neznam za ostala pitanja, al po defaultu mi ide sve... :oops:
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Ja sam odmah stavio openSuse, nekeko je "svijeziji". A opet vrlo stabilan i ispoliran.
madone

Post Postao/la madone »

Ma iskreno ja nisam uopće očekivao da bi ona pristala na linux tako da nisam imao ništa od drugih distri koje bi stavio. Očekivao sam instalaciju win7 pogotovo zato što je to lap za firmu. Ali kad sam vidio da je indiferentna na OS rekao boli i mene briga :)

I ja sam primjetio neki stariji firefox je bio gore. Ali zato sve ostavlja dojam stabilnosti.
Odgovori