Linux na FAT 32

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Odgovori
zlatkoA
Spol: M

Linux na FAT 32

Post Postao/la zlatkoA »

Pozdrav!
Ja sam jednom davno imao instaliran Mandrake 7.2 na FAT 32 i pošto onda nisam ništa
znao o linuxu pri pokretanju cd-a on mi je ponudio instalaciju preko Lin4Win.
Ja odmah kliknuo install i to se čudo(onda) instaliralo vrlo brzo za tadašnje pojmove na
pazite sad - kanta;amdk62proc(266HHz)sa 128rama i hdd 4Gb koji je bio podjeljen na pola
u dvje particije(Zmaj od kompjutera ;) ).
Poslje instalacije sam dobio u windowsima iconu sa žutom zvjezdom Mandrake i kad sam htio
linux samo klikneš na ikonu i to se fino podigne i mogu vam reć da je to radilo.
Jedini problem je bio kad sam ga htio deinstalirat onda se nije dao ni za ništa zbrisat sa harda
dok nisam cjeli formatiro i ponovo napravio particije.Uf al sam razvukao al eto nek se zna.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Moje pitanje je kakva je situacija danas sa projektom Lin4Win u vezi današnjih distribucja?
bye...
I am the one and only....
zlatkoA

Re: Linux na FAT 32

Post Postao/la zlatkoA »

Halo jel ima koga? :)
Ma evo samo da kažem da sam pronašao instaler Lin4Win-oko 5MB.
U potpunosti je funkcionalan i instalira se kao svaki drugi win program.
On u stvari napravi folder sa kompresijom tako da se linux može prebacit na njeg.
I am the one and only....
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Nisi ništa pitao, pa ne vidim što bi ljudi mogli reći na to. Iako, večina sigurnosti linuxa se gubi na FAT32.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Ja sam veliki protivnik ovakvih bezpotrebnih miješanja. Ako želiš koristiti Linux zbog njegovih prednosti, man ite se onda ikakvih vezanja na Windowse. Znači posebna particija i kvit.
Kristijan
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan »

Ja se apsolutno slažem sa Grof-om!

BTW: tvoj komp je zman na odnosu na mog - dovoljno je reci dsa moj ne podrzava više od 8 MB RAM-a a imao je 6 MB RAM-a i uredno vrtio Win 3,11 for WorkGroup, ali baš mi je žao što je prije 2 godine krepao HDD. Mislio sam kupit novi, ali mi je niki frik reko da više nema nigdje downlodat Win 3.x i da nede nikoji OS na njega.

Poludio sam kad sam uredno zavrtio Win 3.1 na mojoj kanti (128 MB RAM, AMD Athlon XP, 40 GB HDD) jer sam bezpotrebno uništio komp. Još me i dan danas savjest peče kad se sjetim toga.

E, da, kad sam donio maticnu frendu, koji je ustanovio da bi radio komp tražio je kabel za IDE ali kaže - ali sam ja slijeb, ili maticna nema IDE controler? Ja mu kažem da nije slijep jer sad iz vrecice izvadio IDE controler koji se nekim cudnim potrom spoji sa maticnom, puko je od smijeha kad je vidio i 4 utora za RAM. pogledali smo i koliko podržava maticna, 8 MB RAM (nije proizvedeno više od 2 MB RAM-a ili 4 MB RAM-a a to ima samo 2 veca utora u koji idu ti (a i oni manji))
ASUS Eee PC Linux Xandros user.
Svijet-Multimedije.Net --> otvaranje uskoro!
Neka svi koriste besplatne altenative, Linux zauvijek!
Kristijan
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan »

BTW: Zašto je svima Mandriva Mandrake?

Jesu li to dva razlicita OS-a ili je ime bilo promijenjeno ili?

Valjda si mislio na Mandriva
ASUS Eee PC Linux Xandros user.
Svijet-Multimedije.Net --> otvaranje uskoro!
Neka svi koriste besplatne altenative, Linux zauvijek!
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Odgovori