Kako izgleda vaš desktop
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Kako izgleda vaš desktop
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
- Branimir
- Spol: M
- Kontakt:
Na drugu particiju sam stavio Sid-a malo da se poigram, pokušavam složit neki oku ugodan a opet funkcionalan desktop sistem, koji ne jede previše memorije, stoga sam odlučio zaboravit gnome i vidjet kako se Xfce snalazi ovdje...
Dakle, Debian Sid, Xfce, dekoracija prozora je obična Wallis, gtk tema je clearlooks - malo modificiran, jer ne volim one jarke svjetloplave boje, ikone su elementary, xfce panel sam bacio i koristim tint2, sa strane je adeskbar jer mi ipak navika da brzo dođem do aplikacija koje često koristim, a preko wallpapera se ne prikazuje desktop folder, već desnim klikom na wall dobijem xfce menu.

Dakle, Debian Sid, Xfce, dekoracija prozora je obična Wallis, gtk tema je clearlooks - malo modificiran, jer ne volim one jarke svjetloplave boje, ikone su elementary, xfce panel sam bacio i koristim tint2, sa strane je adeskbar jer mi ipak navika da brzo dođem do aplikacija koje često koristim, a preko wallpapera se ne prikazuje desktop folder, već desnim klikom na wall dobijem xfce menu.

Lijepo.
I kako radi u usporedbi sa gnometom jel brži ?
Koji file manager koristite sa xfce ? Dali radi nautilus ?
Dali ti nešto fali šta si imao na gnometu ?
-
Lutherus
Ljep desktop Branimire.
radi nautilus.why not?samo moraš staviti murrine gtk da bi sve gnome aplikacije radile bez beda.
radi nautilus.why not?samo moraš staviti murrine gtk da bi sve gnome aplikacije radile bez beda.
- Branimir
- Kontakt:
Ne znam jel brži, imam core duo s 2gb rama i apsoluto ne kužim nikakvu razliku kava Vjerojatno bi na nekom slabijem kompu bila očitija razlika, ako ništa na drugim kantama na koje sam stavljao Xfce, kužil sa se razlika u performansama u odnosu na Gnome.madone je napisao/la:Lijepo.
Mislim da Thunar dođe s Xfce, tak mi je svejedno koji je file manager u upotrebi... Vjerojatno ću i Lxde probat da vidim razliku u odnosu na Xfce, mada mi se XFwm sviđa kao window manager, ova Wallis tema mi je najbolja do sada koju sam našao
Npr. Compiz nisam koristio nikad, dok na Xfce koristim compositing koji XFwm omogućava i sasvim mi je dovoljan.
Nakon što sam se navikao na činjenicu da nema na desktopu ikona koristim desni klik za pozivanje menija, kao što se vidi tint2 obavlja osnovne funkcije prikazivanja otvorenih aplikacija i tray (za drugo mi i ne treba), a kako je na 95% širine ekrana imam gornji lijevi kut u koji uvijek mogu pokazivačem otići i desnim klikom otvoriti menu s aplikacijama... Il ak sam stvarno lijen, adeskbar ima launchere za aplikacije koje najčešće koristim.
Ne znam što bi mi falilo sa gnome-a. Ako dobro kužim opet je gtk u igri ovdje (kao i kod gnome-a). Vjerojatno ću si povuć iz repoa xarchiver, jer ovaj što dođe sa xfceom je očajan, isto tak kalkulatora nema po defaultu (hehe). Još se borim s tim da sredim shortcut za suspend preko tastature jer je na gnomeu bilo rješeno to odmah, a na Xfce nije, a ne znam koja je naredba za suspend
Zapravo mi je namjena sklepat neš što ne troši previše resursa a zgleda lijepo i funkcionalno, da mogu kasnije na starijim računalu ili laptopu primjeniti.
stefan je napisao/la: wallpaper poručuje da je ubuntu jedan jedva sastavljen stroj?
Koga briga... wallpaper je lijep a ubuntu radi ko urica tako da...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- kova-ng
OdličanBranimir je napisao/la:Na drugu particiju sam stavio Sid-a malo da se poigram, pokušavam složit neki oku ugodan a opet funkcionalan desktop sistem, koji ne jede previše memorije, stoga sam odlučio zaboravit gnome i vidjet kako se Xfce snalazi ovdje...
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
-
Lutherus