Rasprave o politici
Moderator/ica: Moderatori/ce
- glaskoncILLa
Re: Linux i politika
ok, ( demokratski izabrana ) većina je odlučila da želi windowse, gdje je problem, ti barem legalist..? 
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
- Abzeenth
- Site Admin
Problem je što mu se ne sviđa to što je većina odabrala, obviously
To je čest problem onih koji su u manjini.
U SAD-u je jednom demokratski izabrana većina odlučila da crnci ne smiju sjediti u istom dijelu autobusa kao bijelci. I sad bi se svi trebali pomiriti s time jer je to odredila demokratski izabrana većina?
Znam da je primjer prejak i na neki način neprikladan za situaciju o kojoj ovdje govorimo, al mislim da kužiš poantu.
Znam da je primjer prejak i na neki način neprikladan za situaciju o kojoj ovdje govorimo, al mislim da kužiš poantu.
- glaskoncILLa
ma sve mi je jasno, istina primjer je prejak jer se tu ne odlucuje o nicijem zivotu nego operativnom sustavu.
to je alat, kao da odlucujes izmedju krampa i motike.
usput, cisto sumnjam da su oni za par kompova u svojoj mjesnoj zajednici ciljana meta nekakvih zavjera i korupcije, dakle problem je vjerovatno u tome kako je pernar prezentirao svoj case.
pernar, sto si najvise navodio kao prednost?
usput, cisto sumnjam da su oni za par kompova u svojoj mjesnoj zajednici ciljana meta nekakvih zavjera i korupcije, dakle problem je vjerovatno u tome kako je pernar prezentirao svoj case.
pernar, sto si najvise navodio kao prednost?
...."Have you mooed today?"...
-
Gigolo
Sorry za OT, al moran odgovoriti Suki. Suko, ja mislim na tvoju tvrdnju da copy/pejstam tuđi kod i stavljam svoje ime. To nije točno, doslovno si me optužija da san lopov, a nisi se izvinija. Al dobro, opet "idemo dalje".
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Nisam to bio ja.Gigolo je napisao/la:Sorry za OT, al moran odgovoriti Suki. Suko, ja mislim na tvoju tvrdnju da copy/pejstam tuđi kod i stavljam svoje ime. To nije točno, doslovno si me optužija da san lopov, a nisi se izvinija. Al dobro, opet "idemo dalje".
Ne sjecam se tocno tko je bio, ali nisam ja.
Inace, nisam programer i ne bi znao prepoznati tudji kod niti da mi ispred nosa stavis.
Nesto si krivo zapamtio.
Al takve odluke imaju povratne posljedice na sve nas, prije svega jer iz svojih džepova plaćamo trošak takve odluke.glaskoncILLa je napisao/la:ma sve mi je jasno, istina primjer je prejak jer se tu ne odlucuje o nicijem zivotu nego operativnom sustavu.
Il recimo još jedna posljedica - donošenjem čitavog niza takvih odluka kojima se daje prednost MS-u, u čitavom nizu upravnih jedinica diljem svijeta omogućava se MS-u da stvori tržišnu dominaciju, a onda oni tu svoju dominaciju koriste na način da nelojalnim putevima sprječavaju konkurenciju u razvoju boljeg softvera. Ako ste se pitali čemu služe svi oni patenti koje MS registrira (a koji su često naizgled besmisleni - recimo poput sustava gašenja računala), e pa služe baš tome - da se koči konkurente, a time se izravno usporava cjelokupni razvoj.
Znaš što je najveći problem? Forsiranje svojih Istina na druge, bez obzira željeli oni to ili ne, se zove fašizam.Abzeenth je napisao/la:Problem je što mu se ne sviđa to što je većina odabrala, obviouslyTo je čest problem onih koji su u manjini.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Sve si rekao.Abnormal je napisao/la: Al takve odluke imaju povratne posljedice na sve nas, prije svega jer iz svojih džepova plaćamo trošak takve odluke.
Il recimo još jedna posljedica - donošenjem čitavog niza takvih odluka kojima se daje prednost MS-u, u čitavom nizu upravnih jedinica diljem svijeta omogućava se MS-u da stvori tržišnu dominaciju, a onda oni tu svoju dominaciju koriste na način da nelojalnim putevima sprječavaju konkurenciju u razvoju boljeg softvera. Ako ste se pitali čemu služe svi oni patenti koje MS registrira (a koji su često naizgled besmisleni - recimo poput sustava gašenja računala), e pa služe baš tome - da se koči konkurente, a time se izravno usporava cjelokupni razvoj.
Tocno to.
Gade mi se zbog toga. Nije mi jasno kako uopće mogu dobiti pravo na tako nešto? Npr:Abnormal je napisao/la:Ako ste se pitali čemu služe svi oni patenti koje MS registrira (a koji su često naizgled besmisleni - recimo poput sustava gašenja računala), e pa služe baš tome - da se koči konkurente, a time se izravno usporava cjelokupni razvoj.
http://www.bug.hr/vijesti/microsoft-pat ... 04302.aspx
Time je Microsoft praktično dobio prava na tehnologije koje se već masovno koriste u profesionalnim sustavima i raznim softverskim aplikacijama za najširi krug korisnika.
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.