Arch Linux

Diskusije usko vezane uz Arch Linux i srodne distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

linux_n00b
Spol: M
Kontakt:

Re: Arch Linux

Post Postao/la linux_n00b »

Evo, prikraju sam instalacije. Uopce nije bilo tesko i komplicirano kako sam mislio.
Odabrao sam Gnome. :)
Vec mi se cini dobro, ponajvise zbog najkvalitetnijeg linux wiki-a.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

linux_n00b je napisao/la:Evo, prikraju sam instalacije. Uopce nije bilo tesko i komplicirano kako sam mislio.
Odabrao sam Gnome. :)
Vec mi se cini dobro, ponajvise zbog najkvalitetnijeg linux wiki-a.
Arch ima IZUZETNO dobar wiki. A svu instalaciju provedeđ preko njihovog Beginners Guide-a. To je provjereno dobar materijal za početnike. A tamo su i instalacije codeca, playera i svega drugoga.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Arche bez obzira na sve uvijek instalirati uz pomoć kuharice.
stvarno uvelike olakšava posao i smanjuje glavobolje.

hmm,,kaj neke distra ima bolje riješenu dokumentaciju to je kompliciranija.npr,gentoo.savršena dokumentacija
linux_n00b
Kontakt:

Evo digao se gnome. Radi sve bez problema. Trebam samo namjestit rezoluciju. Btw. 100 puta je veci gust koristiti ovakav linux koji prakticki sam slazes i nije pun (bar meni) bespotrebnih alata koje dobijes sa npr. Ubuntuom ili Debianom.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

linux_n00b je napisao/la:Evo digao se gnome. Radi sve bez problema. Trebam samo namjestit rezoluciju. Btw. 100 puta je veci gust koristiti ovakav linux koji prakticki sam slazes i nije pun (bar meni) bespotrebnih alata koje dobijes sa npr. Ubuntuom ili Debianom.
Da, slažem se. Osobno volim znati od početka što mi se na kanti vrti. Tako lakše mogu pronaći i probleme.
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

linux_n00b je napisao/la:Evo digao se gnome. Radi sve bez problema. Trebam samo namjestit rezoluciju. Btw. 100 puta je veci gust koristiti ovakav linux koji prakticki sam slazes i nije pun (bar meni) bespotrebnih alata koje dobijes sa npr. Ubuntuom ili Debianom.
pa mogu se tako i ubuntu i debian instlirat, samo se treba malo pomučit.

moj ubuntu je tako instaliran.

edit:

i radi odlično, a kad instliram s livecd neće da buta, pa dodaj ovo dodaj ono, noapci,....

ali arch je top!
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

sa debianom je to cak prilicno lako, odznacis sve opcije pri kraju instalacije i dobiti ces instalaciju samo osnovnog sistema, bez grafike, bez icega..

a ako znas sto radis, mozes ga odmah od samog pocetka slagati paket po paket. a vjerujem isto tako i ubuntu, ako nista sa alternate cd-om..

ili ako zbilja zbilja znas sto radis, slozis si debian od par mega http://www.emdebian.org/ :)
ovo nije nikakav remiks, to je dio sluzbenog projekta.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
linux_n00b
Kontakt:

Da, vidio sam taj emdebian i mislim ga metnut na jedan uredaj, Alix 1d. Moze jedna preporuka, je li bolje staviti gnome ili kde na 512mb rama? Navika san na gn ali me sad nesto vuce na kde.
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

gnome je nesto laksi..
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

linux_n00b je napisao/la:Da, vidio sam taj emdebian i mislim ga metnut na jedan uredaj, Alix 1d. Moze jedna preporuka, je li bolje staviti gnome ili kde na 512mb rama? Navika san na gn ali me sad nesto vuce na kde.
GNOME je preporučljiviji za ovoliko RAM-a, ali kad čovjeka nešto "vuče", onda to obično nema veze :)
Odgovori