Htio bih napraviti alias za bash, koji bi sa root ovlastima pozivao sljedeću komandu:
urpmi --download-all --auto-update --clean
E sada, ako ju stavim u ~/.basrch ne znam dal će raditi, jer prije moram
lupiti su za root ovlasti, pa se mičem iz svog računa?
radi se o mandrivi.
Pozdrav
alias za bash + root ovlasti
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
croatianchemist
- Spol: M
Re: alias za bash + root ovlasti
Pozdrav,
Zasto isto ne bi napravio u sudoers datoteci ?
Zasto isto ne bi napravio u sudoers datoteci ?
When you're a kid and you wanna go "Weee !", but you ain't got drugs yet ... You hold out for your life, hold on to your little GONADS ... and STRIFE.
- pootzko
- Kontakt:
ne znam kako je na drugim distribucijama, ali root account na Arch-u ima jedan odvojen bashrc za root-a -> nalazi se u /root/.bashrc (mislim da mi je tako i na debianu)
probaj
probaj
...I put on my robe and a wizard hat...
-
croatianchemist
to je to, radi, thankspootzko je napisao/la:ne znam kako je na drugim distribucijama, ali root account na Arch-u ima jedan odvojen bashrc za root-a -> nalazi se u /root/.bashrc (mislim da mi je tako i na debianu)
probaj
- glaskoncILLa
to je vise manje na svakom unixu, /root je ~ za root-a, odnosno tu moze biti i je bilo sto kao u home-u bilo kojeg drugog usera.pootzko je napisao/la:ne znam kako je na drugim distribucijama, ali root account na Arch-u ima jedan odvojen bashrc za root-a -> nalazi se u /root/.bashrc (mislim da mi je tako i na debianu)
probaj
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
ja koristim sudo prije takvih alisa, pa nemoram tipkat su, neg me odma treži pass, i tako su mi svi aliasi u ~/.basrch. jednistavnije je, odam kao normalni user upišem komandu i izvršva je.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.