Problem s GNOME-om

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Odgovori
Soul_Sample
Spol: M

Problem s GNOME-om

Post Postao/la Soul_Sample »

Ne znam odakle početi.

Ovako - htio sam isprobati neke teme za gnome, i na toj stranici su preporučili instalaciju theme changera za gnome, koji sam ja instalirao, a tek potom shvatio da je to ista stvar kao onaj Appearance iz System menija. i kad sam apply-ao promjene, više nisam mogao dići Ubuntu, uopće. dobio sam login screen, i nakon logina nisam dobio ništa, samo narančasti ekran. potom sam rebootao u terminal modeu, preko lynx-a našao kako restartati gnome na početne postavke, i to napravio. i sada radi, ALI ako u appearance pipnem i najmanju stvar, problem se ponovi. reinstalirao sam kompletni gnome, pokušao preko aptitudea ponovno instalirati ubuntu-desktop. ništa nije pomoglo. ne smijem u appearance, a ono što i uspijem promijeniti ne bude prihvaćeno.

kako ga vratiti na ono što je bio prije sat vremena? i što sam uopće napravio krivo? je li moguće da je konflikt između 2 theme managera napravio toliko kaosa?
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
fritz62s
Spol: M

Re: Problem s GNOME-om

Post Postao/la fritz62s »

Moguce je, a najverovatnije je da ti je taj menaddzer instalirao neku sachuvaj Boze temu. Ako pamtish ime tema pokreni nautilus kao root i idi u /home/USER/.themes i u /usr/share/themes i rucno pobrishi foldere od te teme. Meni se jednom desilo slicno, samo sam je ja rucno ubacio i primenio i onda sam imao isti problem kao ti. Ja sam to reshio kao shto sam ti rekao, samo sam to uradio sa LiveCDa.
Mislim da nije bilo potrebe da reinstalirash Gnome i Ubuntu-desktop, ali 'ajde, valjda nisi time napravio josh veci haos.
Pokushaj malo pochistiti sistem od sranja, evo ti jedan koristan link i samo pazljivo.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=140920
Resistance is futile, you will be asimilated!
Il' si Lindža, il' si mindža! :shock: apt-get moo
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
Odgovori