gentaurit je napisao/la:drade je napisao/la:
Pozdrav,
Linux nikada nece mijenjati/nadogradjivati/downgradeati verziju BIOS-a ! Nikada !
D.
To je pojam o kojem ti pojma nemaš. Zadnji Ubuntu nije ništa veće od pokušaja kopiranja W7. Pretužna istina. I prilikom instalacije *poTo je pojam o kojem ti pojma nemašgotovo na fresh HW* ulazi uredno u BIOS i radi "prilagodbe". Upravo čitam nešto o tome na jednim belgijskim forumima. Sličnu stvar je već napravio, u većini, korisnicima koji su pohitali instalirati 10.4 LTS što prije. Izgleda da se radilo o major crashu na preuranjenim downloadable instalacijskim verzijama. Jedino što se stobom slažem je da neće downgradeati

, sve ostalo
Baš ću poslušati Sukoa i napisati čitabu na Ubuntuovom forumu... gripam od ovog, i svadja mi se s krivcima, a ne s tobom drade

Vidis sreco, ono sto ti govoris je potpuni nonsens. Uopce mi nije do svadje jer imam pametnijih stvari u zivotu ciniti nego tratiti dah na bespotrebne stvari, npr. gledati boju na zidu kako se susi ili gledati travu kako raste. Nazalost, samo iznosim cinjenice, a buduci da sam britkoga jezika nekim ljudima to pase a nekima ne.
Linux koristim od "99 godine, i
nikada linux nije imao mogucnost mijenjanja BIOS-a automatski, pogotovo ne tijekom instalacije, stovise, pogotovo ne bez privole krajnjeg korisnika .
Inace, ne koristim linux samo privatno, vec od toga zaradjujem za dnevni kruh, stoga te umoljavam da prije ukazivanja prstom te iznasanja tvrdnji poput "To je pojam o kojem ti pojma nemaš.", dobro razmislis.
Ono sto bi jedno moglo biti probabilno u ovoj tvojoj prici, jest da si skinula ISO s nekog sitea te nisi provjerila md5hash istoga. Umjesto ubuntu ISO slike, dobila si podmetnutu a vrlo customiziranu distribuciju koja je brendirana kao ubuntu dok je u zbilji to zapravo distribucija koja maligno nadogradjuje BIOS-e korisnika cijeloga svijeta. (Farfetched (nategnuto), no ?)
Postaj molim te link s tog Belgijskog foruma, a gdje se izricito govori da neki OS (specificno linux) nadogradjuje/downgradea/mijenja BIOS postavke bez privole krajnjeg korisnika, jer iskreno bas su me zaintrigirale price korisnika kojima je linux automatski izveo nadogradju BIOS verzije i treba mi stivo uz jutarnji caj. Hvala.
Lijep pozrdav,
D.
When you're a kid and you wanna go "Weee !", but you ain't got drugs yet ... You hold out for your life, hold on to your little GONADS ... and STRIFE.