Grof je napisao/la:Pošto osobno ganjam Toshibu (A300 Satellite) i gore je striktno Linux, a uz put sam uspio zeznuti jedan updejt BIOS-a. Nikako ne preporučam upejtati na Toshibu ništa ako nije nužno potrebno. Najmudrije je otići u servis pa neka oni updejtaju.
Na Toshibi A200 Serije imala sam Ubuntu 7 i super mi je radio. Isto uz "sitna" natezanja ali je mašina radila baš dobro. Zato sam se uz kupovinu novijeg modela opet odlučila za Linux; mislivši pritom kako u novijim ver. nema greške da nešto neće radit.

Da, vjerojatno će i završit odlaskom na servis. Hvala na preporukama. Mudro zboriš
Grof je napisao/la:
Garancija kod krljenja BIOS-a ne pomaže, a u mom slučaju trebalo je mijenjati matičnu na noteboooku (srećom ona garancija na sve i svašta je pomogla)
Daklem, prestajem krljiti

. Mislim da nemam garanciju na sve i svašta jer je strikno naznačeno da uvažavaju garanciju (kakvu god), ako je instaliran WinXP, Vista ili W7; a i moglo bi se i meni dogodit da moraju matičnu zamjenit.
Grof je napisao/la:
Također, užasno sam sumnjičav da je Ubuntu updejtao BIOS jer on NEMA alate za takvo što, niti Toshiba nudi ikakve alalte za BIOS updejt pod Linuxom! Uzgred, je li gore Phoenix ili H2O BIOS?
Nadalje, Toshiba baš ne voli Linux, ali se je da natjerati da radi lijepo s njime. Napisah par uputa pod hardevrajem za Toshibu, kako uključiti bluetooth ako je ugrađen, pa kako srediti CPU fan-ove nakon suspenda i tak...
Ja nisam sumnjičava JER je instalacija Ubuntu-a 10.4. sa DVD-a zeznula stvar promjenivši štogod u BIOSu. Bila sam konektana na net iako sam instaliravala s DVDa i stream mi je divljao pri kraju instalacije, čudilo me al se nisam osvrtala lol + kako rekoh, na prvom rebootu nakon instalacije iskočio je BIOS prvi, i ktome nije me niti password taj put tražio. Prethodna instalacija Fedore13 ništa nije mjenjala i sve je bilo ok s BIOSom.
Hvala na INFOu, novi sam član pa još ne stignem u svaki kutak Foruma pogledati, no, svakako ću pogledati tvoje postove pod hardevrajem za Toshibu

Ove koje si naveo pod OSUSE12 radi super, odmah prepoznatljivo.
Hvala, Grofe!