PCLinuxOS
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: PCLinuxOS
Zato jer izbjegavam instalirati dodatne programe za nešto što se može prominiti u postavkama.
Ugl. na kraju sam na brzinu instalira easystroke i namistija te tipke jer je laptop danas otiša vlasniku.
Sve je na PCLinuxOS-us radilo bez greške osim update notifiera. On bi se tražija update prije nego se laptop spoji na internet pa bi izbaciva grešku. To sam riješija tako da sam stavija delay od 20 sec.
Napravili su odličan posao, čak i ja razmišljam da prijeđem na njega.
Ugl. na kraju sam na brzinu instalira easystroke i namistija te tipke jer je laptop danas otiša vlasniku.
Sve je na PCLinuxOS-us radilo bez greške osim update notifiera. On bi se tražija update prije nego se laptop spoji na internet pa bi izbaciva grešku. To sam riješija tako da sam stavija delay od 20 sec.
Napravili su odličan posao, čak i ja razmišljam da prijeđem na njega.
Nosonja - distribucija za početnike, bazirana na Arch Linuxu.
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Daj mu šansu svakako ako imaš vremena.
- Edo
- Kontakt:
Uskoro KDE 4.4.4 na PCLinuxOS-u
Bolje vječno živ, nego jedan dan mrtav. 
Bolje nalijevati pivo u sebe nego, nalijevati pivo po sebi.
Jučer sam isprobao live cd gnome verziju sa usb stika i stvarno je dobar.
Čak je sam instalirao vlasničke nvidia 195 driver.
Prvi put da vrtim tako veliki(700mb) OS sa stika i iznenađen sam kako brzo boot-a i radi.
Treba mi na stiku live OS koji ima gnome i sve kodeke za multimediju.
Mislio sam i Mint probati ali sam tako zadovoljan sa PCLinuxOS da se neću ni trudit sa mintom.
Čak je sam instalirao vlasničke nvidia 195 driver.
Prvi put da vrtim tako veliki(700mb) OS sa stika i iznenađen sam kako brzo boot-a i radi.
Treba mi na stiku live OS koji ima gnome i sve kodeke za multimediju.
Mislio sam i Mint probati ali sam tako zadovoljan sa PCLinuxOS da se neću ni trudit sa mintom.
- Suko
- Site Admin
Brz je i sa Live CD-a.
Ja sam ga prije nekog vremena imao namjeru instalirati ali mi neradi zvuk u firefoxu (youtube) iako zvuk radi u svemu ostalom a nije mi se dalo puno zezati...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Rjesio sam problem sa zvukom. Izgleda da salje zvuk sa browsera na tv karticu umjesto na zvucnu. Kada izvadim tv karticu sve radi kako treba i navodno samo treba izvaditi tv karticu, pokrenuti pclos ugasiti komp natrag vratiti tv karticu i opet pokrenuti i sve radi kako treba (vjerojatno postoji negdje di se zadaju takve stvari ali ovo je onako seljacko rjesenje :mrgreen 
Malo sam prcko danas i nevjerojatno je kako flash (ista verzija ko na mintu) radi puuuno bolje a kada se instalira novi 10.1 jos pinku bolje. I compiz radi nevjerojatno fluidnije... Sve imam neke namjere da si ga instaliram ko glavni os.
Jos jedino imam jedan problem. Dugmici na tastaturi za pojacavati i smanjivati zvuk nerade. Odem na keyboard shortcuts i namjestim dogmice koji su vec bili namjesteni kako treba, prepoznaje ih normalno ali opet nerade...
Malo sam prcko danas i nevjerojatno je kako flash (ista verzija ko na mintu) radi puuuno bolje a kada se instalira novi 10.1 jos pinku bolje. I compiz radi nevjerojatno fluidnije... Sve imam neke namjere da si ga instaliram ko glavni os.
Jos jedino imam jedan problem. Dugmici na tastaturi za pojacavati i smanjivati zvuk nerade. Odem na keyboard shortcuts i namjestim dogmice koji su vec bili namjesteni kako treba, prepoznaje ih normalno ali opet nerade...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Suko
- Site Admin
I meni isto ne rade.
Mislim da nismo jedini.
Ja sam to riješio tako da sam instalirao acme.
Pa možeš fino preko njega sve namjestiti.
System>Preferences>Multimedia keys ako si na Gnomeu.
Mislim da nismo jedini.
Ja sam to riješio tako da sam instalirao acme.
Pa možeš fino preko njega sve namjestiti.
System>Preferences>Multimedia keys ako si na Gnomeu.
- Edo
- Kontakt:
Bolje vječno živ, nego jedan dan mrtav. 
- exocet
- Spol: m
zole052 je napisao/la:Rjesio sam problem sa zvukom. Izgleda da salje zvuk sa browsera na tv karticu umjesto na zvucnu. Kada izvadim tv karticu sve radi kako treba i navodno samo treba izvaditi tv karticu, pokrenuti pclos ugasiti komp natrag vratiti tv karticu i opet pokrenuti i sve radi kako treba (vjerojatno postoji negdje di se zadaju takve stvari ali ovo je onako seljacko rjesenje :mrgreen
potpuno isti problem (DVB-T stick je kod mene http://www.avermedia.com/avertv/product ... spx?Id=293 .Ja sam to riješio tako da sam maknuo kompletno PULSE , u
terminalu pokrenuo alsaconf, restart i problem riješen.
Nešto slično sam našao ovdje http://www.linuxquestions.org/questions ... ox-453292/