problem upgrade to ubuntu 10.04
Moderator/ica: Moderatori/ce
problem upgrade to ubuntu 10.04
kod upgrada na ubuntu 10.04 javlja mi se ovaj problem
Error during update
A problem occurred during the update. This is usually some sort of network problem, please check your network connection and retry.
zna netko kak se to rijesi?
Error during update
A problem occurred during the update. This is usually some sort of network problem, please check your network connection and retry.
zna netko kak se to rijesi?
Re: problem upgrade to ubuntu 10.04
Izgleda da bi moglo biti do servera, ima dosta ljudi problema sa instaliravanjem programa i sa updateom tako da me ne bi cudilo da je to opet do toga.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Edit your /etc/apt/sources.list and comment out those lines with those URLs. (just put a # in front). Then, attempt the upgrade again. It should let you go further. Once you're upgraded, you can try removing the hash marks and upgrade those if possible.
to sam na netu nasel vezano za taj problem ali ne kuzim kaj moram promjeniti ...
to sam na netu nasel vezano za taj problem ali ne kuzim kaj moram promjeniti ...
Probaj samo promjeniti server na "main server" ili neki drugi.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- vuksamotnjak
- Spol: M
system--->Administration----->Software Sorces----> odmah ispod imaš Download from i tu odabereš server from us
オープン思考....Linuxを使う=オープンWikiの [url]wiki.open.hr[/url](すべての情報を持って)
एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
nakon par pokusaja je proradilo ali sad mi javlja : The volume filesystem root has only 251.9 MB disk space remaining zna netko kak da ga povecam jer dok idem DIsk usage analyser mi pise da totalno imam 54.1GB a total filesystem usage 68% - 36.8 GB
kad sam u terminal napisal df -h javilo mi je ovo :
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda1 6.5G 5.9G 277M 96% /
none 240M 292K 240M 1% /dev
none 244M 732K 244M 1% /dev/shm
none 244M 196K 244M 1% /var/run
none 244M 0 244M 0% /var/lock
none 244M 0 244M 0% /lib/init/rw
/dev/sda6 48G 32G 15G 69% /home
da li to znaci da je root particija premala i ako je da li se moze povecati?
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda1 6.5G 5.9G 277M 96% /
none 240M 292K 240M 1% /dev
none 244M 732K 244M 1% /dev/shm
none 244M 196K 244M 1% /var/run
none 244M 0 244M 0% /var/lock
none 244M 0 244M 0% /lib/init/rw
/dev/sda6 48G 32G 15G 69% /home
da li to znaci da je root particija premala i ako je da li se moze povecati?
imam jedan problem i nikako da skužim šta da radim.
uglavnom, kada podignem ubuntu ne ostanu mi nikakve promjene koje sam napravio na ubuntu prije nego sam ga restartao. Također,
prije nekoliko dana sam ugasio komp a radilo mi je dva gedit-a i firefox i sada svaki put kad podižem ubuntu dugo mu treba i svi ti navedeni programi se svaki put dižu i onda ih sve pogasim i uredu je. No onda mi nece prikazivati traku close, minimize. Onda ja moram svaki put ici u visual effects i stavit na normal ili onaj advance i onda radi. Također ne rade mi ni nakon restarta postavke za cube ubuntu i to sve, rade jedino kad ih odmah postavim a nakon toga nista
i to se sve događa nakon sto sam se upgrade-ao na ovaj ubuntu 10.04
molim vas pomozite sta da radim, vec me pomalo zivcira
uglavnom, kada podignem ubuntu ne ostanu mi nikakve promjene koje sam napravio na ubuntu prije nego sam ga restartao. Također,
prije nekoliko dana sam ugasio komp a radilo mi je dva gedit-a i firefox i sada svaki put kad podižem ubuntu dugo mu treba i svi ti navedeni programi se svaki put dižu i onda ih sve pogasim i uredu je. No onda mi nece prikazivati traku close, minimize. Onda ja moram svaki put ici u visual effects i stavit na normal ili onaj advance i onda radi. Također ne rade mi ni nakon restarta postavke za cube ubuntu i to sve, rade jedino kad ih odmah postavim a nakon toga nista
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Bojim se da ti ostaje samo clean install.rubuntu je napisao/la:imam jedan problem i nikako da skužim šta da radim.
Izgleda da upgrade nije dobro prošao kod tebe.