Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Markec
- Spol: M
Re: Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx
Evo bugovci su stavili vijest tek sad http://www.bug.hr/vijesti/lucid-lynx-di ... 01858.aspx
- vuksamotnjak
Mah oni ti uvijek kasne... Siječam se da su jednom vijest koja je na engadgetu bila kao izvanredna, obijavili nakon 4 dana.....tako da ono....Markec je napisao/la:Evo bugovci su stavili vijest tek sad http://www.bug.hr/vijesti/lucid-lynx-di ... 01858.aspx
オープン思考....Linuxを使う=オープンWikiの [url]wiki.open.hr[/url](すべての情報を持って)
एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
Trebalo je jos nadodati kako instalirati synapticSuko je napisao/la:Evo za Kubuntaše:
Kubuntu 10.04 vodič nakon instalacije
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
eto, jos jedan nov distra koja nece da se buts na mom staaaaatom laptopu.
no nije to proble, dosta njih se vise ne buta u live cd, to je do drivera za grafiku i xorga, sto ja sredim kasnije.
no ubuntu nece ni sa nikako.
kako da ga butam, ono u safe mode, istaliram sa USB pa nema onu opciju F3, sta bi trebao dodati u liniju da ga pokrenem, tj. da imitiram tu opciju koju on da po F3, ja bar mislim.
single nevrjedi, ni apci=of.
no nije to proble, dosta njih se vise ne buta u live cd, to je do drivera za grafiku i xorga, sto ja sredim kasnije.
kako da ga butam, ono u safe mode, istaliram sa USB pa nema onu opciju F3, sta bi trebao dodati u liniju da ga pokrenem, tj. da imitiram tu opciju koju on da po F3, ja bar mislim.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
- ace_ubuntu
- Spol: Ž
- Kontakt:
Isti problem kod mene samo što ja instaliram preko cd...spržim iso na cd...pokrenem na laptopu i kaže da ne može očitati s cd-a....stavim u desktop računalo i tamo radi, no problem stvara kad gasim sustav (live cd, još nije instaliran)...Samo se zaredaju greške I/O Error....mislim da nije do mojih računala već do Canonicala....Help, anyone?simke je napisao/la:eto, jos jedan nov distra koja nece da se buts na mom staaaaatom laptopu.
Pričekat ću još neko vrijeme možda poprave taj bug...
Think of Richard Stallman as a philosopher, and think of me as an engineer. (Linus Torvalds)
To baš i nije tako jednostavno jer osim synaptica treba promijeniti kompletan packaging daemon umjesto packagekit-a. Ja sam se probao s time igrati i nije mi baš radilo kak spada....zole052 je napisao/la:Trebalo je jos nadodati kako instalirati synapticSuko je napisao/la:Evo za Kubuntaše:
Meni je synaptic instaliran neznam kako ali jeGrof je napisao/la:To baš i nije tako jednostavno jer osim synaptica treba promijeniti kompletan packaging daemon umjesto packagekit-a. Ja sam se probao s time igrati i nije mi baš radilo kak spada....zole052 je napisao/la:Trebalo je jos nadodati kako instalirati synapticSuko je napisao/la:Evo za Kubuntaše:
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
- Suko
- Site Admin
Evo, samo da javim da nisam odolio pa sam na kompu s posla napravio upgrade.
Sve je izgleda prošlo bez ikakvih poteškoća.
Instalirani programi koliko sam do sada vidio rade bez problema.
Hardver mi je prepoznat i radi bez problema.
Sam Lynx se doima dosta brži i responzivniji.
Promijenio sam wallpaper i stavio tipke na desnu stranu.
Ostalo sam ostavio kako je i bilo.
Uglavnom, svaka čast! Upgrade bez problema.
Doma na laptopu je još uvijek Koalica.
EDIT:Boot time mi se nije dramatično promijenio. Još uvijek je oko 40 sec.
Sve je izgleda prošlo bez ikakvih poteškoća.
Instalirani programi koliko sam do sada vidio rade bez problema.
Hardver mi je prepoznat i radi bez problema.
Sam Lynx se doima dosta brži i responzivniji.
Promijenio sam wallpaper i stavio tipke na desnu stranu.
Ostalo sam ostavio kako je i bilo.
Uglavnom, svaka čast! Upgrade bez problema.
Doma na laptopu je još uvijek Koalica.

EDIT:Boot time mi se nije dramatično promijenio. Još uvijek je oko 40 sec.
Zadnja izmjena: Suko, dana/u 02 svi 2010, 10:01, ukupno mijenjano 1 put.
Ja instalrao na acer one d250 netbook prvi put se sve boota drugi put stane i ona blinka strelica i tako 10-20..xx puta nece i jednom jos uspio bootat i vise nikako..
Sada je potrošnja blizu 200 MB u leru. 255MB kad je mozilla uključlena, zadovoljan samvuksamotnjak je napisao/la:javi mi i reci što si pogasio, ja sam pogasio printer i još par sitnica, ali ništa to nije značajno, zanimljivo je da mi je potrošnja memorije oko 280 mb rama a vidim da na xfce, lxde je malo manja, ne isplati se onda...Starter je napisao/la:Prvo ću malo pregledat u google ili možda i na youtbe koji se procesi uopće i smiju zagasit da nebi bilo nismo znali4ndY je napisao/la:Vjerojatno imaš neke servise još pokrenute gore... probaj ono što ti ne treba pogasiti. kava
Izgleda sam ja onda nešto zeznuo kad je bila onolika potrošnja.
Za sad još ne gasim ništa od procesa.