O cube i efekktima ni ne pomišljam više, samo se počne zamrzavat i crno bjeli ekran
Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx
Malo mu je potrošnja ram-a porasla. 297mb troši kad je u leru, znači ništa ne palim a kad pokrenem mozillu, odem npr na youtube, poraste čak za 460mb, soro a cijelu memoriju (imam samo 512 mnb rama)..
O cube i efekktima ni ne pomišljam više, samo se počne zamrzavat i crno bjeli ekran
Sad sam otišao u terminal , promjenio sučelje u Lxde, napravio reboot i potrošnja je malo manja od Gnome
- Privitak/ci
-
- Screenshot.png
- (66.39 KiB) Preuzeto 644 puta.
Zadnja izmjena: Starter, dana/u 01 svi 2010, 06:19, ukupno mijenjano 1 put.
Promjenio sam u Fluxbox i potrošnja je 245mb bez da išta palim.. Ovakva potrošnja mi je malo previše za takvo sučelje
E sad ima li neko druge laganije sučelje od lxde-a ili da jednostavno mjenam distru? Ali opet koju kad suse, mandriva,fedora i mint imaju podednaku potrošnju
E sad ima li neko druge laganije sučelje od lxde-a ili da jednostavno mjenam distru? Ali opet koju kad suse, mandriva,fedora i mint imaju podednaku potrošnju
- 4ndY
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Vjerojatno imaš neke servise još pokrenute gore... probaj ono što ti ne treba pogasiti. kava
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
A da kupiš još rama, sebi skratiš muke i koristiš sučelje kakvo hoćeš...Starter je napisao/la:Malo mu je potrošnja ram-a porasla. 297mb troši kad je u leru, znači ništa ne palim a kad pokrenem mozillu, odem npr na youtube, poraste čak za 460mb, soro a cijelu memoriju (imam samo 512 mnb rama)..![]()
http://www.nabava.net/kategorija.php?kat=19
Ne znam baš da se u 4 godine star komp da ulagat za još Rama, za 2 godine neće vredit ni taj ram koji bi kupiomadone je napisao/la:A da kupiš još rama, sebi skratiš muke i koristiš sučelje kakvo hoćeš...Starter je napisao/la:Malo mu je potrošnja ram-a porasla. 297mb troši kad je u leru, znači ništa ne palim a kad pokrenem mozillu, odem npr na youtube, poraste čak za 460mb, soro a cijelu memoriju (imam samo 512 mnb rama)..![]()
http://www.nabava.net/kategorija.php?kat=19
Prvo ću malo pregledat u google ili možda i na youtbe koji se procesi uopće i smiju zagasit da nebi bilo nismo znali4ndY je napisao/la:Vjerojatno imaš neke servise još pokrenute gore... probaj ono što ti ne treba pogasiti. kava
- fridrik
Pozdrav!
Starter, ja imam osam godina star kompjuter pa sam ga ipak nadogradio da bude koliko toliko u korak s vremenom. Npr. grafička, RAM (imao je 256 MiB, a sad ima 1,7 GiB). Jedina mu je slaba strana procesor, stari PIV na 2.0 GHz. Bit stolnog računala je zapravo laka nadogradnja, zar ne!?
Malo o Ubuntuu ...
Vizualno mi se sviđa, novine su OK, puno toga je već nabrojeno pa ne bih ponavljao ...
Onaj nezgrapno preveden Ubuntu Centar softvera nekak mi je trzav i trom ... Neke programe neće instalirati od prve pa moram više puta klikat na "Instaliraj". Mada mogu reći da je dobro zamišljen i dobro izgleda, ali nije mi jasno zašto su tamo stavili sve moguće pakete? Što nisu stavili samo popularnije i zaokružene programe? Što će mi još jeadn Synaptic!? . Ali Synaptic je zakon!!!
Efekti rade glađe nego u 9.04, brže se buta, meni za 35 sekundi, računajući od GRUB-a.
Jako mi se sviđa novi Epiphany, koristim ga veće godinama, još od prvih iskustava s GNOME-om ... Još tad je imao opcije koje današnji novi igrači, kao Chrome pokušavaju profurat kao novinu ... Jednostavan, brz ...
Ali da ne bi bilo sve bajno imam problem s GRUB-om! Ovaj 1.98 je koma za prilagođavanje. Čitajući razna uputstva, shvatio sam kako nešto unjeti u meni, ali kako izbrisati? Tu je i jedna greška, a sad ne znam u čemu; naime, nemrem bootat Mandrivu 2008.1. Odgovarajuća stavka je u meniju, ali javlja ovu grešku (kad se Mandriva počinje podizati:
Možda sam ovo zadnje mogao napisati u nekoj rugoj rubrici!?
Starter, ja imam osam godina star kompjuter pa sam ga ipak nadogradio da bude koliko toliko u korak s vremenom. Npr. grafička, RAM (imao je 256 MiB, a sad ima 1,7 GiB). Jedina mu je slaba strana procesor, stari PIV na 2.0 GHz. Bit stolnog računala je zapravo laka nadogradnja, zar ne!?
Malo o Ubuntuu ...
Vizualno mi se sviđa, novine su OK, puno toga je već nabrojeno pa ne bih ponavljao ...
Onaj nezgrapno preveden Ubuntu Centar softvera nekak mi je trzav i trom ... Neke programe neće instalirati od prve pa moram više puta klikat na "Instaliraj". Mada mogu reći da je dobro zamišljen i dobro izgleda, ali nije mi jasno zašto su tamo stavili sve moguće pakete? Što nisu stavili samo popularnije i zaokružene programe? Što će mi još jeadn Synaptic!? . Ali Synaptic je zakon!!!
Efekti rade glađe nego u 9.04, brže se buta, meni za 35 sekundi, računajući od GRUB-a.
Jako mi se sviđa novi Epiphany, koristim ga veće godinama, još od prvih iskustava s GNOME-om ... Još tad je imao opcije koje današnji novi igrači, kao Chrome pokušavaju profurat kao novinu ... Jednostavan, brz ...
Ali da ne bi bilo sve bajno imam problem s GRUB-om! Ovaj 1.98 je koma za prilagođavanje. Čitajući razna uputstva, shvatio sam kako nešto unjeti u meni, ali kako izbrisati? Tu je i jedna greška, a sad ne znam u čemu; naime, nemrem bootat Mandrivu 2008.1. Odgovarajuća stavka je u meniju, ali javlja ovu grešku (kad se Mandriva počinje podizati:
Kod: Označi sve
VFS: Cannot open root device "UUID= sad ide id particije" or unknown-block (0,0)
Please append a correct "root=" boot option; here are the available partitions
Kernel panic-not syncing: VFS: Unable to mount root fs on unknown-block (0,0)- vuksamotnjak
javi mi i reci što si pogasio, ja sam pogasio printer i još par sitnica, ali ništa to nije značajno, zanimljivo je da mi je potrošnja memorije oko 280 mb rama a vidim da na xfce, lxde je malo manja, ne isplati se onda...Starter je napisao/la:Prvo ću malo pregledat u google ili možda i na youtbe koji se procesi uopće i smiju zagasit da nebi bilo nismo znali4ndY je napisao/la:Vjerojatno imaš neke servise još pokrenute gore... probaj ono što ti ne treba pogasiti. kava
オープン思考....Linuxを使う=オープンWikiの [url]wiki.open.hr[/url](すべての情報を持って)
एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
- Suko
- Site Admin
Evo za Kubuntaše:
Kubuntu 10.04 vodič nakon instalacije
Kubuntu 10.04 vodič nakon instalacije