A da probaš sa ovim kernel parametrima sa HOW-a ?vuksamotnjak je napisao/la:Da ovo je već 20 cd koji je sprižen (ok možda nije baš toliko ali preko 10 je). Ista stvar je bila i kada sam probao betu 1 & 2. CD/DVD kao uređaj radi dobro. Instalirana mandriva i suse i sve je štimalo. Uvijek mi je ubuntu htio instalirati, ali sada eto neće ni pokrenuti
Dostupna beta Ubuntu 10.04
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Dostupna beta Ubuntu 10.04
A zasto nema vlc-a u repozitorijima 
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Krenuo da cu instalirati ali odusto... neka ostane za neki drugi dan strah me da mi neradi tv kartica pa da se moram zezati jos veceras umjesto da pogledam koju seriju i zvjezdane pred spavanje.
Inace po prvi puta proradila moja web kamera koja mi stoj beskorisno pored monitora vec preko godinu dana otkako ne koristim windoze. Nadam se da ce raditi u skype-u ko u cheese-u
Inace po prvi puta proradila moja web kamera koja mi stoj beskorisno pored monitora vec preko godinu dana otkako ne koristim windoze. Nadam se da ce raditi u skype-u ko u cheese-u
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Meni je biozole052 je napisao/la:A zasto nema vlc-a u repozitorijima
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
- kova-ng
- Spol: M
nisam mogao izdržat pa sam instalirao ovaj rc i već došao prvi problem, naime na trenutke mi miš uopće ne reagira, sad se moram snalazit s tipkovnicom
jel ima netko isto ovakav problem?
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
kod mene je slična stvar. doduše, kad se to desi, možda radi desni klik, ali osim restarta i bauljanja po tipkovnici ništa ne pomaže.kova-ng je napisao/la:nisam mogao izdržat pa sam instalirao ovaj rc i već došao prvi problem, naime na trenutke mi miš uopće ne reagira, sad se moram snalazit s tipkovnicom
s time da pored svega ostaloga ne radi samba. mada svi programi za update javljaju kako je instalirana zadnja verzija kako je sve u redu, ali nema ovog fajla "sudo /etc/init.d/samba" tako da svi oblici komande za zaustavljanje, restartanje ne prolaze. a i javlja da nema servisa za sambu.
- vuksamotnjak
Mislim da ću ja i dalje ipak ostati na Mandrivi jedino mi je žao što ne mogu isprobati onu simulaciju vožnje koja se na forumu spominjala :S
オープン思考....Linuxを使う=オープンWikiの [url]wiki.open.hr[/url](すべての情報を持って)
एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
- kova-ng
za sve nestrpljive, nemojte još instalirat luicid, čekajte finalnu verziju, ovo je prilično bugovito
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
- Branimir
- Kontakt:
evo RC sam instalirao danas - lijepo radi, brže od 9.10 na ovom istom računalu.... prije sam cairo dock koristio, al se loše ponašao prilkom autohidea, stoga ovaj put odlučih ne koristit ga i stavih docky i svidio mi se, ima jednostavne funkcije, autohide je dobar, intellihide je zakon, launcher je tu, baš me briga za program koji su aktivni, za to ima window list na panelu, al ajde nek ih i na docky meće, sve u svem to ionak nema veze s 10.04 
po inerciji sam odmah išao uključiti nvidijine drivere - nisam imao pojma da po defaultu diže Nouveau drivere za nvidiju, te nakon uključivanja vlasničkih drajvera - baj baj bootsplash i tolko najavljivani plymouth - wow 4 točke koje svjetlucaju kava . Uglavnom sad je rezolucija bootscreena žgabavih 640x480 bez animacije, ak neko zna kak ovo rješit - dobro, ak ne - opet dobro.
Nisam primjetio nikakve bugove za sada, osim što mi emphaty ide na živce - loše zgleda chat prozor i kad ga stavim na simple i dalje je prekičast i sakriven je u trayu iz one ikone poštanskog pisma, pa onda klikanjem na pismo se ne otvori empathy nego padajući meni gdje se mora izabrat emphaty, nove poruke nisu po defaultu maksimizirane itd itd... brijem maknut svu tu žgabu iz traya jer email klijent ionako ne koristim... pa onda nazad na pidgin....
A sad malo o šminki:
Nisam neki fan compiza, tj pola njegovih funkcija je pretjerano, mislim da opacity ne radi kak spada. Nadalje sama defaultna tema mi je odlična, prvi put da nisam išao mijenjat odmah nakon instalacije. Defaultne ikone su također probavljive i neću ih mijenjati. Min, max, close su na lijevoj strani i to me odbija jerbo sam navikao da su desno, al zato postoji gconf-editor i za 5 sekundi se to vrati na desnu stranu ... Defaultni fontovi su i dalje prst u oko i tu je odmah FreeSans podešen na sve, minus 1 pt u veličini...
S obzirom da je prvi dan, ne želim se prenagliti, al bar nema buga koji sam imao na 9.10 - da se ne mogu dodavati itemi na panele!!!
Iz nekog razloga ne mogu vidjeti fajlove u home direktoriju na drugoj ext4 particiji gdje imam 9.10.... npr Documents, Desktop i sl, a mogu vidjet sve druge koje sam kreirao sam u Home-u, isto tako mogu vidjet fajlove u sistemskom dijelu te particije... nije mi jasno, dal sam to nekako "zaključao" u 9.10 il????
pozdrav.
B.
po inerciji sam odmah išao uključiti nvidijine drivere - nisam imao pojma da po defaultu diže Nouveau drivere za nvidiju, te nakon uključivanja vlasničkih drajvera - baj baj bootsplash i tolko najavljivani plymouth - wow 4 točke koje svjetlucaju kava . Uglavnom sad je rezolucija bootscreena žgabavih 640x480 bez animacije, ak neko zna kak ovo rješit - dobro, ak ne - opet dobro.
Nisam primjetio nikakve bugove za sada, osim što mi emphaty ide na živce - loše zgleda chat prozor i kad ga stavim na simple i dalje je prekičast i sakriven je u trayu iz one ikone poštanskog pisma, pa onda klikanjem na pismo se ne otvori empathy nego padajući meni gdje se mora izabrat emphaty, nove poruke nisu po defaultu maksimizirane itd itd... brijem maknut svu tu žgabu iz traya jer email klijent ionako ne koristim... pa onda nazad na pidgin....
A sad malo o šminki:
Nisam neki fan compiza, tj pola njegovih funkcija je pretjerano, mislim da opacity ne radi kak spada. Nadalje sama defaultna tema mi je odlična, prvi put da nisam išao mijenjat odmah nakon instalacije. Defaultne ikone su također probavljive i neću ih mijenjati. Min, max, close su na lijevoj strani i to me odbija jerbo sam navikao da su desno, al zato postoji gconf-editor i za 5 sekundi se to vrati na desnu stranu ... Defaultni fontovi su i dalje prst u oko i tu je odmah FreeSans podešen na sve, minus 1 pt u veličini...
S obzirom da je prvi dan, ne želim se prenagliti, al bar nema buga koji sam imao na 9.10 - da se ne mogu dodavati itemi na panele!!!
Iz nekog razloga ne mogu vidjeti fajlove u home direktoriju na drugoj ext4 particiji gdje imam 9.10.... npr Documents, Desktop i sl, a mogu vidjet sve druge koje sam kreirao sam u Home-u, isto tako mogu vidjet fajlove u sistemskom dijelu te particije... nije mi jasno, dal sam to nekako "zaključao" u 9.10 il????
pozdrav.
B.
Branimir je napisao/la:Iz nekog razloga ne mogu vidjeti fajlove u home direktoriju na drugoj ext4 particiji gdje imam 9.10.... npr Documents, Desktop i sl, a mogu vidjet sve druge koje sam kreirao sam u Home-u, isto tako mogu vidjet fajlove u sistemskom dijelu te particije... nije mi jasno, dal sam to nekako "zaključao" u 9.10 il??
I ja imam sličan problem, tj. ne mogu vidjeti ext4 particiju na kojoj mi je Ubuntu Karmic - ali iz Slax-a, Puppy-ja, Slitaz-a, Mint 8, gOS-a, i još par distri. Ovo sve pokrećem s USB-a, na kojem sam naštimao multiboot. Ubuntu Lucid neću skidati do 29.4. Brojim svaki dan.
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.