Nokia cs10 t-mobile
Moderator/ica: Moderatori/ce
Nokia cs10 t-mobile
pocetnik sam u svijetu linuxa i imam velikih problema pri instalaciji nokia cs10 modema za mobilni internet. provider je t-mobile. pratio sam upute sa hrpe foruma ali bezuspjesno. nikako se nemoze spojit. pokusavam napravit da radi sa ubuntu 9.10 verzijom, ali ako imate neku drugu distribuciju gdje ce radit moze i to.
dosad sam uspio napravit to da sustav prepozna stick, ali kada se treba spojiti lampica pozeleni ili poplavi i pocne blinkat, ali nemoze uspostavit vezu. po manualu od nokie to znaci da je spojen na mrezu ali da se nemoze uspostavit data connection.
hvala unaprijed na pomoci
dosad sam uspio napravit to da sustav prepozna stick, ali kada se treba spojiti lampica pozeleni ili poplavi i pocne blinkat, ali nemoze uspostavit vezu. po manualu od nokie to znaci da je spojen na mrezu ali da se nemoze uspostavit data connection.
hvala unaprijed na pomoci
Re: Nokia cs10 t-mobile
što daje kao rezultat naredba:
ispiši ovdje, no ako sve problinka znači da je kernele shvatil o kome je riječ.
Vrlo vjerojatno treba ručno podesiti NetworkManager preko njegovog appleta u trayu.
Kada se stick ušteka i kada počne blinkati treba otići u NetworkManager Applet (u trayu kod sata) i u podešavanjima otići na mobile i tamo obavezno podesiti broj pozivanja (obično je *99#), te APN i PIN, te tek onda očekivati konekciju!
Kod: Označi sve
lsusbVrlo vjerojatno treba ručno podesiti NetworkManager preko njegovog appleta u trayu.
Kada se stick ušteka i kada počne blinkati treba otići u NetworkManager Applet (u trayu kod sata) i u podešavanjima otići na mobile i tamo obavezno podesiti broj pozivanja (obično je *99#), te APN i PIN, te tek onda očekivati konekciju!
poslije lsusb naredbe da listu u kojoj se nalazi i:
Bus 001 Device 006: ID 0421:060e Nokia Mobile Phones
tako da pretpostavljam sto se tice sticka da je normalno prepoznat. konekcija je podesena na ovaj nacin: prvo sam izabrao new mobile connection pomocu tray ikone, pa croatia, pa t-mobile, pod data plan upisem web.htgprs, onda me pita pin koji unesem i lampica na sticku iz crvenog blinkanja prede u plavo. kada idem pogledat opcije od T-mobile konekcije pise ovo:
Number: *99#
Username:
Password:
APN: web.htgprs
Network:
PIN: ****
sad jos gore imam PPP settings i IPv4 Settings dal mozda tamo treba sta mjenjat?
Bus 001 Device 006: ID 0421:060e Nokia Mobile Phones
tako da pretpostavljam sto se tice sticka da je normalno prepoznat. konekcija je podesena na ovaj nacin: prvo sam izabrao new mobile connection pomocu tray ikone, pa croatia, pa t-mobile, pod data plan upisem web.htgprs, onda me pita pin koji unesem i lampica na sticku iz crvenog blinkanja prede u plavo. kada idem pogledat opcije od T-mobile konekcije pise ovo:
Number: *99#
Username:
Password:
APN: web.htgprs
Network:
PIN: ****
sad jos gore imam PPP settings i IPv4 Settings dal mozda tamo treba sta mjenjat?
Hmmm i dalje ne radi...?
ajde u PPP settings poisključi sve one Autetifikacije koje ti nudi (meni se na VIP-u uredno spaja bez toga)
ajde u PPP settings poisključi sve one Autetifikacije koje ti nudi (meni se na VIP-u uredno spaja bez toga)
evo ugasio sam sve i opet ista stvar. cim kliknem na t-mobile connection odmah mi pokaze onaj prozor u kojem pise GSM Network - you are now disconnected mozda nesto drug treba promjenit?
nije mi jasno sta nije dobro jer ako lampice svijetle trebalo bi bit ok sta ne? e i dal je mozda stvar u tome da ubuntu pokrecem live samo da isprobam kako to instalirat, da mogu instalirat na jedno racunalo sa kojeg nemam pristup ineternetu.
nije mi jasno sta nije dobro jer ako lampice svijetle trebalo bi bit ok sta ne? e i dal je mozda stvar u tome da ubuntu pokrecem live samo da isprobam kako to instalirat, da mogu instalirat na jedno racunalo sa kojeg nemam pristup ineternetu.
Heh sada, moguće je... ali samo iz aspekta što je na LiveCd-u moguće bugoviti networkmanager, a kada se instalira na Hard povuku se i updejtovi, pa se stvar ispravi.ividic je napisao/la:evo ugasio sam sve i opet ista stvar. cim kliknem na t-mobile connection odmah mi pokaze onaj prozor u kojem pise GSM Network - you are now disconnected mozda nesto drug treba promjenit?
Mislim da ni meni nije radil stick sa LiveCD-a, ali ubi me sad....
evo instalirao sam sad na hard, stavio update i opet ista stvar, blinkanje plave i kad kliknem da pokrene konekciju odmah napise gsm network disconnected..
neke nove ideje?
neke nove ideje?
Aha,
izgleda da je ovdje riješen problem. bug u networkmanageru...
https://bugs.launchpad.net/modemmanager/+bug/470728
pogledaj što treba složiti, ne bude li išlo, onda ćemo zajedno
EDIT:
Ovo je konkretno što bi trebalo napraviti:
Naravno, moraš biti na internetu...
izgleda da je ovdje riješen problem. bug u networkmanageru...
https://bugs.launchpad.net/modemmanager/+bug/470728
pogledaj što treba složiti, ne bude li išlo, onda ćemo zajedno
EDIT:
Ovo je konkretno što bi trebalo napraviti:
Kod: Označi sve
sudo -s "echo 'deb http://ppa.launchpad.net/network-manager/trunk/ubuntu karmic main' > /etc/apt/sources.list.d/network-manager-trunk-karmic.list"- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Imate ovdje kako podesiti spajanje preko wvdial-a.
Ako vem neće ići s Network managerom.
Izgleda obećavajuće.
Isto, kažu da ne Koali ne radi, ali da na Network manageru iz Jaunty-a radi bez problema.
Pa, ako vam ne bude išlo, možete probati Jaunty-a.
Ako vem neće ići s Network managerom.
Izgleda obećavajuće.
Isto, kažu da ne Koali ne radi, ali da na Network manageru iz Jaunty-a radi bez problema.
Pa, ako vam ne bude išlo, možete probati Jaunty-a.
evo probao sam i jedno i drugo, poslije ovog prvog (patch za network) ne dogada se nista. mozda krivo pisem naredbu u terminal, ali označim sve i kad stisnem enter ne dogodi se nista samo ode u sljedeci red, ne ispise ni erorr ni nista drugo?
a za ovo sa wvdialom, napravim wvdial.conf tako da ima upisan moj apn i pin ali kad se krene spajat napise da mi treba username i sifra? to da zovem t-mobile da mi da ili?jer na onim papirima sam dobio samo pin a i u win se spaja bez ikakvih drugih podataka osim pina
a za ovo sa wvdialom, napravim wvdial.conf tako da ima upisan moj apn i pin ali kad se krene spajat napise da mi treba username i sifra? to da zovem t-mobile da mi da ili?jer na onim papirima sam dobio samo pin a i u win se spaja bez ikakvih drugih podataka osim pina