Ubuntu prelazi na Yahoo!

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Suko
Site Admin
Spol: M

Re: Ubuntu prelazi na Yahoo!

Post Postao/la Suko »

Ne razumijem u čemu je problem?
Zašto Google dižete na postolje velikana otvorenog softvera i Linux dobročinitelja?
Da to nije njima u interesu, baš bi oni razvijali Android i Chrome OS.
Kao da je problem promijeniti tražilicu i homepage ako nekom ne paše Yahoo?
Canonical će pokušati izvući profit na Ubuntuu. Ako će ga iskoristiti na usavršavanje distribucije i ako će to rezultirati većim brojem Linux korisnika, ja nemam ništa protiv.
Npr, uvođenje Music storea, pa uvođenje komercijalnih programa, pa i ovaj potez s Yahoom.
Zašto ne bi i oni malo zaradili?
Pa i Red Hat i Novell zarađuju dobro na Linuxu.
A puno stvari je došlo iz njihovih radionica.
Ubuntu ne pridonosi naročito u razvoju softvera, ali je pridonio popularizaciji Linuxa.
Nije ni to beznačajni doprinos.
Zato, ako nekom smeta Yahoo, neka ga promijeni i neka koristi što god hoće. Pa makar Ask Jeeves ako ga to veseli.
Markec

Post Postao/la Markec »

glaskoncILLa je napisao/la: mentalistu, to i dalje ne mijenja nista u cinjenici da microsoft nije vlasnik yahooa, odosno i dalje ostaje na snazi da su potpisali ugovor o suradnji.
:)
Microsoft je potpisao puno ugovora, večinu je prestao poštovati recimo onaj u vezi PS/2, pa mi sečini da će Yahoo bolje potonuti kada microsoft pobere njegove korisnike.
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

Suko je napisao/la:Ne razumijem u čemu je problem?
Zašto Google dižete na postolje velikana otvorenog softvera i Linux dobročinitelja?
zato sto tako pise na internetu, a sve sto pise na internetu je istina.. :)
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
jjj

Post Postao/la jjj »

glaskoncILLa je napisao/la: mentalistu, to i dalje ne mijenja nista u cinjenici da microsoft nije vlasnik yahooa, odosno i dalje ostaje na snazi da su potpisali ugovor o suradnji.
Tko piše suprotno? :) Samo naglasih da je defaultni Ubuntu search engine sada Bingo :)
ako se lisimo osjecaja
Heh heh, good one :)
glaskoncILLa

jjj je napisao/la: Tko piše suprotno? :) Samo naglasih da je defaultni Ubuntu search engine sada Bingo :)
..so what..?
Heh heh, good one :)
mislio sam prvenstveno osjecaja prema microsoftu koji su vrlo intenzivni kod dijela linuxasa, sve tri tvrtke su klasicni primjer zapadnog corporate bullshita i sve tri tvrtke su dale i svoj doprinos otvorenom kodu, istina u onom dijelu koji im posredno ili neposredno donosi dobit.

da li su veci doprinos otvorenom kodu google gadgets, zimbra ili driveri za hyper-v, khm..

poanta je da su sve tri tvrtke zapravo on the dark side :) i sto je manje zlo odlucuju nijanse.
iz moje tocke gledanja, microsoft je i najposteniji u svom stavu "mi smo komercijalna tvrtka, bavimo se softwareom zatvorenog koda, kupite nesto nase, kupite nesto nase.." dok google tu kao nesto sudjeluje, ali nije to bas nesto preznacajno, barem ne zasad.

a korisnici ubuntua ( barem oni koji vole isticati prednosti slobodnog softwarea ) bi se trebali zamisliti ne oko toga da ubuntu prelazi na yahoo, nego o nekom opcem kretanju ubuntua koje sve vise koketira sa zatvorenim kodom..
naravno ako nekoga to uopce brine, a sudeci po broju windows korisnika, mislim da i ne previse.
ali mislim da bi trenutno svima trebalo biti jasno da je prica o tome kako drug marko ima viska love pa je odlucio napraviti nesto za covjecanstvo, samo balon od sapunice sa human temom.
istina, i sam sam na pocetku ubuntua popusio tu pricu, ali sad mi se nekako cini da mu se svidjelo u svemiru, pa skuplja lovu za jos jednom.. :) mozda grijesim..

dobra stvar u tome svemu je da uvijek postoji izbor i da linux kao takav zapravo uopce ne ovisi o ubuntuu jer je jedino sto je ubuntu pridonio linuxu je broj korisnika na osnovu dobro usmjerenog marketinga i buttoni na lijevoj strani bez cega bi svi mogli sretno zivjeti..

sa druge strane, sve distre su bez zatvorenog koda zapravo prilicno neupotrebljive i svi linux korisnici bi trebali biti svjesni toga, samo pitanje je gdje je granica izmedju pragmaticnosti i, nemam pojma koju rijec da stavim ovdje, izdaje? :) dobro, izdaja je glupa rijec, ali to vec sto god bilo..
i koliko nekoga kao korisnika ta cijela prica uopce zanima ili ga jedino zanima da free of charge dobije os koji zadovoljava sve njegove potrebe, a jos i lici na maca.
jjj

Post Postao/la jjj »

glaskoncILLa je napisao/la: ..so what..?
Dobra pjesma, da.

Za sve ostale malo usporene korisnike, here we go again: kada koristite YSE, zapravo koristite Bing. Draw your own conclusions.
poanta je da su sve tri tvrtke zapravo on the dark side :) i sto je manje zlo odlucuju nijanse.
iz moje tocke gledanja, microsoft je i najposteniji u svom stavu "mi smo komercijalna tvrtka, bavimo se softwareom zatvorenog koda, kupite nesto nase, kupite nesto nase.." dok google tu kao nesto sudjeluje, ali nije to bas nesto preznacajno, barem ne zasad.
Možemo se složiti da su sve korporacije kao takve on the dark side, ali MS je daleko od toga da bude pošten bilo oko čega. Hoćeš LInux FUD, patent trolling, krađu, prijetnje, iznude, monopol, loš softver - mislim da je to sve opće mjesto. Google it (može i na Bingu :p). No dobro, možda si želio reći da je taj stav pošten za jedan komercijalni entitet - no po čemu se tu onda MS razlikuje od bilo kojeg drugog takvog entiteta, uključujući i Google? Manje 'sudjeluju'? To je skoro tako dobra reklama kao Win 7 home install party :p
glaskoncILLa

zapravo sam rekao da se ne razlikuju, odnosno svi su oni tu negdje, brinu se za sebe, open source je nesto sto ce usput zaraditi ili nece zaraditi, kakva vec bude prilika..
dalibor.klobucaric
Kontakt:

Post Postao/la dalibor.klobucaric »

sa druge strane, sve distre su bez zatvorenog koda zapravo prilicno neupotrebljive i svi linux korisnici bi trebali biti svjesni toga, samo pitanje je gdje je granica izmedju pragmaticnosti i, nemam pojma koju rijec da stavim ovdje, izdaje? :) dobro, izdaja je glupa rijec, ali to vec sto god bilo..
jel možeš malo pojasniti ovo gore citirano?
Nisam točno shvatio
Because Open Source Matters
--
Sites - Under construction
Odgovori