Brisanje instaliranih programa

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
mandak

Brisanje instaliranih programa

Post Postao/la mandak »

Imam instaliran Linux Ubuntu 8.04. Želio bih brisati neke programe koje sam instalirao, na pr. VirtualBox. Mislim na programe koje nisam instalirao s pomoću Sinaptica. Isto tako bih želio obrisati i Google Earth koji uopće ne funkcionira iako je uspješno instaliran.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: Brisanje instaliranih programa

Post Postao/la shrike »

Synaptic bi trebao moć izbrisati sve što je na sistemu, sa iznimkom programa koji su instalirani kompilacijom. Za deinstalacij utih programa moraš upisati u konzoli (u tom folderu u kojem si i kompilirao)

Kod: Označi sve

make uninstall
, ali prvo pogledaj README i/ili INSTALL datoteke za detalje, jer može biti drugačije.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Odgovori