Ubuntu, Sun VirtualBox i Windows

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

sky_master

Ubuntu, Sun VirtualBox i Windows

Post Postao/la sky_master »

Instalirao sam VirtualBox na Ubuntu. Sve radi u redu. No, nakon svakog startanja VB kad ukljucim Windowse sistem mi javlja gresku : kernel driver not instaled. Otiđem u terminal, pozovem komandu sudo /etc/init.d/vboxdrv.dpkg-bak setup , sve prođe i nakon toga sve radi u redu. Kad ugasim laptop, podignem Ubuntu, ukljucim VB, opet ista stvar....Što učiniti ???
Grof
Site Admin

Re: Ubuntu, Sun VirtualBox i Windows

Post Postao/la Grof »

probaj ovo:

Kod: Označi sve

sudo gedit /etc/modules
kad se datoteka otvori na kraj dopiši vboxdrv, spremi i restartaj sustav.

pa vidi da li onda radi.
sky_master

jesam, sve radi, nakon 2-3 restartanja...uglavnom, da spomenem, prilično vremena sam tražio pomoć za VB pod Ubuntu 9.10 , jer je javljao kernel driver not loaded , našao sma mnoštvo rješenja po webu, sve testirao, meni radi rješenje terminal : sudo /etc/init.d/vboxdrv.dpkg-bak setup i ubacivanje ove komande kako si naveo. lock
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

nego. Možda bi bilo mudro da instaliraš paket po imenu dkms.

s njime se vbox-ov kernel driver automatski prebuilda svaki puta kada se ažurira kernel ;)
Mislim da ti onda dpkg-bak neće trebati...
sky_master

dobar prijedlog, i to ću testirati, no još jedan mali problem sa VB, kad odem na WIndowse pod VB ne vidim usb stick, ili fileove pod ubuntuom, ako želim koristiti fileove u WIn moram ih prepržiti na CD, jer njega vidim ?? Malo komplicirano, igrao sma se time par sati ali nisam našao rješenje.. VB prepoznaje usb stick, mogu ga mountati, ali ga nemam pod Win ? Ustvari da ne kompliciram što sam sve radio možda je najbolje krenuti od početka, ali gdje je više početak ?
sky_master

provjerio, dkms instaliran, probati ću ga reinstalirati, možda pomogne...?
pingu

Post Postao/la pingu »

U VirtualBox settingsima pod Shared Folders trebaš sherati folder (hard disk, usb stick), onda ga u guestu nađeš kao mrežni uređaj, recimo u XP ideš u My Network Places. Nisam nešto zadovoljan perfomansama, jer mi zna štekati pristup. VMware Player taj posao radi odlično, stick prepoznaje trenutno, imam osjećaj kao da sam stvarno na pravom sistemu a ne virtualnom.

slika

VMware Player, USB stick:
slika
sky_master

potreban mi je VB radi power pointa i jednog jakog programa koji mi renderira prijelaze. Sve sam podesio da radi, no nisam baš potpuno zadovoljan jer imam sitno usporavanje, neprimjetno, ali ga osjećam, nije to kao po špagi. Testirati ću VMware ako radi sa WIN, PP i tim dodatkom, no eci kakva iskustva imaš sa rendriranjem pod VM, radi dobro ??
sky_master

u stvari radje bih pokrenuo Mac OS pod VB, neka iskustva sa tim ??
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

sky_master je napisao/la:u stvari radje bih pokrenuo Mac OS pod VB, neka iskustva sa tim ??
Koliko je meni poznato VB još ne može emulirati Mac mašinu...

Jedino da gore probaš staviti Hackintosh ili iATKOS
Odgovori