Instalacija WIN na KK 9.10

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
sky_master

Instalacija WIN na KK 9.10

Post Postao/la sky_master »

Potreban mi je Power point. I to u kombinaciji sa određenim programom koji se zove Powerplugs.
1. Instalirao sam PP u Wine, i on radi OK, no Powerplugs ne radi.

2.Instalirao sam Sun Virtualbox, no ne mogu instalirati na to Windowse, (javlja neku gresku u instalaciji) kako bih na Windowse unutar VB instalirao Office, pa onda na to sve Powerplugs.

3. Došao sam do zaklkjučka da moram na slobodnu particiju diska instalirati Win, pa Office, pa na sve to Powerplugs.

4. Kako to izvesti, najjednostavnije i SIGURNO, jer znam da neće biti lako, bez gubljenja podataka, jer nemam vanjski disk ?

5. Griješim li negdje u svim ovim odrađenim postupcima ??

6. Komp je Acer travelmate 5320, od početka ima isključivo Ubuntu, već tri godine, zadnja je instalalirana KK.
Suko
Site Admin
Spol: M

Re: Instalacija WIN na KK 9.10

Post Postao/la Suko »

Ja sam jedno vrijeme upravo zbog Power Pointa imao u Sun Virtualboxu imao Win XP i sve je radilo bez ikakvih problema.
Ne znam zašto tebi nebi htio instalirati?
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

sky_master je napisao/la: 3. Došao sam do zaklkjučka da moram na slobodnu particiju diska instalirati Win, pa Office, pa na sve to Powerplugs.
kako si uopce dosao do tog zkljuvcka.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
speedy
Moderator

Post Postao/la speedy »

probaj instalirati office i taj drugi program preko PlayOnLinux
dalibor.klobucaric
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la dalibor.klobucaric »

Ok, neznam što točno radi taj drugi plugin al dal si probao vidit dal imaš to u recimo OO ili nekoj drugoj varijanti FOSS-a?
Because Open Source Matters
--
Sites - Under construction
sky_master

*dalibor : OO nema takvih pluginova, osim jednog koji je prilično siromašan, 3D transition se zove, i on radi, no nije niti približno sličan ovom...Imam i drugu ideju, možda je to bola ideja (??), Postoji li mogućnost preko VM ili nekog drugog virtualnog programa instalirati Keynote umjesto PP ?
sky_master

Kopajući sam naravno stvari zakomplicirao, sad dobijam poruku Kernel driver not installed (rc=-1908), Please reinstall the kernel module by executing '/etc/init.d/vboxdrv setup' . Očito sam u nekom potezu poništio kernel, no sve ostalo radi. Ako uzmem u obzir da sam u međuvremenu riješio problem NM (o tome sam pisao poseban post), montirajući novu verziju NM, koja nije testirana, pitanje je hoću li postupkom koji se od mene traži poništiti noviju verziju NM, te se glede spajanja na Net vratiti na početak, pa od jednog problema (loš kernel za VM), dobiti dva problema (loš kernel za VM i NM) ??? Isplati li se igrati dalje ??
speedy
Moderator

Post Postao/la speedy »

sky_master je napisao/la:Kopajući sam naravno stvari zakomplicirao, sad dobijam poruku Kernel driver not installed (rc=-1908), Please reinstall the kernel module by executing '/etc/init.d/vboxdrv setup' . Očito sam u nekom potezu poništio kernel, no sve ostalo radi. Ako uzmem u obzir da sam u međuvremenu riješio problem NM (o tome sam pisao poseban post), montirajući novu verziju NM, koja nije testirana, pitanje je hoću li postupkom koji se od mene traži poništiti noviju verziju NM, te se glede spajanja na Net vratiti na početak, pa od jednog problema (loš kernel za VM), dobiti dva problema (loš kernel za VM i NM) ??? Isplati li se igrati dalje ??
a vidis da ti fino sve kaze sto trebas napraviti
upisi ovo u terminal:

Kod: Označi sve

sudo /etc/init.d/vboxdrv setup
sky_master

jesam, ali tamo imam samo vboxdrv.dpkg-bak i virtualbox-ose , startanje vboxdrv daje command not found. Očito sam pobrisao u nekom trenutku vboxdrv ???
sky_master

očito moram instalirati DKMS paket. Kod svih ovih novih instalacija bojim se samo poništavanja kernela kojim suportiram NM, te ponovni pad komunikacije sa Carnetom. Sad pušem i na hladno...
Odgovori