Fedora 12 - sami problemi

Diskusije usko vezane uz Fedora i srodne distribucije (RHEL, CentOS...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Kova
Spol: M

Re: Fedora 12 - sami problemi

Post Postao/la Kova »

4ndY je napisao/la:Gdje si to prijavio (link)?

btw ajd probaj onemogućit floppy u BIOS-u (imaš li floppy uopće?)
(naišao sam na ovo: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=533814 )
haha, ja ne vjerujem, 28 sekundi!!! :D :D
ja sretan :D
thx sto si gledao po netu i pronašao ovaj bugreport :D
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Neki dan instalirao sam Fedoru 12 preko 11-ice na jednu mašinu. Nakon toga moj zvuk je nestao. No sve je proradilo nakon malo kopanja po PulseAudio Volume Control alatu. On sam po sebi nije instalairan po defaultu na Fedoru, pa malotko zna da isti postoji. Tako preporučam svima koji imaju probleme sa zvukom, da skoknu na naš Wiki, te otvore ovu stranicu

Možda riješite većinu svojih problema sa zvukom u Fedori ;)

Što se pak nvidia drivera tiče, još ih nema na RPM Fusionu, pa treba pričekati. Umjesto njih imate otvoreni nouveau driver. ako u kwinu prebacite compositing sa OpenGL-a na XRANDR radit će vam i efekti, doduše malo jadnjikavo, ali nešto će raditi.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Da, PAVC je stvarno koristan program.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Grof je napisao/la: Što se pak nvidia drivera tiče, još ih nema na RPM Fusionu, pa treba pričekati. Umjesto njih imate otvoreni nouveau driver. ako u kwinu prebacite compositing sa OpenGL-a na XRANDR radit će vam i efekti, doduše malo jadnjikavo, ali nešto će raditi.
Imaš ih mislim u testing repou RPM fusiona.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

4ndY je napisao/la: Imaš ih mislim u testing repou RPM fusiona.
Vjerujem, no ne žuri mi se jer mi ta kanta ne treba svakodnevno.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Grof je napisao/la: Tako preporučam svima koji imaju probleme sa zvukom, da skoknu na naš Wiki, te otvore ovu stranicu

Možda riješite većinu svojih problema sa zvukom u Fedori ;)
Dobro si to napisao.
Baš je falio ovaj članak na wikiju.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Suko je napisao/la: Dobro si to napisao.
Baš je falio ovaj članak na wikiju.
Da, naime PulseAudio u sve više distri kontrolira kompletni zvuk Linuxa, pa ako je on postao centralno mjesto, te ako se aplikacije sve više prilagođavaju PulseAudiju, onda je red da se opiše jedan od njegovih često potrebnih alata :)

BTW, on kontrolira i rad ALSA-e, tako ak se ima otvoren alsamixer i Pulseaudiom se kontroliraju izlazi, to se automatski reflektira na alsamixer, s te strane smatram nepotrebnim objašnjavati ALSA-u
pingu

Post Postao/la pingu »

fedora je odlična, sve 5, ali kako mogu isprobati fedoru 12? Naime, skinuo sam fedora 12 live cd KDE 4 edition (sada mi je žao potrošenih 700 MB). Prvo sam probao kemijati kod boota sa vga modom (nadobudno misleći kako će mi Plymouth zasjati punim sjajem), vidim crni ekran. Hard reset i pustim neka live-cd odradi svoje, vidim ponovno monitor odlazi u safe mode, nezna bi li išao u digital ili analog mode. Znači muči ga rezolucija. Hvala Red Hat, imate jednog kunića manje za testbed. Imam osjećaj već viđenog.

P.S
grafička je neVIDIJA. GeForce 6 and newer klasa.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

pingu je napisao/la: P.S
Problem je u grafi i u vlasničkim driverima koje Fedora nema u svojim službenim repoima, niti će ih ikada imati.

Vrlo vjerojatno Fedora pokušava podići nouveau driver koji nije gotov niti je savršen (kod mene na nvidiji doduše radi, ali štekavo). Ja nebih krivio Fedoru nego nvidiju koja ne želi otvoriti drivere (kao što je učinio ATI) a, reverese ingeneering može potrajati...

Fedora ne podnosi vlasnički softver i po tome je nadaleko poznata. Iz istog razloga postoji repo RPM Fusion, no njega se može aktivirati tek nakon instalacije Fedore.

Jedino rješenje u ovom slučaju vidim u upotrebi DVD izdanja Fedore, ali u tom slučaju ništa od LiveCD isprobavanja.
pingu

Post Postao/la pingu »

Grof je napisao/la:
pingu je napisao/la: P.S
Problem je u grafi i u vlasničkim driverima koje Fedora nema u svojim službenim repoima, niti će ih ikada imati.

Vrlo vjerojatno Fedora pokušava podići nouveau driver koji nije gotov niti je savršen (kod mene na nvidiji doduše radi, ali štekavo). Ja nebih krivio Fedoru nego nvidiju koja ne želi otvoriti drivere (kao što je učinio ATI) a, reverese ingeneering može potrajati...

Fedora ne podnosi vlasnički softver i po tome je nadaleko poznata. Iz istog razloga postoji repo RPM Fusion, no njega se može aktivirati tek nakon instalacije Fedore.

Jedino rješenje u ovom slučaju vidim u upotrebi DVD izdanja Fedore, ali u tom slučaju ništa od LiveCD isprobavanja.
Znaš što je zanimljivo? Da mi radi live-cd Fedore 11, i onda kada stavim vga mode kod bootanja ili ostavim normalno, samo onda ide onaj ružnjikavi plavi progress bar u donjem dijelu ekrana. Prema tome bi Fedora 12 trebala biti unazad kompatibilna. Razumio bih da imam najnoviji hardver, ali nemam. GeForce 9500GT nije neki high-end ili novi čip.
Imao sam sličnih problema nekada, bila je Fedora Core u pitanju, ali onda sam imao Radeon 9700. Isto nisam mogao instalirati i još mi je zablokirao installer.
Da, znam, fedora poput debiana provodi free software politiku u svojim izdanjima.
Odgovori