Evo ovako, do sad sam samo radio statični web (html/css) i nesto flash dodataka, no sad sam dobio naruđbu da napravim web koji bi se mogao nadopunjavati sadrzajem od strane narucioca (dakle radi se o ljudima koji zele neki integrirani wysiwg editor za tu svrhu).
Kako neznam izvesti custom cms program predložio sam ljudima da se koristimo nekim od opensource gotovih rijesenja kao joomla, wordpress, drupal ... i ljudi pristadoše ... njima treba custom layout a ne custom wysiwg program.
Također ljudi to žele na serveru svog izbora i sa domenom svog izbora dakle jabi radio na lamp/mamp-u (ovisno o stroju koji me dopadne) to.
E sad ja sam jedino malo prckao po wordpressu ali na njihovim serverima nisam nikad to skidao tako da tog iskustva nemam ... tj jasno mi je u teoriji kako to vise manje ide.
Trebao bih savjet oko izbora oko ovih navedenig opcija dakle wp, joomla ili drupal?
Koja su vaša iskustva?
Preporuke?
Potrebe su mi sljedeće:
Želim napraviti custom template koji kao layout onda biva primjenjen na sav sadržaj.
Treba dati ograničene privilegije naručiocima takve da mogu postati i editirati sadržaj no ne i prčkati po globalnim podešenjima.
Radi se o umjetničkoj skupini (njih 6) koji bi po ostavrenju novih radova trebali moći samostalno stavljati nove sadržaje (ovo uključuje dakle video, fotke, zvuk i text), dakle neće se raditi o nekom užasno prometnom sajtu da bi to bio faktor (čujem da drupal nije baš dobar za portale koji imaju puno prometa iako ima i takvih primjera).
Trebam relativnu fleksibilnost kod layouta i jednostavnost rada (neznam PhP ni MySQL).
Voljan sam učiti no nebi baš da ovaj uradak ovisi o tim znanjima jer ih nemam.
Imam neke tutorijale za sva tri (wp, joomla i drupal) tako da imam neki bazični izvor informacija ... no nekako htio bih ne promašiit sa izborom.
Rad na sajtu počinjem 11.sječnja tako da imam vremena za učenje, i različita iskustva i stavove
Mišljenja ... komentari?
Hvala vam