ili bojkotima, transparentima uz povike:"krafne, kiflići, mafija i lopovi, Joško Svaguša, odlazi iz Hajduka"Markec je napisao/la:Valda se boji za svoj posao. Ovisi kakva je osoba urednik, jel otvoren za nove stvari ili se drži M$.glaskoncILLa je napisao/la:ne kuzim zasto ti ne kazes uredniku da kolega pise gluposti?
To se uglavnom radi anonimno telefonskim pozivima, ili grafitima na zidovima
VIDI časopis - prijedlozi za članke
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: VIDI časopis - prijedlozi za članke
Pa već je to došlo do urednika... neznam zašto smatrate da to već nisam podjelio sa ostatkom kolegija? 
pa tak nekak ispada čitajući tvoje postoveReiKo je napisao/la:Pa već je to došlo do urednika... neznam zašto smatrate da to već nisam podjelio sa ostatkom kolegija?
no nema veze. Bitno je konstatirati da se u VIDI stavlja materijal koji nije OK a kojeg očito nitko ne pregleda kvalitetno prije štampe. Na to treba upozoriti urednike.
Inače, što se tiče ovakvih događanja - prije par mjeseci je bio Slobodni Festival treći po redu, u gradu Čakovcu i napisao sam jako dobar izvještaj o njemu na nekih 2 stranice. Doslovno dobivao informacaije u zadnji tren, pisao do 3-4 ujutro i poslao u 7 ujutro uredniku i do danas nije objavljeno zbog nedostatka prostora. Tako da se očito u kolegiju bore sa izborom tema, prostorima, oglasima... nažalost ja bi volio da mogu utjecati na to ali jedno što vas mogu zamoliti i probati napraviti po tom pitanju ako se odluči da se ne šalje nikog - da mi pošaljete što je više materijala moguće i ja ću napraviti članak od istih.Grof je napisao/la:Možda je vrijeme da se VIDI hardweraju pošalje peticija i ideja o Linux podršci za hardver.
BTW, Reiko idući tjedan na velesajmu ide Sajam glazbe i multimedije. HULK, a vrlo vjerojatno i LZS biti će tamo sa promocijom Linuxa u multimedijalnom svijetu.
Možda bi bilo dobro kada bi netko došao iz VIDI-ja, pa da malo pokažemo dečku is "vlasničkog softwera" za kojeg me, uzgred jako zanima što on doma ima licencirano, a što ne, što Linux može.
Hvala.
...i prodorom gluposti!ReiKo je napisao/la: Inače, što se tiče ovakvih događanja - prije par mjeseci je bio Slobodni Festival treći po redu, u gradu Čakovcu i napisao sam jako dobar izvještaj o njemu na nekih 2 stranice. Doslovno dobivao informacaije u zadnji tren, pisao do 3-4 ujutro i poslao u 7 ujutro uredniku i do danas nije objavljeno zbog nedostatka prostora. Tako da se očito u kolegiju bore sa izborom tema, prostorima, oglasima...
Hvala.
Oprosti ne može me netko uvjeriti u nedostatak prostora, kada u taj nedostatak stane "vidoviti milan" sa njegovim krupnim fotografijama (ili čijim već) i onim debilnim tekstom. Sorry!
Ja sam mislio da VIDI nije Arena, no izgleda da opasno mutira
- glaskoncILLa
a dobro, nije da je vidi ikad bio neki deep tech casopis, uglavnom je to bilo orijentirano na ovu gadget ekipu, tako da mi se cini da ciljanoj publici puno vise odgovara seciranje vidovitog milana od seciranja linux terminala.. 
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Ej ljudi, ja neću biti u mogućnosti otići na HULK-ov štand na Interliberu no svakako mi je u planu da pokrijemo ovaj dio kao reportažu za časopis "VIDI" stoga bih zamolio svakog iz zajednice tko bude prisutan na istome ako bude odmah nakon događanja imao slike da mi se javi na P.M. ovog foruma i pošalje mi slike + mali izvještaj o čemu se točno pričalo i što se točno pokazalo na samom štandu pa ćemo napraviti jedan tekst.
Ajde molim Vas ako nije problem jer smatram da nam je svima u interesu da što više ovakvog materijala bude u časopisu "VIDI".
Hvala.
Ajde molim Vas ako nije problem jer smatram da nam je svima u interesu da što više ovakvog materijala bude u časopisu "VIDI".
Hvala.
uz tako ceste izmjene glavnog urednika i fix ideje kao "vidoviti milan" sve mi se cini da je tak svejedno hoce bit vise ista od linuxa u tom casopisu ili ne VIDI se prebacio na BUG-ove tracnice i filozofijuReiKo je napisao/la: Ajde molim Vas ako nije problem jer smatram da nam je svima u interesu da što više ovakvog materijala bude u časopisu "VIDI".
Hvala.
Ne brini, FOSS i Open Source je pod mojim protektorijatom u VIDI-ju.speedy je napisao/la:uz tako ceste izmjene glavnog urednika i fix ideje kao "vidoviti milan" sve mi se cini da je tak svejedno hoce bit vise ista od linuxa u tom casopisu ili ne VIDI se prebacio na BUG-ove tracnice i filozofijuReiKo je napisao/la: Ajde molim Vas ako nije problem jer smatram da nam je svima u interesu da što više ovakvog materijala bude u časopisu "VIDI".
Hvala.
Vi samo morate pružiti podršku i pokazati od čega ste napravljeni - baš kao što ste radili i do sada
bok svima,relativno sam nov u linux priči i sebe smatram malo naprednijim hobistom u pc svijetu(znači ono rado raskopavam,čeprkam....nešto naućiš a nešto bome i zblesiraš) no da se vratim na temu Vidija....a kako inf.časopise pratim od najranijih izdanja dakle još od onih iz bivše države moram se složiti sa nekim stvarima ovdje izrečenima.
Dobar dio časopsa totalno se orijentirao na reklame i tekstovi su često čisto marketinškog karaktera...... nekada sam kupovao i vidijevo izdanje PC Play ali mi koncept od prije 2 g. uopće više ne paše i mislim da je primjereniji dječici nego ozbiljnim zaljubljenicima u svijet PC igara,hardveraja isl...pritom ne mislim da su recenzije loše i da je subjektivnost autora minus ali cijeli je koncept nekako neozbiljan,slično se sada prelijeva u vidi,mislim da se za sada još samo pc chip nekako drži svog pristupa jer priznat ćete koliko se god bavili istim područjem sva naša tri inf.časopisa su prilično različita i nerijetko neću požaliti kada isti mjesec kupim sva 3,premda u novije vrijeme i jedan je dosta jer počinjete sličiti.zato ako itko čuje i naš glas,a prodaja je valjda i to dajte se malo više držite svojeg područja,a npr. open surce je nepresušno vrelo i samo njime bi se svaki broj mogao ispuniti,jer vaše časopise želim kao i nekada čitati isponova više godina a ne da na pola shvatim da je ostatak besmislica i zažalim onih 35 kn.
malo predugo ali,eto prvo javljanje pa sorry
)
Dobar dio časopsa totalno se orijentirao na reklame i tekstovi su često čisto marketinškog karaktera...... nekada sam kupovao i vidijevo izdanje PC Play ali mi koncept od prije 2 g. uopće više ne paše i mislim da je primjereniji dječici nego ozbiljnim zaljubljenicima u svijet PC igara,hardveraja isl...pritom ne mislim da su recenzije loše i da je subjektivnost autora minus ali cijeli je koncept nekako neozbiljan,slično se sada prelijeva u vidi,mislim da se za sada još samo pc chip nekako drži svog pristupa jer priznat ćete koliko se god bavili istim područjem sva naša tri inf.časopisa su prilično različita i nerijetko neću požaliti kada isti mjesec kupim sva 3,premda u novije vrijeme i jedan je dosta jer počinjete sličiti.zato ako itko čuje i naš glas,a prodaja je valjda i to dajte se malo više držite svojeg područja,a npr. open surce je nepresušno vrelo i samo njime bi se svaki broj mogao ispuniti,jer vaše časopise želim kao i nekada čitati isponova više godina a ne da na pola shvatim da je ostatak besmislica i zažalim onih 35 kn.
malo predugo ali,eto prvo javljanje pa sorry