Hehe, evo i RPM Fusion javlja da su repoi za 11-icu gotovi.4ndY je napisao/la:Još desetak sati i 11-ca je tu
Već smrdi po novom
Moderator/ica: Moderatori/ce
Hehe, evo i RPM Fusion javlja da su repoi za 11-icu gotovi.4ndY je napisao/la:Još desetak sati i 11-ca je tu
No ima drugih cool featurea definitivno kavaWe will NOT be enabling yum-presto by default. Users can install this plugin if they wish and take advantage of the repositories having the presto/delta metadata.
Pa meni su te dvije ikone oduvijek različite, iako dosta slično izgledaju (jesi siguran da su iste?)pingu je napisao/la: Prigovori:
KDE 4.2.2 verzija je imala istu ikonu za Suspend i Hibernate u Kickeru. To je sitnica.
stisni Esc prilikom boota da vidiš gdje učitavanje zastane.pingu je napisao/la: Ono što me zasmetalo je da sam nakon restarta (ne onog nakon instalacije, nego onog drugog restarta, jer je prvi prošao bezbolno i bio je samo post-install popunjavanje osnovnih podataka...), čekao par minuta da dođem u desktop. Stavio sam vga mode u GRUB i samo sam gledao balon kako se polako puni. To se dogodilo kada sam išao instalirati (a)kmod-nvidia drivere. Možda sam nešto krivo napisao...
Zastavica nema zbog "pravnih" i društevnih problema, a jedan očiti primjer je da se određeni jezici govore i izvan pojedine države u kojoj je to defaultni jezik. Odnosno:pingu je napisao/la: Išao sam sudo yum update u KDE verziji fedore. Nakon što se instalirao KDE 4.3.2, vidim, nemam zastavicu za svoj keyboard layout. To mi nije jasno zašto nema.
http://fedoraproject.org/wiki/LanguagesI wish to use my country's flag to refer to my language...
Don't. There are many languages not associated with countries or in use in many different countries. Also, some flags are considered very political, and are thus very controversial. For example, the government of mainland China (People's Republic of China) bans software that includes the Taiwanese (Republic of China) flag, and many muslim people frown upon the Israeli flag. Also, new governments sometimes change flags, which is sometimes resisted and hated by some patriotic circles who preferred the previous government.
In short, don't use flags (for either countries or languages). They are politically dangerous. Avoid them at all costs (well, unless your application is an education application teaching about flags or something).
sudo je općenito loša praksa, pa je preporuka izbjegavati gaE da. Morao sam editirati /etc/hosts i staviti ime mašine, jer bi mi sudo oduzimao nekih desetak sekundi za izvršavanje naredbe i dodati sebe u wheels grupu jer ni to nije bilo automatski napravljeno.
U početnoj verziji fedora instalacije, dakle KDE 4.2.2, Suspend to RAM ima zvjezdicu kao Suspend to Disk, umjesto znaka u stilu zabrane prometa u jednom smjeru. Nadogradnjom na KDE 4.3.2, to se ispravlja.4ndY je napisao/la:Pa meni su te dvije ikone oduvijek različite, iako dosta slično izgledaju (jesi siguran da su iste?)
Znam, probao sam i to. Nije bilo nikakve greške u ispisu, ne mogu se sjetiti što je pisalo. Mislim da je bilo sm client i tu je stajalo...4ndY je napisao/la:stisni Esc prilikom boota da vidiš gdje učitavanje zastane.
Neznam od kada se to fedora zamara sa društvenim i političkim problemima i da li bi se4ndY je napisao/la:Zastavica nema zbog "pravnih" i društevnih problema, a jedan očiti primjer je da se određeni jezici govore i izvan pojedine države u kojoj je to defaultni jezik.
To se odnosi samo na fedoru, zar ne? Mislio sam da je sigurnije od su. Ubuntu na primjer sve radi sa sudo.4ndY je napisao/la:sudo je općenito loša praksa, pa je preporuka izbjegavati ga
Preduvjet slobodnog softvera je da ne krši druge slobode, a ovo sa zastavama možda je praktična stvar, ali izaziva druge implikacije koje određenim skupinama narušavaju slobodu. Stoga, kao što ti kažeš "tamo neki Kinezi" ili "tamo neki muslimani", njih pojedinačno ima 100 puta više nego Hrvata, stoga mislim da si ti zbilja u manjini ako ti fali naša zastava. Na kraju krajeva, lako je možeš dodati naknadnopingu je napisao/la: Neznam od kada se to fedora zamara sa društvenim i političkim problemima i da li bi se
uopće trebala time zamarati. GNU/Linux je otvoreni softver, ako nekome nešto smeta, neka si prilagodi.
Kinezi ionako imaju Red Flag Linux a muslimani si mogu staviti Ubuntu ME. Mislim ono WTF. Valjda su i XFCE verziju okljaštrili za zastavice. Želim KDE onakav kakav je u originalu, to vrijedi i za ostali GNU/Linux software. Još mi vele Don't, ma nemoj.
Općenito je loša praksa, i na Ubuntuu i na Fedori i na svakoj drugoj distri. Ali ako nekom nedostaje sudo se lako može uključiti. Preporučam ti bolje da napraviš ovo:To se odnosi samo na fedoru, zar ne? Mislio sam da je sigurnije od su. Ubuntu na primjer sve radi sa sudo.4ndY je napisao/la:sudo je općenito loša praksa, pa je preporuka izbjegavati ga
Kod: Označi sve
alias sudo="su -c"To sa Kinezima i muslimanima bi prije bilo političke prirode a najmanje pitanje sloboda. Nije na fedori i KDE-u da se time zamara niti free/open zajednici. Politici nije mjesto u softveru, pogotovo ne kada je fedora i KDE međunarodni projekt. Neka si Kinezi rade svoju distru kako znaju i umiju, uključujući muslimane, ako im je problem vidjeti "politički nekorektne" zastave. Ali znam da se radi zakona tržišta moraju učiniti kompromisi. To me podsjetilo na onu priču, kako je Njemačka razmatrala zabranu prodaje Win 2K radi toga jer je na defragmenter programu radila tvrtka u vlasništvi scientologa, a scientologija je zabranjena u Njemačkoj. Kome smeta neka zastava, ne mora je gledati, sve se može konfigurirati. Vidim da jedino fedora provodi tu politiku, istu praksu nisam vidio kod drugih ditri. Također, kolekcija tih zastava je univerzalna a ne neki custom projekt da se naljute neke skupine. A na fedori bi bio red, ukoliko su maknuli ikone zastava, da na istoj stranici objasne kako ih vratiti natrag. To je još jedna mana kod fedore. Moram skakati na sve strane po netu da polovim sve konce, što i kako, nakon post-installa.4ndY je napisao/la:Preduvjet slobodnog softvera je da ne krši druge slobode, a ovo sa zastavama možda je praktična stvar, ali izaziva druge implikacije koje određenim skupinama narušavaju slobodu. Stoga, kao što ti kažeš "tamo neki Kinezi" ili "tamo neki muslimani", njih pojedinačno ima 100 puta više nego Hrvata, stoga mislim da si ti zbilja u manjini ako ti fali naša zastava. Na kraju krajeva, lako je možeš dodati naknadno![]()
Primijeti da se u većini softvera izbjegavaju zastave (čak i u Win), a manjina koja ih ima jednostavno još nije "educirana" oko problematike.
Hvala na informaciji.4ndY je napisao/la:Općenito je loša praksa, i na Ubuntuu i na Fedori i na svakoj drugoj distri. Ali ako nekom nedostaje sudo se lako može uključiti. Preporučam ti bolje da napraviš ovo:Kod: Označi sve
alias sudo="su -c"

Fedora KMenuSorry folks, I had to remove this icon because it didn't comply to the fedora logo usage guidelines and wasn't approved by fedora/redhat to use and/or share. So to prevent any legal inconveniences, I had to put this artwork down. But I'll try to find some way (editing, negotiation...), how to put it back on. So stay tuned!
If you want some more info or support me, please leave me a PM. Thanks.
Pa lijepo se ondaj logiraj na Fedorinu stranicu i predloži ovaj svoj mock-up!
Nažalost nije moj mock-up.Grof je napisao/la:Pa lijepo se ondaj logiraj na Fedorinu stranicu i predloži ovaj svoj mock-up!
Osobno ga smateam prilično dobrim.
na fedori sam tek nekoliko sati, ali moram priznat da je ovo skroz točno. ovakvo nešto nisam očekivao. i sviđa mi se što skoro ništ aplikacija ne dođe uz nju, thus nema suvišnih dependencya i mogu instalirat što god meni treba. i naravno, u 12 su najavili stavit empathy umjesto pidginapingu je napisao/la:Fedorin GNOME desktop je vrlo responzivan, puno bolje od Ubuntua i sličnih distribucija, meniji lete i sve je nekako brže.