SVI oni koji bi rado pomogli nek napisu one osnovne komande,"bar po svome misljenju" koje bi mi mogle dosta posluziti "za neki pocetak"!!
POZDRAV SVIMA :ugeek:
Moderator/ica: Moderatori/ce
masni, hmm kad ja instaliram sve odjednom instalirammasnipalac je napisao/la: sudo apt-get install vlc -instalira "VLC"player
sudo apt-get install vlc-plugin-esd mozilla-plugin-vlc (i onda logout), instalira kodece itd. za "VLC"
sudo aptitude install nautilus-image-converter (i onda logout),za resajzanje slika
sudo aptitude install ubuntu-restricted-extras -instalira kodeke, flash. javu itd...
sudo aptitude install gtk-recordmydesktop -snimač ekrana,video
sudo apt-get install rar (instaliranje "rar-a")-zapakiravanje
sudo apt-get install unrar (otpakiravanje)
sudo apt-get install krusader (total comander za ubuntu)
.
Kod: Označi sve
sudo aptitude install vlc vlc-plugin-esd mozilla-plugin-vlc nautilus-image-converter ubuntu-restricted-extras gtk-recordmydesktop rar unrar krusaderKod: Označi sve
su -
yum install vlc vlc-plugin-esd mozilla-plugin-vlc nautilus-image-converter ubuntu-restricted-extras gtk-recordmydesktop rar unrar krusadermasnipalac je napisao/la:ovo ja koristim kad si instaliram ubuntu
sudo apt-get install vlc -instalira "VLC"player
sudo apt-get install vlc-plugin-esd mozilla-plugin-vlc (i onda logout), instalira kodece itd. za "VLC"
sudo aptitude install nautilus-image-converter (i onda logout),za resajzanje slika
sudo aptitude install ubuntu-restricted-extras -instalira kodeke, flash. javu itd...
sudo aptitude install gtk-recordmydesktop -snimač ekrana,video
sudo apt-get install rar (instaliranje "rar-a")-zapakiravanje
sudo apt-get install unrar (otpakiravanje)
sudo apt-get install krusader (total comander za ubuntu)
sudo rm -rf ~/.local/share/Trash/files/* (brisanje smeća)
setxkbmap hr (za hrvatsku tipkovnicu)
sudo apt-get install xchat (za čat na IRC-u)
sudo apt-get install k3b (prženje, bolji od "nera")
sudo nano /etc/apt/sources.list (otvara source listu)
sudo apt-get install mpgtx (spajanje više videoklipova u jedan veliki, za "mpg" format(iz digitalnog fotoaparata)
eto, ovo ja koristim, a ti vidi koje tebi treba,
a valjda će se još neko javit s kojom komandom,
i pogledaj malo ovde: http://masnipalac1.webs.com
pozzzz