Hvala, ali nema te opcije za bluetooth u biosu.bertone je napisao/la: Ugasi bluetooth u biosu.
[RIJEŠENO] Acer izgubio WiFi
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Acer izgubio WiFi
Tko živi u nadi umire u gov....
Slijedio sam ova upustva za instalaciju:
https://community.acer.com/en/discussio ... -575g-53vg
Fascinantno mi je što je wifi radio odlično. Kasnije nakon nekoliko instalacija sam posumnjao da sam nešto smrdao kad sam promijenio redoslijed bootanja, koji je naveden u upustvima.
A sumnjam na ovo kao razlog skršenog wifi:

Nakon svake instalacije moram praviti novi secure boot. Zato to sada izgleda ovako i većina je skršena.
Planirao sam obrisati te secure bootove, ali me strah čačkati po tome da ne bih nešto zdrmao trajno. Oko vraćanja secure boot na tvorničke postavke ne piše ništa po internetu.
Ove opcije imam u biosu:

https://community.acer.com/en/discussio ... -575g-53vg
Fascinantno mi je što je wifi radio odlično. Kasnije nakon nekoliko instalacija sam posumnjao da sam nešto smrdao kad sam promijenio redoslijed bootanja, koji je naveden u upustvima.
A sumnjam na ovo kao razlog skršenog wifi:

Nakon svake instalacije moram praviti novi secure boot. Zato to sada izgleda ovako i većina je skršena.
Planirao sam obrisati te secure bootove, ali me strah čačkati po tome da ne bih nešto zdrmao trajno. Oko vraćanja secure boot na tvorničke postavke ne piše ništa po internetu.
Ove opcije imam u biosu:

Jeremija je napisao/la:Hvala, ali nema te opcije za bluetooth u biosu.bertone je napisao/la: Ugasi bluetooth u biosu.
Aj poslikaj sve ekrane BIOS-a i ako nije problem stavi slike veće rezolucije.

ebay image hosting free
fallout 1 guide
Probao sam kod nove instalacije koristiti stari EFI file boot ali ne može, samo brzo izbaci poruku nešto kao "mockup EFI failed..." i restarta računalo.
Možda bi se WiFi vratio kada bih nekako obrisao te napravljene "efi file boot" i napravio novi, pa bi radio kao i prije. A možda i nema veze jedno s drugim.
Forum ne dozvoljava slike šire od 900 točkica, tako da sam ograničen na format 800*600.
Moram ti bit iskren... prvi put vidim ovo a na nekoliko računala s UEFI sam imao dualboot 
Ako ti nije važna Windows particija, ja bih na tvome mjestu resetirao sve postavke BIOS-a i ponovno reinstalirao Win pa onda Ubuntu
Ako ti nije važna Windows particija, ja bih na tvome mjestu resetirao sve postavke BIOS-a i ponovno reinstalirao Win pa onda Ubuntu
Iskreno, prvi put u životu vidim ovako oklješteni BIOS

... i dobiješ ovo:

Što se tiče slika, koliko vidim slike stavljaš na postimages.org pa mi nije jasno zakaj stavljaš direktno sliku na forum umjesto umanje slike (thumb) s poveznicom na sliku?Jeremija je napisao/la: Forum ne dozvoljava slike šire od 900 točkica, tako da sam ograničen na format 800*600.
... i dobiješ ovo:

Nažalost, većina Acer laptopa ima ovakav BIOS :/bertone je napisao/la:Iskreno, prvi put u životu vidim ovako oklješteni BIOS![]()
"Install Default Secure Boot Key... Can always Restore Secure Boot later if desired".
"First thing I would try is to Restore Secure Boot to...
Odgovor:
Thank you
, that helped."
" If it had been exactly the same as the original post resetting the Secure Boot in BIOS would have fixed it for you"
Istražujući po bespućima mreže sam zaključio da se neće ništa loše dogoditi ako kliknem na restore secure boot to factory settings. Samo će se secure boot vratiti na stanje kako je bilo prije mog uređivanja, a to i pokušavam.
Ako me nitko od vas ne spriječi ja ću kliknuti?
"First thing I would try is to Restore Secure Boot to...
Odgovor:
Thank you
" If it had been exactly the same as the original post resetting the Secure Boot in BIOS would have fixed it for you"
Istražujući po bespućima mreže sam zaključio da se neće ništa loše dogoditi ako kliknem na restore secure boot to factory settings. Samo će se secure boot vratiti na stanje kako je bilo prije mog uređivanja, a to i pokušavam.
Ako me nitko od vas ne spriječi ja ću kliknuti?
Uvijek mi se činilo urednije stavljati direktan link.
Što se tiče thumb načina, s mobitela često ne mogu otvoriti slike na LZS forumu ili su očajne rezolucije ili malene da je nečitko uz full zum.
Recimo tvoji postovi na ovoj temi sa slikama u postimage thumb, su loše rezolucije, i kada kliknem na njih, silne reklame i prazno mjesto gdje bi trebala biti slika, a ispod piše model tvog thinkpada