Na pad ti nije otporan (skoro) ni jedan HDD tako da ako ti je to bitno (padanje) moraš uzeti SSD.
Inače kupnja gotovog USB prijenosnog diska je najčešće pušiona jer je USB konektor i sva elektronika potrebna za rad zalemljena na HDD pa ako disk krepa možeš sve skupa baciti u smeće pa je bolja opcija (barem za mene) samostalno slaganje prijenosnog diska (kupiš odvojeno kućište i disk pa složiš sam za 3 minute)... samo kod takvog načina moraš paziti na potrošnju struje.
Naime, USB2.0 port daje 500 mA struje dok 3.0 daje 900 mA, a 2.5" diskovi imaju potrošnju od 500 do 700 mA iako ima i onih koji povuku i 1.0 A struje i onda ti se takav disk neće pokrenuti ako kućište nema dodatno napajanje ili ako ne koristiš poseban dvoglavi USB kabel (jedan je za podatke i struju, drugi samo za struju) pa je zbog toga bitno odabrati disk što manje amperaže.
Ako ti je bitna sigurnost, baci oko na
ovo, samo što toga nemaš u HG spotu.
EDIT:
Ako tražiš disk otporan na udarce, potraži onaj koji ima certifikat po IP68 standardu (voda, prašina) i po US Army standardu MIL-STD-810G (udarci, padovi)... samo koliko sam na brzinu pogledao HGspot nemaju ni jedan takav.