Engel dvb-t2 scart stick

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
NoMaam
Spol: M

Engel dvb-t2 scart stick

Post Postao/la NoMaam »

Dali netko ima iskustva sa OVIM dvb t2 uređajem ili nekim drugim sličnih funkcija. Imam CRT(4:3) televizor i zanima me ako je spojen na scart ulaz od TV-a kako funkcionira multimedija. Konkretno MP4 I MKV video sa HD rezolucijom. Dali uređaj automatski prilagodi sliku?
Trenutno koristim elit DVB-t koji reproducira samo avi(xvid,divx). Sva nova videa su uglavnom mkv i veće rezolucije, lagano mi ide na "živce" :-D stalno kodiranje videa.

Pozz
Ok i što sad?
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: Engel dvb-t2 scart stick

Post Postao/la shrike »

Ovisi koji, neki bolji CRT telkači su bez beda mogli prikazivati fullHD, samo si imao one ogromne crne pizdarije. Ja sam prije prebacivao par filmova sa avi na VHS i nije bilo problema (i slika je bila red veličine bolja od snimljenih sa tv-a).
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

shrike je napisao/la: ........samo si imao one ogromne crne pizdarije............
U stvari to me najviše i brine. Ako i ima slike da nije više od pola ekrana crno. Zato i pitam dali ima netko da je vidio kako to izgleda u "praksi".

Pozz
Ok i što sad?
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Imati ćeš crte. Kolike ovisi o tome u kojem je formatu reproducirani video... no ako ti je CRT veći od 55" što te briga jer je kvaliteta boje (pogotovo dubina crne) neusporedivo bolja od bilo kojeg LCD-a.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

bertone je napisao/la:Imati ćeš crte. Kolike ovisi o tome u kojem je formatu reproducirani video... no ako ti je CRT veći od 55" što te briga...........
ajoj :nee 55", pa taj troši struje ko bojler :-D

Imam ovaj tv: QUADRO CTV - 72F20 TXT 100Hz PIP. Star je ali radi, šteta ga baciti u smeće dok radi. Tražim po netu da vidim kako bi izgledao video preko dvb-t2 prijemnika sa usb sticka u mkv formatu(ful hd ili hd), ali ništa konkretno ne nalazim.
Mislio sam kupiti taj engel dvb-t2 uređaj samo iz razloga gledanja filmova sa usb memorije i da pritom ne moram više paziti u kojem je formatu ili rezoluciji video.

Pozz
Ok i što sad?
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Moja greška pface stavio sam inče, a mislio na cm :-D

A troši, neka troš ali ima bolju sliku, a nevike da TV radi i kad ga ne gledaš se lako riješiš ;)

Ja inače redovito pratim njuškalo i čekam da uleti neki Sony GDM-FW900 24" monitor :zvizdi
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Izgleda ti isto kao i na bilo kojem drugom TV, samo zbog toga što je format slike 16:9 ili 16:10 češ imati crne blokove na dnu i vrhu. Jedini teoretski načini da to spriječiš je da zumiraš ili odsiječeš rubove, ali tada gubiš informaciju iz filma (umjesto da netko pratko 4:3 segment i prikaže ga). Nije idealno ali nije niti tako strašno.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

Našao sam na youtube par videa i baš nešto nisam oduševljen. Bolja je opcija media player ali baš i nisu jeftini.
Za sad ništa od ovoga. Ako se predomislim i kupim, javim utiske :bok .

Pozz
Ok i što sad?
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

"Engel" je kupljen :-D .
Filmove sa večom rezolucijom prikazuje bez problema na CRT televizoru. Napravi prilagodbu. Crni blokovi na vrhu i dnu nisu ništa veči nego kad taj video, s većom rezolucijom, prekodiram na "AVI". Za sada sam zadovoljan.
Ugodno me iznenadilo što vrti bez problema portable hdd od 1 TB. Dva prijašnja(pokojna :-D ) dvb-t uređaja mu nisu htjela ni prsmrdit. Na njima je radio jedino jedan od 500 Gb.
Jedina zamjerka što nema Hr izbornik ali šta je tu je, ne može baš sve :-D :-D .

Pozz
Ok i što sad?
Odgovori