Upravo tako. Još jedna dobra stvar (govorim iz svog iskustva), je fizički rad bilo koje vrste. Tjelesna aktivnost u šumi, na baušteli, vrtu, voćnjaku..... mene smiruje bolje od svih predloženih lijekova. Jedan dan na selu, bez mobitela, na zdravoj seljačkoj hrani, vrijedi mi više nego cijeli radni tjedan na trulom asfaltu.Jeremija je napisao/la: ...jesi li probao sa sportom, redovnim treninzima, nešto kao ispušni ventil?
Znam da djeluje inače.
vutra/travulja/sjeme
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Re: vutra/travulja/sjeme
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Upravo tako Vlado, ili sport ili fizički rad.
Meni bliska osoba je pukla na živce kada je otišla u prije vremenu mirovinu... umjesto da čovjek tada uživa... žalosno.
Iskustvo mi govori da ljudski mozak "luduje" ako osoba uživa, ne radi ili dangubi na neko duže vrijeme. Mozak očito jako voli da patimo, da se borimo, radimo.
Isto kao primjer s kokicama. Stavi kokoške u kaveze i sve su depresivne, bez perja, čerupaju se međusobno. A ako ih pustiš u prirodu, vidi se da su veselije, čeprkaju zemlju, trčkaraju, malo ih pijetao naganja
Kako bi Nietzsche rekao "što te ne ubije ojača te" :p
Meni bliska osoba je pukla na živce kada je otišla u prije vremenu mirovinu... umjesto da čovjek tada uživa... žalosno.
Iskustvo mi govori da ljudski mozak "luduje" ako osoba uživa, ne radi ili dangubi na neko duže vrijeme. Mozak očito jako voli da patimo, da se borimo, radimo.
Isto kao primjer s kokicama. Stavi kokoške u kaveze i sve su depresivne, bez perja, čerupaju se međusobno. A ako ih pustiš u prirodu, vidi se da su veselije, čeprkaju zemlju, trčkaraju, malo ih pijetao naganja
Kako bi Nietzsche rekao "što te ne ubije ojača te" :p
Tko živi u nadi umire u gov....
- jurastublic
- Spol: M
Neki je tip, mislim da je Blaise Pascal, rekao da bi se svi problemi svijeta riješili kad bi čovjek bio u stanju na miru sjediti sam u praznoj sobi. Činjenica je da bi zatvori tada bili totalno neučinkoviti.Jeremija je napisao/la:Kako bi Nietzsche rekao "što te ne ubije ojača te" :p