čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

branac88
Spol: M

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la branac88 »

shrike je napisao/la:Jesi siguran ? Sjecam se da su nas u OŠ to još ucili ali bile su 90e davno....
Poprilično siguran jer na faxu bi me prof. istjerao iz kabineta da bubnem takvu glupost. Mislim da jedino BiH ima međ. ugovore iznad Ustava, ali ako i je tako, onda je to zbog svega što je ta država prošla u ratu.

Ako mi baš ne vjeruješ, pošto nema skenirane knjige iz međ. prava, evo skripta i pogledaj na dnu prve stranice teorije vezane za tu problematiku: https://www.scribd.com/doc/76216016/me% ... ka-skripta
Lista gnjavatora:
Bunker (16.11.2018.-9.9.9999.)
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

http://www.sabor.hr/Default.aspx?art=1845 izgleda da su fakat iznad zakona, ali ne i ustava.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Sad sam vidio snimku cucka koji ne želi jesti k-plus hrenovke. To mi sasvim dovoljno govori o k-plus hrenovkama.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Nije zeko dao mira :zamisljen :zvizdi

slika slika slika slika

EDIT: evo dodao sam malo blura na ime računala da frendić s juga ne dobije slom živaca :hihi
EDIT2: Probao sam zapravo složiti RAID0, al me nešto hebe pface
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

bertone je napisao/la:slika slika slika slika

EDIT: evo dodao sam malo blura na ime računala da frendić s juga ne dobije slom živaca :hihi
Hvala na obziru ali slabo si ti to zablura.. na prvoj slici jasno vidim trulu jabučetinu i na trećoj Mekbuk Pro(ljev). :hmm
bertone je napisao/la:EDIT2: Probao sam zapravo složiti RAID0, al me nešto hebe pface
Jasno kad koristiš jabuku :twisted:
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

Pitam se, kako misle provesti taj GDPR? Evo današnjeg slučaja, posebni vip broj, poznat samo banci, familiji i par poznanika jer pazim na takve stvari.
Odjednom poziv od Prizme za anketu! Imaju inače na web stranici velikim slovima "Spremni za GDPR!". Pitam kako ste došli do ovog broja, veli računalo stvara slučajne brojeve, rekoh to je bullshit, broj je odabran s vaše liste, kako je dospio tamo?
Jedino što mi pada na pamet je Tele2, banka i čitanje kontakata s mobitela osoba koje imaju taj broj. I nikome od tih nisam dao pristanak za korištenje.
Odgovor je bio brzinski "ispričavamo se zbog neugodnosti, jako nam je žao", i klik,tutu.
I par minuta kasnije, dobijem poruku od vipa da će oni GDPR početi primjenjivati od 10.7.2018. Rasprodaju podatke dok se još može?
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Gotovo sigurno ti je broj prodaju već poodavno, tbh instantno čim je registriran kod vip-a samo su tek sada te nazvali. Ako ga imaš negdje kao 2FA onda isto tako, ako koristiš android/iOS itd. su ga također podijelili okolo itd.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Cooleech je napisao/la: Hvala na obziru ali slabo si ti to zablura.. na prvoj slici jasno vidim trulu jabučetinu i na trećoj Mekbuk Pro(ljev). :hmm
To sam ti namjerno ostavio :bleh
Cooleech je napisao/la: Jasno kad koristiš jabuku :twisted:
Ma da :-D ... dvije su mogućnosti:
1. ili ja ne znam složiti RAID0 :udri_glavom
2 ili me hebe firmware Intelovih diskova pface
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

prije da ne znaš složiti raid0, generički diskovi nemaju fw koji ne dozvoljava raid0... uostalom, to bi bilo ekstremno interesantno kada bi bilo napravljeno tako.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Pa zato sam stavio to na prvo mjesto :-D ... iako, složio sam diskove u RAID0, kad ih provjerim umjesto dva od 240 GB vidim samo jedan SSD od 240 GB, ali kad kasnije trebam odabrati disk na koji ću instalirati OS, vidim disk, ali mi je zabranjeno na njega bilo što zapisati pface
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"