Onda su trebali ovršiti općinu. Slušam izjavu direktora ZAMP-a kako je sud na temelju uplatnica elektre utvrdio vlasnika. Smiješno i žalosno.iStop je napisao/la:Vl@do je napisao/la:
Međutim, kad pogledaš to DVD društvo i tu njihovu općinu: uvjeren sam da su ljudi iz općine cijelo vrijeme znali da trebaju platiti kaznu, ali su mislili da će ZAMP ustuknuti kad se oni razgalame po novinama kako DVD ne može funkcionirati baš zbog ZAMP-a. A novce koje su zaradili od svadbi su znali potrošiti, i to sigurno ne na asfaltiranje neke ceste nego na feštu.
čavrljanje 2.0
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Re: čavrljanje 2.0
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Slažem se.Vl@do je napisao/la: Onda su trebali ovršiti općinu. Slušam izjavu direktora ZAMP-a kako je sud na temelju uplatnica elektre utvrdio vlasnika. Smiješno i žalosno.
Ali jedini ispravni put je mijenjati zakone.
Dok radi, ne diraj!
(If it ain't broken, don't fix it)
- jurastublic
- Spol: M
Meh, danas sam jednoj bakici pokušao odjaviti plin na starom imanju koje se godinama ne koristi i koje nema ni plinsko mjerilo, tako da ne bi plaćala nepotrebni paušal svojom mizernom penzijom. Područna plinska kompanija kaže da, iako nema ni "vuru", mora plaćati "održavanje" a raskid ugovora bi je stajao 5000 kn jer kako kažu, morali bi ponovo iskopati i izvaditi cijevi koje vode do kuće. Na pitanje zašto i kako, čovjek kaže da je takva odluka uprave. 
Nadam se da neću potaknuti još dužu raspravu, ali kako sam uočio da se često navodi da je zakon, zakon i točka. Ne želim se nešto predstaviti kao neki intelektualac, pametnjaković, što se može ispostaviti iz komentara. Ja sam prosječan lik, koji malo voli pametovati, a nisam pametan
Imam potrebu da spomenem onu izlizanu mantru da je i Hitler radio sve legalno, sve po zakonu, sve demokratski i sve kroz referendume. Ne brojimo što je radio iza reflektora javnosti i lažne zastave koje je počinio.
Zakon treba poštivati, slažem se, pa nitko normalan ne želi anarhiju, ali zakon vrijedi samo za male ribice, dok velike ribe samo prođu kroz mrežu zakona.
EU ima najviše zakona od svih, a ima ih i u svakoj državi i previše. Jedan stari Grk je davno rekao "što država ima više zakona to je korumpiranija".
Kada bi neki svemirac pročitao naše ustave i zakone on bi zaključio da je na Zemlji bajno. Imamo UN povelju za ljudska prava, ustav države koji nam jamči blagostanje, ali tko to poštiva. Kada nam se spominje porez ili danak onda se zakon mora poštivati. Ali kada trebaju bogati da poštivaju zakon, onda su OK Kajmanski otoci ili se novi zakoni naprave za njih da bi obišli postojeći zakon.
I glasanje. Obavezno glasam i nisam nikad propustio glasanje. Ali "da se glasanjem nešto može promijeniti odavno bi bili zabranjeni" reče Twain. Teoretski nije u pravu, ali u zbilji većina ljudi ne glasa i izreka funkcionira.
Još ono što se ljudi ne žele smarati i baviti politikom. Također je jedan stari Grk rekao "ako misliš da si previše pametan da se baviš politikom onda se ne žali što te vode glupi ljudi". Ili "ako se ne baviš politikom politika se bavi s tobom".
Ma nema promjene dok se bandere ne okite
Šala naravno.
Imam potrebu da spomenem onu izlizanu mantru da je i Hitler radio sve legalno, sve po zakonu, sve demokratski i sve kroz referendume. Ne brojimo što je radio iza reflektora javnosti i lažne zastave koje je počinio.
Zakon treba poštivati, slažem se, pa nitko normalan ne želi anarhiju, ali zakon vrijedi samo za male ribice, dok velike ribe samo prođu kroz mrežu zakona.
EU ima najviše zakona od svih, a ima ih i u svakoj državi i previše. Jedan stari Grk je davno rekao "što država ima više zakona to je korumpiranija".
Kada bi neki svemirac pročitao naše ustave i zakone on bi zaključio da je na Zemlji bajno. Imamo UN povelju za ljudska prava, ustav države koji nam jamči blagostanje, ali tko to poštiva. Kada nam se spominje porez ili danak onda se zakon mora poštivati. Ali kada trebaju bogati da poštivaju zakon, onda su OK Kajmanski otoci ili se novi zakoni naprave za njih da bi obišli postojeći zakon.
I glasanje. Obavezno glasam i nisam nikad propustio glasanje. Ali "da se glasanjem nešto može promijeniti odavno bi bili zabranjeni" reče Twain. Teoretski nije u pravu, ali u zbilji većina ljudi ne glasa i izreka funkcionira.
Još ono što se ljudi ne žele smarati i baviti politikom. Također je jedan stari Grk rekao "ako misliš da si previše pametan da se baviš politikom onda se ne žali što te vode glupi ljudi". Ili "ako se ne baviš politikom politika se bavi s tobom".
Ma nema promjene dok se bandere ne okite
Tko živi u nadi umire u gov....
U okviru svakog zakona imaš olakotne (olakšavajuće) okolnosti. Recimo, službenik (poreznik, carinik, policajac, inspektor u općini itd.) uzima mito, krade ili na bilo koji drugi način krši zakon. Ako to on radi zbog toga što ima teško bolesno dijete pa mu trebaju novci za skupe lijekove, to je već jako velika olakotna okolnost. Međutim, njega se mora kazniti, pa makar i minimalnom zakonom propisanom kaznom. A što se tiče bolesnog djeteta, njemu je država dužna osigurati liječenje. A ako ne može država u potpunosti pokriti troškove liječenja, uvijek se može apelirati putem medija na javnost: ljudi će rado pomoći, koliko tko može.Jeremija je napisao/la:Nadam se da neću potaknuti još dužu raspravu, ali kako sam uočio da se često navodi da je zakon, zakon i točka.
Ako od deset službenika, devet radi pošteno a jedan nepošteno, to ne znači da – zbog tog jednog – i onih devet treba početi raditi nepošteno. To što je tamo neki službenik nekome dopustio razne protuzakonite malverzacije, ne znači da sad ti možeš tražiti da se i tebi dopusti kršenje zakona. Onog službenika koji je kršio zakon treba kazniti, a ostalih devet trebaju nastaviti i dalje pošteno raditi svoj posao.Jeremija je napisao/la:Zakon treba poštivati, slažem se, pa nitko normalan ne želi anarhiju, ali zakon vrijedi samo za male ribice, dok velike ribe samo prođu kroz mrežu zakona.
Dok radi, ne diraj!
To što je šala ne znači da nije istina:)Jeremija je napisao/la: Ma nema promjene dok se bandere ne okiteŠala naravno.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Slažem se. To bi bilo ispravno.iStop je napisao/la: U okviru svakog zakona imaš olakotne (olakšavajuće) okolnosti. Recimo, službenik (poreznik, carinik, policajac, inspektor u općini itd.) uzima mito, krade ili na bilo koji drugi način krši zakon. Ako to on radi zbog toga što ima teško bolesno dijete pa mu trebaju novci za skupe lijekove, to je već jako velika olakotna okolnost. Međutim, njega se mora kazniti, pa makar i minimalnom zakonom propisanom kaznom. A što se tiče bolesnog djeteta, njemu je država dužna osigurati liječenje. A ako ne može država u potpunosti pokriti troškove liječenja, uvijek se može apelirati putem medija na javnost: ljudi će rado pomoći, koliko tko može.
Ako od deset službenika, devet radi pošteno a jedan nepošteno, to ne znači da – zbog tog jednog – i onih devet treba početi raditi nepošteno. To što je tamo neki službenik nekome dopustio razne protuzakonite malverzacije, ne znači da sad ti možeš tražiti da se i tebi dopusti kršenje zakona. Onog službenika koji je kršio zakon treba kazniti, a ostalih devet trebaju nastaviti i dalje pošteno raditi svoj posao.Jeremija je napisao/la:Zakon treba poštivati, slažem se, pa nitko normalan ne želi anarhiju, ali zakon vrijedi samo za male ribice, dok velike ribe samo prođu kroz mrežu zakona.
Kako je bila riječ o zakonima koji se kose sa zdravim razumom, ZAMP i razni nemoralni nameti. Još tko je pratio aferu zamporio, kako izvlače milijune u privatne džepove. E na to se odnosio moj komentar. Na zakone koji se kose sa čovjekom. Nikako da izbjegavamo zakone koji pridonose redu, socijali i miru. Mislim da prvo treba promućkati glavom prije izvršenja zakona ili zapovjedi, pošto su najveći zločini počinjeni upravo iz poslušnosti. Oslanjajući se pri tome da nas od nedjela upravo štiti zakon ili nadređeni. Na to sam pomislio čitajući riječ zakon, koja je često pisala u komentarima.
Možda bi se trebala vratiti etika i nekakve moralne vrijednosti (ako su ikada postojale) u zakone i poslovanje. Možda treba učiti djecu na svojim primjerima, inače ne nauče. Ima super ljudi na koje se može naletiti u uredima, radnjama, smetlištima. Ali ima i govana. Tako mi je susjed nedavno postao poznata ličnost, a čovjek je sve radio po zakonu. Sam je sebi odredio visinu plaće, sam napisao ugovor, sam potpisao ugovor, i sam sebi udijelio bonus od milijun kuna, plus deset tisuća kuna svaki mjesec naknada, uz plaću od osamnaest tisuća kuna. Sada je smjenjen, a garant će dobiti i lijepu svotu za otpremninu. I još da izjavu novinama, na pitanje tko vas je nadgledao. Mladen odgovori "odgovorna osoba"!!!
Neki dan gledam listu od plaće i "divim" se kako sam dobio najveću plaću do sada. Zato što sam prošli mj. imao dva tjedna noćne. Gledam listu, na staž dobijem 500, putni troškovi 400, a ukupno sa svime dobijem 3900kn. Grozno, još kad se sjetim da ima i lošijih plaća. A naš Mladen, zampaši i slični samo lagano ispišu željenu svotu.
Da ne ispadne da su svi "Mladeni", vidio sam moralne osobe koje su si sami birali plaću kroz EU projekte i uzeli cca 7000kn.
Tko živi u nadi umire u gov....
Kako tvoj komentar nema apsolutno nikakve veze sa temom linuxa u minhenu, odgovoriti ću ti ovdje.JH-IM je napisao/la:...... gdje ne posjeduješ tehnička znanja .....
....... zato ne želim vidjeti .......
Glede tehničkih znanja : imam točno onoliko tehničkih znanja koliko mi treba da bih odradio radnje koje trebam odraditi u kojekakvim životnim prilikama. Znam sve što mi treba za instalaciju linuxa i windowsa, za backup sistema i korisničkih podataka, za reinstalaciju i popravak onih najučestalijih grešaka, za kreiranje i održavanje manjih mreža ili sistema za sigurnosni nadzor ( kamere, alarmi..)... Ako i kada mi se pojavi situaciju da nešto neznam, a neophodno mi je u nekom trenutku, vrlo brzo mogu naučiti i taj dio, ali opet samo onoliko koliko mi treba da riješim tu situaciju.
Kompa, uz mojih 5 banki na leđima, uz obitelj sa 3 djece , uz 8 kumova i kumi, uz 6-dnevne posjete teretani i streljani, uz dobro društvo i tjedne susrete sa tim društvom, uz poslove koje obavljam ( u vojnoj sam mirovini već 9 godina, a po zakonu o pravima hrv branitelja uredno mogu raditi ( i radim ) uz punu prijavu kao i bilo koji drugi djelatnik ) , vjeruj da imam milion načina kako kvalitetno provesti vrijeme bilo u radu ili sportu ili druženju sa meni dragim osobama. U takvim postavkama, nepada mi napamet da tratim vrijeme na bilo što a što mi trenutno nije neophodno za opisani način života i rada. Neživim od prihoda koji bi podrazumijevali nekakvo uskostručno znanje vezane uz linux ( da mi treba, naučio bih ) a za ono kaj mi treba posjedujem znanja dovoljna da to odradim bilo sebi bilo drugome. Netangira me filozofska spika oko slobodnog softvera , jer i win i linux su mi poput odvijača, samo alat koji služi za odraditi određeni zadatak . Usporediti ću to sa primjerom vozača : da bih bio po općeprihvaćenim mjerilima dobar vozač , to zasigurno neznači da moram znati sve tehničke detalje o tisućama dijelova koji se koriste u automobilu , već je dovoljno da znam riješiti one najučestalije radnje vezane uz korištenje automobila, da nečinim prekršaje i da neplaćam kazne, te da je vožnja suputnicima samnom ugodna i bez nekih stresova ili negativnosti. Sve što mi treba, naučiti ću, a ako mi netreba onda ću to vrijeme rađe provesti sa obitelji ili dobrim društvom nego da bubam nekaj čime bih u očima ljudi poput tebe bio bolje rangiran na nekakvoj skali tehničkih znanja. Ako tebe zadovoljava kompajliranje kernela ili stalna borba sa gpu drajverima, ili ti to profesionalno treba jer od toga živiš, pa samo tumbaraj, no frks, no meni niti to treba niti me pali...
Glede tvojih izjava isključivosti ( .... ne želim vidjeti....sječa u korijenu... ) daj se malo zapitaj kako to izgleda iz nekakvog psihološkog stajališta. Dve godine sam imao katedru psihologije na kriminalistici i naučio sam da isključivost nikad nije dobra jer nitko od nas neraspolaže sa dovoljno istinitih činjenica pa da bi mogao kvalitetno sagledati nekakvu kompleksnu situaciju, a pogotovo je to nemoguće kada zađemo u sferu ( koje ti zoveš teorijama zavjere ) današnjih vrlo kompleksnih i nejasnih odnosa koji vladaju u međudržavnim odnosima gdje država kao država više nema glavnu riječ već je u pozadini svega kapital i korporacije koje kroje planetarne odnose. Ok ako ti to tako negledaš , no zašto si uzimaš zapravo da je tvoje mišljenje jedino ispravno a da su suprotna mišljenja teorije zavjere i da zagađuju neki prostor ( opet tema za psihologe, možda već i za psihijatre...možda...neznam... ). U današnjem svijetu stvari su vrlo kompleksne i isprepletene , i nevidim nikakvu štetu ( bez obzira na okolinu u kojoj to debatiramo ) da se iznesu činjenice o udjelu kineskog kapitala u njemačkoj auto industriji i slično . Pa i tendencije u školstvu su takve da se sve više inzistira na analitičko kritičkom pristupu a ne na golom prihvaćanju informacija plasiranih kroz medije ( što opet može potegnuti pitanje čiji je to medij i čija stajališta zastupa..). Ako tako striktno inzistiraš na nekakvom tehničkom pristupu i isključivosti svega ostaloga ,pa onda kreni redom i vidjet ćeš koliko je ovdje tema koje niti na koji način nemaju veze sa linuxom. Forum je virtualna družionica gdje ćemo razmijeniti neka mišljenja, probati si međusobno pomoći u nekim problemima , no isto tako i nevezane teme mogu samo pomoći u boljem međusobnom razumijevanju, upoznavanju ili razmjeni iskustava koje apsolutno nikakve veze nemaju sa linuxom. Evo kolega gore piše o radnim uvjetima i sl, i kaj ima loše u tome kada bih mu ja iznio svoja konkretna iskustva i uputio ga u neke članke zakona o radu koji kažu da je za prekovremeni rad nužan pismeni zahtjev poslodavca i slično...? Neznam kompajlirati kernel niti ispisati nijednu liniju koda, no veruj da ima stvari u kojima bih ti mogao možda pomoći a da te pritom neoderem poput nekog odvjetnika koji će ti uzeti koju tisućicu da bi ti sastavio odgovor na neku tužbu i sl..... No kako ćemo uopće doći do toga, ako ćemo , kako ti veliš, nezagađivati prostor i držati se samo tehničke strane linuxa na ovom portalu. Mislim, malo proširi horizonte i mani se isključivosti jer ti takav stav zasigurno ništa dobroga neće u životu donijeti.
I TU ĆEMO SE ZAUSTAVITI NA TEMU DISKUTIRANJA ZAVJERA ILI KOMENTIRANJA DRUGIH ČLANOVA.
Brišem sve postove nakon ovoga koji se ogriješe, a žalbe primam u /dev/null
Hvala na pažnji,
Shrike moderator
Brišem sve postove nakon ovoga koji se ogriješe, a žalbe primam u /dev/null
Hvala na pažnji,
Shrike moderator
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!