čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la shrike »

Što više čitam o ZAMP-u to se više pitam kako ti ljudi gledaju sami sebe u zrcalo i da li ih je sram toga što rade?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Cooleech
Moderator
Spol: M

Post Postao/la Cooleech »

Zar nije isto i sa zaposlenicima u CVH? Lihvarenje na razini najvećih lopova u svijetu. Platiš im 100-tinjak kn kako bi oni platili cestarinu od cca 22 kn. Tek nedavno sam doznao da se to može platiti online. Također, neke radnje koje prethode registraciji vozila na policiji su besplatne, a na tehničkom pregledu platiš 50-tak kn za što? Otvaranje i zatvaranje škafetina?! ZAMP i CVH (koja je, vjerovali ili ne, privatna firma) treba pod hitno ukinut jer služe ravno ničemu osim lihvarenju. ZAMP zatražio ovrhu DVD-a zbog dvorane koja nije njihovo vlasništvo. Pametnom dosta. :ljut
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Upravo tako. Kako vecina drzavne birokracije moze sebe pogledati u ogledalo?
Tamo gdje su trebali reagirati, gdje se milijuni gube, nisu odradili svoj posao, a baku s placa zatvorili zbog dvije kile luka, ili zbog prelaska na crveno. Isto tako, psa Medu osudili. Ma fuj, gamad smrdljiva.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Bunker

Post Postao/la Bunker »

Svaki narod ima vladu kakvu zaslužuje.

Zaboravljate da taj činovnik djeluje temeljem zapovjednog lanca koji završava u krugu ljudi koje birate svake 4 godine. Taj krug ljudi oblikuje i zakonodavni okvir unutar kojeg djeluje taj činovnik.

Prema tome, nisu krivi ljudi koji za plaću odradjuju ono kaj im naloži pretpostavljeni. Taj policajac koji je ispisao kaznu , ili cinovnici za eu fondove i poljoprivredne potpore,ili ucitelji, ce napraviti samo ono za što dobije naredbe, upute, plan ili raspored rada, i to radi za plaću da bi prehranio obitelj, pokrio kredit ili minus. A okvir i konkretno djelovanje službi i ministarstava se kreira u onom krugu kojeg svake 4 godine imate priliku sukreirati svojim glasom na biralištima.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

"Samo sam slijedio naredbe" je inače obrana koju su mnogi koristili, ali se baš i ne priznaje.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Bunker

Post Postao/la Bunker »

shrike je napisao/la:"Samo sam slijedio naredbe" je inače obrana koju su mnogi koristili, ali se baš i ne priznaje.
Smijes odbiti protuzakonitu naredbu. Ispisivanje kazni i utvrdjivanje prekrsaja na lokaciji na kojoj je neki prometnik bio taj dan rasporedjen sigurno nespada pod opis radi kojeg bi taj prometnik odbio taj zadatak.
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Bunker je napisao/la:...nisu krivi ljudi koji za plaću odradjuju ono kaj im naloži pretpostavljeni...
Da, nisu ljudi krivi. Čisti su pred zakonom, ali nisu pred Bogom i narodom. Postoji nešto što se zove moralna odgovornost. Mene bi pekla savjest da radim tako nešto. Velika većina cijelog tog birokratskog, beskorisnog, neučinkovitog, ništ-koristi, parazitskog, aparata mi ide na jetra. Najnovija imenica je "uhljeb" u jednini, ali pošto ih ima ko pljeve, u zadnje vrijeme im bolje stoji množina "uhljebi". Krvopije!
Više puta sam se i ja pitao, da li ti ljudi na kraju svakog radnog dana ili godine pitaju sami sebe što su korisno napravili, da li rezimiraju rezultate svoga rada ili postojanja. Da li rade neku osobnu bilancu na kraju mjeseca ili godine i da li ih ti rezultati zadovoljavaju?
Moj pogled na sve to.
iStop

Post Postao/la iStop »

shrike je napisao/la:Što više čitam o ZAMP-u to se više pitam kako ti ljudi gledaju sami sebe u zrcalo i da li ih je sram toga što rade?
Zašto bi ih bilo sram? Je li sram zastupnike u saboru koji su donijeli taj zakon?
Cooleech je napisao/la: ZAMP zatražio ovrhu DVD-a zbog dvorane koja nije njihovo vlasništvo. Pametnom dosta. :ljut
A čije je vlasništvo? Moje, tvoje, Pere Perića?
Vlasništvo je općine koja je tu dvoranu dala DVD-u a DVD je organiziralo svadbe. Zašto se onda općina nije isprsila pa platila kaznu (jer je ona vlasnik i DVD-a), nego podlo igra na osjećaje građana pa istura DVD u prvi plan?

Ako svi drugi mogu plaćati harač ZAMP-u, zašto ne bi i oni? Ako je naknada ZAMP-u loša, a slažem se da je loša, hajmo je onda ukinuti, pa da nitko ne plaća tu naknadu. To kad službenici imaju pravo sami odlučivati na koga će primijeniti neki zakon a na koga neće, zove se korupcija.
Vl@do je napisao/la:
Bunker je napisao/la:...nisu krivi ljudi koji za plaću odradjuju ono kaj im naloži pretpostavljeni...
Da, nisu ljudi krivi. Čisti su pred zakonom, ali nisu pred Bogom i narodom. Postoji nešto što se zove moralna odgovornost. Mene bi pekla savjest da radim tako nešto. Velika većina cijelog tog birokratskog, beskorisnog, neučinkovitog, ništ-koristi, parazitskog, aparata mi ide na jetra. Najnovija imenica je "uhljeb" u jednini, ali pošto ih ima ko pljeve, u zadnje vrijeme im bolje stoji množina "uhljebi". Krvopije!
Više puta sam se i ja pitao, da li ti ljudi na kraju svakog radnog dana ili godine pitaju sami sebe što su korisno napravili, da li rezimiraju rezultate svoga rada ili postojanja. Da li rade neku osobnu bilancu na kraju mjeseca ili godine i da li ih ti rezultati zadovoljavaju?
Vlado, recimo da ti i ja odemo u općinu vaditi isti dokument: službenik u općini od mene traži tri različite potvrde a istom tom službeniku ti održiš govor o moralnoj odgovornosti, pečenju savjesti itd., pa od tebe traži samo jednu potvrdu, za isti tip dokumenta koji i ja vadim. Ja to saznam, dam to u novine, službenik u općini dobije otkaz a ti poslije policiji i novinarima objašnjavaš da nisi tom službeniku dao mito. Što misliš o tom scenariju?

Zakon je tu da se sprovodi. Ako ti se ne sviđa neki zakon, glasaj za stranku koja će izmijeniti ili posve ukinuti zakon koji ti smeta.

Nisu službenici tu da tumače zakone nego da ih primjenjuju.
Dok radi, ne diraj!
(If it ain't broken, don't fix it)
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Nije vam ovo dobra tema za živce :zen
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

iStop je napisao/la:...Što misliš o tom scenariju?
Ne mislim ništa, jer činovnicima ne držim predavanje o moralnosti.
iStop je napisao/la:Zakon je tu da se sprovodi. Ako ti se ne sviđa neki zakon, glasaj za stranku koja će izmijeniti ili posve ukinuti zakon koji ti smeta.
Nisu službenici tu da tumače zakone nego da ih primjenjuju.
Upravo to sam i rekao. Sve je po zakonu, ali onako ljudski, pitaju li se ti ljudi koliko doprinose boljitku cijele zajednice. Ne bih se osjećao dobro da sam u njihovoj koži.
Slažem se da je administracija potrebna svakom sustavu/državi/firmi, ali toliki broj?
Moj pogled na sve to.
Odgovori