TOP TEMA: Linux Mint vijesti

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

bertone
Site Admin
Spol: M

Re: TOP TEMA: Linux Mint vijesti

Post Postao/la bertone »

Ako hoćeš ponovno Logija imaš do kraja mjeseca MX Mastera na OK popustu u Linksu: https://www.links.hr/hr/mis-logitech-mx ... -101506385

PS. Radi sa Linuxom, baterija drži dobro, a jedino što ti može smetati ako imaš manju šapu je što je miš normalne muške veličine :-D

slika slika slika
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Uuu, vrlo lijepa sprava. Jesu li gumbi programabilni?
Šape su OK. :-D

Iako sumnjam u kupnju, jer iako sam doma ministar financija, mislim da moja predsjednica vlade ne bi s odobravanjem gledala na predmetnu investiciju...
Jedino ako je službeno prikažemo manjom no što jest.
:hihi

Lakše je muljat s nevidljivim hardverom (ssd-i i slično) :zvizdi
Where there is a gui there's a way.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Ne znam kaj bi trebao programirati szbunjen

... bočne tipke za back/forward rade, bočni thumb wheel i glavni scroll također... onaj gumb za upravljanje gestama kaj ga uključuješ palcom na Linuxu ne radi no probao sam ga koristiti na OSX-u i to je bezvezarija koja nije ni prirodna ni korisna.

Što se pak tiče premijerke... pa valjda ministar financija ima nekad rođendan :-D
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

https://www.phoronix.com/scan.php?page= ... opping-KDE

Mint KDE će biti ukinut i zadnja verzija će biti Mint 18.3 sa KDEom.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Pa iskreno za LM bi bilo najbolje da ostanu na jednom DE-u (Cinnamonu) i sve resurse ulože u njega, a tko hoće nešto drugo lako sam instalira neki drugi DE (kao i na svakoj drugoj distribuciji).
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
dupin

Post Postao/la dupin »

MIsliš, kao Ubuntu. Samo jedna službena distra, a ostale održava zajednica. Pa, O.K. LM se proslavio Cimetom, pa bilo normalno da im to bude default. :kava
Nema veće religije od istine!
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Upravo to. Uzmi Xfce, ne vjerujem da itko koristi nativno posložen Xfce na LM, a išli su ga prilagoditi svom viđenju, odnosno da ga približe Cinnamonu i čemu onda imati četiri DE-a kad će korisnici sami ionako maknuti ili vratiti neke stvari koje su oni ugurali ili izbacili iz DE-a.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Meni je i to stanje da je jedna distra==DE normalna, ova situacija sa tiem da distra dolazi u flavorima sa brdo DE-ova je bizarna i nekakvo novokomoponovano stanje sa kojime su si mislim samo svi komplicirali probleme. Ono, instaliraš distru, ako ti se ne sviđe DE sa kojim dolazi onda instaliraš drugi DE. Ali jok, sada "ne sviđa mi se default DE" znači "idem tražiti totalno novu distru". Ono... wtf ekipa
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

shrike je napisao/la:Meni je i to stanje da je jedna distra==DE normalna, ova situacija sa tiem da distra dolazi u flavorima sa brdo DE-ova je bizarna i nekakvo novokomoponovano stanje sa kojime su si mislim samo svi komplicirali probleme. Ono, instaliraš distru, ako ti se ne sviđe DE sa kojim dolazi onda instaliraš drugi DE. Ali jok, sada "ne sviđa mi se default DE" znači "idem tražiti totalno novu distru". Ono... wtf ekipa
Distribucije bi trebale napraviti kao Antergos Minimal iso koji ti ponudi desktop environmente prilikom instalacije, ništa defaultni desktopi i slično tome, biraš prilikom instalacije, eventualno distribucija može sve njih doraditi sa nekakvim sane defaults ali da ti ih da na izbor na početku, tada nema potrebe za silnim flavorima koji su ionako isti iznutra, sve druga podešavanja da taj desktop bude bolji out of the box se može lako riješiti sa session paketima koji stavljaju određene defaults.

Ionako imamo previše distribucija pa još flavori od njih, previše svega toga i smanjuje ukupnu kvalitetu desktopa jer se rasipaju resursi na preveliki broj distribucija i desktop environmenta.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

To ima i debian isto. Iako je gnome default, u expert meniju može odabrati i druge DE. Ali čak i da nema, nitko ne brani da se instalira bilo koji drugi DE na neku distru, stvarno nema potrebe distrohopati zbog DE-a
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Odgovori