Ubuntu se zamrznuo
Moderator/ica: Moderatori/ce
- stepski vuk
- Spol: M
Ubuntu se zamrznuo
Danas sam prvi put imao problem da mi se čitav sistem zamrzne. Osim miša ništa drugo nije htelo da radi. Morao sam da restartujem računar. Koristim ubuntu 16.04 LTS.
Re: Ubuntu se zamrznuo
To je napisano u smislu pitanja ili konstatacija da ti se to dogodilo?
Ako je prvo, onda bi trebali malo više informacija što si radio, logovi i sl., a ako je ovo drugo mogao si to napisat i u čavrljanju, a ne otvarati novu temu.
Usput, ako ti se to dogodilo prvi puta onda si super sretan čovijek jer se meni masu puta to dogodilo, no uglavnom je uzrok bio korisnik, odnosno ja
Ako je prvo, onda bi trebali malo više informacija što si radio, logovi i sl., a ako je ovo drugo mogao si to napisat i u čavrljanju, a ne otvarati novu temu.
Usput, ako ti se to dogodilo prvi puta onda si super sretan čovijek jer se meni masu puta to dogodilo, no uglavnom je uzrok bio korisnik, odnosno ja
- stepski vuk
to je bilo pitanje
ništa konkretno samo internet. u tom trenutku je pokazivalo da je cpu 100%
Koja web stranica ti je mogla tako opteretiti CPU? Zapravo, zanemari pitanje jer nemamo pojma kakav PC/laptop imaš.
kaže bertone da pogledaš u logove, evo jedan prijedlog , pogledaj na askubuntu
https://askubuntu.com/questions/93226/u ... -check-out
DODATAK:
na mom stroju - openSUSE - ne postoje /var/log/syslog , dakle nema tekst fajlova ! sistemski log se dobije pokretanjem naredbe u terminalu
ispis je podugačak ( od stoljeća sedmog he he ) i kreće od starijih događaja prema novijim
https://askubuntu.com/questions/93226/u ... -check-out
DODATAK:
na mom stroju - openSUSE - ne postoje /var/log/syslog , dakle nema tekst fajlova ! sistemski log se dobije pokretanjem naredbe u terminalu
Kod: Označi sve
journalctl'81: ZX81 '83:ZX spectrum '85: Apple IIe '86:C-64 *** '87:PC-XT *** '88:PC-AT *** '90:386 *** 'itd.
- stepski vuk
slabije se ja u to razumem, mislim na logove. Sacuvao sam izvestaj i ako treba ovde da postavim samo mi kazite kako.
Za prošli boot od journalctl upišeš ovo: preprošli je onda -2 itd. Inače je zgodno imati atop instaliran i podešen na minutnu rezoluciju za ovakve stvari, pa se može vidjeti što se zbilo. Gotovo sigurno ti je nešto oomalo.
Kod: Označi sve
sudo journalctl -k -b -1Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- stepski vuk
ovo mi izbaci Specifying boot ID has no effect, no persistent journal was found. Instalirao sam atop.