Nemaju odnosno Ubuntu nije njihov, to što ga imaju na svojem cloudu i glavni im je Linux za ova open sourceanja je zato što je Ubuntu najpopularniji u cloudu i na desktopu, da netko drugi drži tu poziciju bili bi oni. Microsoft vjerojatno zanima onaj dio Linux servera običnih ili u cloudu gdje postoji plaćena podrška jer Linux drži veliku većinu servera. Canonicalu nije potrebna prodaja, server i cloud dio stvaraju profit, desktop je gubitaš jer je besplatan i za njega se slabo prodaje podrška jer Linux nije spreman zamijeniti Windowse u poslovnom okruženju, da se riješe desktopa postali bi profitabilna kompanija, desktop guta veliki novac, a od njega nikakve zarade. Mislim da je Unity 8, Mir i snapovi pokušaj da se u nekoj skorijoj budućnosti pokuša "prodati" Ubuntu na desktopu putem zarade od licenci za predinstalirani OS, od aplikacija u Storeu, tu i tamo plaćene podrške i možda mobilnim uređajima preko konvergencije, nije ni IoT bez potencijala za zaradu jer je tamo Ubuntu jedan od prvih sa Snappy Ubuntu Coreom. Sam Ubuntu će ostati besplatan.jurastublic je napisao/la: Pa imaju Ubuntu. Kako su krenuli ne bi se čudio da jednog dana i kupe Canonical.
Microsoft se pridružuje Linux Foundationu
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Microsoft se pridružuje Linux Foundationu
... jos par ovakvih vijesti i uskoro budemo saznali da je Linus Benedict Torvalds ustvarnosti pseudonim Steve Ballmer-a koji je izmislio,napiso i napravio Linux popularnim ...... jbg

"The quieter you become, the more you are able to hear...."
-
Tomislav001
"If you can't beat them,join them"
“If you can't beat them, join them. If you can't beat them, arrange to have them beaten.”Tomislav001 je napisao/la:"If you can't beat them,join them"
George Carlin
''jer Linux nije spreman zamijeniti Windowse "
- pa ja to tupim cijelo vrijeme Linux kao ideja - odličan
free sve to za servere da ali desktop nažalost samo
pokušaji...pokušaji...
pokušaji...pokušaji...
I am the one and only....
Neznam sta ti koristis ali ja sam zamjenio MS za Linux prije vise od 15 godina i nevidim sta nije spremno , mozda hvali hrpa trojanera ili virusa jbgzlatkoA je napisao/la:''jer Linux nije spreman zamijeniti Windowse "
pokušaji...pokušaji...
LP b4sh
-
Tomislav001
zlatkoA je napisao/la:''jer Linux nije spreman zamijeniti Windowse "
pokušaji...pokušaji...
Jel se to meni čini ili je to neka najezda trolova na ovom forumu u zadnje vrijeme??
Nije spreman za one koji trebaju proprietary softver koji ne postoji za Linux i ne postoje kvalitetne alternative. Za kućnu upotrebu je odavno sposoban zamijeniti Windowse. Servere i to ni ne računam jer tu je odavno zavladao.b4sh je napisao/la:
Neznam sta ti koristis ali ja sam zamjenio MS za Linux prije vise od 15 godina i nevidim sta nije spremno , mozda hvali hrpa trojanera ili virusa jbgdrugi razlog nevidim ....... spavaj dalje zlatkoA
LP b4sh
Hiroshima '45, Tschernobyl '86, Windows '98
ma di ste vi bili kad sam ja postao član ovog foruma
kakvi trojanci i virusi..ja nemam nikakvih problema sa windowsima
niti jedinma počevši od win95,98,xp,7,10
kakvi trojanci i virusi..ja nemam nikakvih problema sa windowsima
niti jedinma počevši od win95,98,xp,7,10
I am the one and only....