Jesi upgradeao SMPlayer preko PPA? Ako jesi imaš li u njemu pod General-Multimedia Engine izbor od mplayera i mpva? Mpv ti treba da bi imao vaapi.Inglourious je napisao/la:
Instaliralo je sve to ali mi se u smplayeru pod output driver nije pojavila opcija vaapi.
[RIJEŠENO] Zastajkivanje videa pri reprodukciji
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Problem s zastajkivanjem videa prilikom reprodukcije
-
Inglourious
- Spol: M
Pod multimedia engine izaberem mpv, ali se prilikom svakog restarta programa on vrati na default.JH-IM je napisao/la:Jesi upgradeao SMPlayer preko PPA? Ako jesi imaš li u njemu pod General-Multimedia Engine izbor od mplayera i mpva? Mpv ti treba da bi imao vaapi.Inglourious je napisao/la:
Instaliralo je sve to ali mi se u smplayeru pod output driver nije pojavila opcija vaapi.
Čak i kad odaberem mpv i kliknem na apply, u output driver imam samo ove opcije:

Je li tebi mpv instaliran?
Kod: Označi sve
dpkg -l | grep mpv-
Inglourious
Ovo je output:JH-IM je napisao/la:Je li tebi mpv instaliran?
dpkg -l | grep mpv
ii mpv 2:0.15.0+git7~trusty amd64 mplayer/mplayer2 based video player
Odaberi ručno putanju kao što je na slici

Valjda imaš opciju "ostali". U onom desnom prozoru odabereš putanju, kod mene je /usr/bin/mpv
Pozz

Valjda imaš opciju "ostali". U onom desnom prozoru odabereš putanju, kod mene je /usr/bin/mpv
Pozz
Ok i što sad?
-
Inglourious
Hvala svima na pomoći. Probao sam sve vaše savete, čak i istestirao Mint 18, ali sam se ipak vratio na 17.3. Iskren da budem ne znam šta je tačno rešilo problem, ali playback sada ide mnogo bolje (ne znam da li zbog sveže reinstalacije minta ili nečeg drugog), i dalje ima sitnih prekida ali zanemarljivo u odnosu na ranije. Hvala još jednom.