(Riješeno)Bios unlock

Diskusije o hardveru i driverima pod Linuxom.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Tomislav001

(Riješeno)Bios unlock

Post Postao/la Tomislav001 »

Znači ovako...

Imam problem,uzeo sam Emachines Em250 (Acer aspire one d250) i sve postavke u biosu su zaključane.
Mogu samo namjestiti datum, vrijeme i boot order ostale postavke vidim ali nemogu ih mijenjati pface

Imam ga već neko vrijeme i stvarno je super kompjutercic i zadovoljan sam kako radi ali memorija grafe je namjestena na 8 mb i to me stvarno zivcira
pogotvo jos zato sto sam uzeo jos gigu rama tako da ima 2 gige sad i stavio sam SSD i laptopcic stvarno leti samo je ta grafa usko grlo zato sto mi sve zivo sto ona radi steka,mislim nemogu pustati vide-e od 1080p bez da uzasno steka,a igre da ne spominjem,stari starcraft mi steka....,imam mate desktop na malo custom tweakanom debianu da izvučem maximum iz njega

Google nije pomogao pa me zanima jel ima neko nekog iskustva sto se tice odkljucavanja biosa.tih 8 mb je stvarno pre malo
updateao sam bios ali nije pomoglo,te postavke su jos uvjek zasivljene :place

hvala
Zadnja izmjena: Tomislav001, dana/u 21 lis 2016, 07:08, ukupno mijenjano 1 put.
Tomislav001

Re: Bios unlock

Kad dođem doma probat cu editirati Xorg.conf mada sumnjam da ce pomoci posto je ovo bas hardcode-irano u biosu.Negdje sam procitao da ta grafa uzima koliko joj treba sama ali sumnjam da je tako kad mi ni jedan benchmark za gpu ne prelazi 1 fps

EDIT: Trebam donekle funkcionalan laptop koji moze otvoriti bar 4 taba na bowseru bez da slika zamrzava.ssd i rami su puno pomogli ali ovo me pati,siguran sam da je grafa jel rami su ok na 500 mb sa 4 taba i cpu load je oko 40-50 %
bertone
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la bertone »

Registriraj se na BIOS.mods forum i preuzmi modani BIOS iz privitka (post je od 12.10.2016. tako da je sigurno još aktivan link).

BIOS je napravio CamiloML i radi se o modificiranoj verziji 1.29... ovdje imaš malo veću staru temu o One D250 pa prođi kroz postove radi informacija (iako je tema mrtva trenutno).

EDIT: Još sam malo kopao po BMforumu i ovdje u zadnjem postu imaš @BDMasterov post u kojem je link za pruzimanje koji redi i bez registracije pa provjeri koji je BIOS unutra.

Napomena: Te BIOS-e nisam osobno koristio pa ne znam koje su postavke za VGA (i da li se uopće može dati grafici više od tih 8 MB RAM-a no ništa te ne košta probati... ili barem još malo istražiti po BIOS-mods forumu).
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Tomislav001

Hvala.

probao sam ovaj drugi sa BMforuma,uglavnom unlock radi i ima vrpa opcija vise,gpu se moze namjestiti ali nazalost mom debianu se to nesviđa i nemoze otvorit usb uređaje niti tipkovnica i touch pad rade ,i javlja critical temperature reached i napise da je cpu na 6000 stupnjeva
za ovaj prvi moram cekat da mi potvrde profil,nadam se da ce taj raditi
bertone
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la bertone »

A gle, ne zatvaraju proizvođači laptopa BIOS-e na njima bez razloga :-D

... ja sam svoje modane BIOS-e na X220 i T420 podešavao danima i nakon xy mjeseci što mi laptopi rade ko bonbon još nisam siguran da sam ih podesio optimalno :-D

Uglavnom, igraj se malo postavkama pa vidi neku zlatnu sredinu...
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Tomislav001

Da jasno mi je ali opet mogu ostaviti te neke banalne opcije odključane,sta ih košta to :pogled_dolje

sva sreća da se laptop može lagano flashati pa ga uvjek mogu vratiti nazad na original :zvizdi
Igrat cu se sa tim malo,onaj prvi link je stock bios

Hvala svejedno probat cu sa ovim modom pa pokusat novu instalaciju debiana,mozda dođe sebi
Odgovori