neuspjeli update
Moderator/ica: Moderatori/ce
neuspjeli update
E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.
E: _cache->open() failed, please report.
krenuo je update.. komp se zablesirao i restartao sam.. sad mi jalja gore navedenu grešku
E: _cache->open() failed, please report.
krenuo je update.. komp se zablesirao i restartao sam.. sad mi jalja gore navedenu grešku
Re: neuspjeli update
Pa, probaj napraviti to što ti kaže:
pa ćemo vidjeti dalje...
Kod: Označi sve
sudo dpkg --configure -aRe: neuspjeli update
i ja kreten mogao sam sam skužit ali dobro sad radi ..
učim ..
učim ..
ma samo polako....tigarrr je napisao/la:i ja kreten mogao sam sam skužit ali dobro sad radi ..
učim ..
sad kada mi starta ..sve normalno kad otvori shell izlista nešto [ok ,ok, ok] i onda starting deamon log i onda crn zaslon i niš...
Što znači da ti se neće dignuti u X-e (nema grafike) ili nešto drugo. Pofotkaj ekran prije crasha, pa objavi ovdje ako ti je tako lakše. Ne znam što si zadnje instalirao prije nego je prestalo raditi. Opiši malo podrobnije i rješit ćemo i tu nebulozu.tigarrr je napisao/la:sad kada mi starta ..sve normalno kad otvori shell izlista nešto [ok ,ok, ok] i onda starting deamon log i onda crn zaslon i niš...
nisam niš instalirao... samo upgrade stalni.. onaj od ubuntua.. sve radilo savršeno... i kad sam sutra dan ponovo pokrenuo nije htjelo
poslikam pa javim
poslikam pa javim
Dakle, ne ide u grafiku. Jel to glavni problem koji se javio nakon update-a??
Odmah pitam. Koja grafa i da li su grafički driveri vezani uz kernel (znači preko Restrictred Drivers Managera) ili si ih instalirao posebno (preko .RUN datoteke)?
Odmah pitam. Koja grafa i da li su grafički driveri vezani uz kernel (znači preko Restrictred Drivers Managera) ili si ih instalirao posebno (preko .RUN datoteke)?
driveri su od nvidie..zadnji i da idu preko restricted driver manegera
Znači ne ulazi u X-e nema grafike i samo stoji na tekstu?
Ako je tako, možeš li otići u konzolni mod tako da sisneš CTRL+ALT+F1 i logiraš se?
kad dođeš na comandnu liniju probaj otipkati startx
Ako je tako, možeš li otići u konzolni mod tako da sisneš CTRL+ALT+F1 i logiraš se?
kad dođeš na comandnu liniju probaj otipkati startx