For linux kernels older than 4.3.x, i915.preliminary_hw_support=1 must be added to your boot parameters for the driver to work on the new Intel Skylake (6th gen.) GPUs. On a fully updated system running kernel 4.3.x and up, this step is unneccesary.
Kad ubacis LiveCD, dobijes onaj prvi ekran s menijem, imas dolje dopunski meni s funkcijskim tipkama. Stisni F6 i odaberi (sa return) acpi off i (ili) nomodeset. Tamo imas i liniju s grub opcijama (to je onaj tekst kad stisnes F6) i tamo mozes dodati neke druge opcije.
Stisni esc par puta dok ne dodjes u glavni meni i startaj livecd.
Mislio sam da imaš ubuntu. Na kaliju ti je dovoljno otići na onu prvu stavku menija i stisnuti "e" . Onda opciju dodaš na kraju u liniji "linux bla bla nomodeset acpi=off"
Šta kaže meni na "Advanced options"?
jurastublic je napisao/la:Mislio sam da imaš ubuntu. Na kaliju ti je dovoljno otići na onu prvu stavku menija i stisnuti "e" . Onda opciju dodaš na kraju u liniji "linux bla bla nomodeset acpi=off"
e nemate pojma koliku zelju imam da upisem "i915.preliminary_hw_support=1", samo ne radi ovo sa 'E'. Nista ne reaguje
jurastublic je napisao/la:Mislio sam da imaš ubuntu. Na kaliju ti je dovoljno otići na onu prvu stavku menija i stisnuti "e" . Onda opciju dodaš na kraju u liniji "linux bla bla nomodeset acpi=off"
Šta kaže meni na "Advanced options"?