Manjaro fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
- vision
- Spol: ♂
Re: Manjaro linux
Probaj ovo zadnje što sam dodao za splash screen.
- vision
Prijavi bug. Isti problem sam imao na Slackware current, na Leap za 3 sek je gotovo.
- jurastublic
- Spol: M
@enkadeze: Zašto nisi pogledao dmesg? To ti je prva stvar koju uvijek gledaš.
"Hodor bre foobar"
A bacio sam oko na dmesg i iz mog početničkog i amaterskog proučavanja logova nisam skužio apsolutno ništa.
Ništa prijavit ću onda bug, pa da vidimo kaj se bude izrodilo iz svega.
Hvala svima na pomoći.
Ništa prijavit ću onda bug, pa da vidimo kaj se bude izrodilo iz svega.
Hvala svima na pomoći.
KAJ
Sličan problem sam imao i ja na Xubuntu. Kod mene je problem bio u tome što mi se promjenio "uuid" broj od swap particije. Možda je i kod tebe nešto slično. Kako se to provjerava na Manjaru ja ne znam.enkadeze je napisao/la: od trenutka kada se pojavi Grub pa do KDE-ovog splash i loading screena protekne nekih 20-ak sekundi.
Nakon toga imam tu čast uživati u prizoru KDE-ovog loading screena nekih 1 minutu, a onda konačno, kada se i on makne, polagano gledam kako se Plasma diže još 30-ak sekundi.
Pozz
Ok i što sad?
- bikerbj
jedno pitanje....zašto mi se laptop ne ugasi do kraja kad ge gasim....znači čujem kad se disk zaustavi i tu stane...samo ostanu na sredini monitora one točkice i tako stoji pa ga onda gasim tako da držim tipku za gašenej par sekundi....
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
@bikerbj, baci oko na slicnu temu http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... 24#p246569
Pokusaj iz terminala, nije zdravo nasilno gasiti.
Pokusaj iz terminala, nije zdravo nasilno gasiti.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
- blast beat
@Vl@do
Ako su hard diskovi ugašeni, onda nije problem samo ugasiti ga na dugme. Problem je ručno ga gasiti dok sve radi, to samo kada nema drugog izlaza.
Ako su hard diskovi ugašeni, onda nije problem samo ugasiti ga na dugme. Problem je ručno ga gasiti dok sve radi, to samo kada nema drugog izlaza.
- vision
@bikerbj
Jel stalno tako ili se ponekad? Jesu li te tačkice od plymouth-a, jer ako jesu a nemam pojma kakva je tema na Manjaro, onda možeš pritisnuti tipku gore ili dolje, pa dobiješ tekstualni prikaz i onda znaš na čemu si - piše ako koji proces traje. Da li si dodavao kakve parametre u grub?
Jel stalno tako ili se ponekad? Jesu li te tačkice od plymouth-a, jer ako jesu a nemam pojma kakva je tema na Manjaro, onda možeš pritisnuti tipku gore ili dolje, pa dobiješ tekstualni prikaz i onda znaš na čemu si - piše ako koji proces traje. Da li si dodavao kakve parametre u grub?